Въпрос за дъно ASUS и памет.
Дъното е P5QL-E .Операционната система е ХР 32. Производителя дава следната информация:"When installing total memory of 4GB capacity or more, Windows 32-bit operation system may only recognize less than 3GB. Hence, a total installed memory of less than 3GB is recommended."
Има ли начин да се използва всичката инсталирана памет без да се променя операционната система ?
Отговор: Въпрос за дъно ASUS и памет.
НЕ !
32bit WIN XP/Vista/7 вижда до 3.5 ГБ максимум но реално работи с 2ГБ. Пуска се команден ред в boot фаила за да работи с 3гб. Това е ограничението на MS.
64бит. системи виждат повече рам,
няма начин да се използва 4ГБ оперативна памет на 32 битов windows
Цитат:
Първоначално публикувано от
FearMe
това изглежда интересно, а дали някой го е тествал. Изглежда добре само, че на колегата няма да му свърши работа, че е за 7-ца. Най-добре за него да си сложи 64 битова ОС
Защо обаче когато бях с гигабайтското дъно систем пропъртис ми показваше 6 GB ?
За пачовете съм чел ,но не мога да се престраша. При следващата инсталация явно ще минавам на 64 бита.
Доколкото съм чел по чуждоезични форуми е напълно възможно "да вижда"(показва повече от 4 ГБ), но на практика ползва и работи само с 3ГБ.
Цитат:
FearMe
Fake!!!
, Колега пробвал ли си го че го набутваш на младежите ?
1 път на някакво АМД нетбукче беше... видя 4-те гиги, но не съм засичал дали ги пълнеше...
Цитат:
FearMe
1 път на някакво АМД нетбукче беше... видя 4-те гиги, но не съм засичал дали ги пълнеше...
Win7 pro SP1 без какъвто ида е пач си вижда 4-те гига , от доста време насам. Проблема е дали ги ползва. Аз ги виждам нам оя , даже и 8-те , но реално ползва 3.5. Навремето имах само 2гб и си сложих 32 битов. Сега не ми се преинсталира и затова си стоя на 32бит.
техно отвори файла на пат и виж там, дето е очертано в дясно, кво пише. Ползва си, само 2
@fearme
кво е тва нетбукче, дето приема 4 гиги ва?! Предполагам 2х2. Просто това не е нетбукче, а направо нетбучище :BigGrin
някаква колосална пръчка беше... 12" с C60 или от рода калкулаторен процесор, но 4 гиги рам... маркетингови трикове, йо! :)
Цитат:
Mr.TECHNO
Fake!!!
, Колега пробвал ли си го че го набутваш на младежите ?
Колеги извинямам се че пуснах темата та предизвиках страсти. Общо взето съм младеж на 55 и съм ровил "Правец" още когато се появиха. Грешката ми е че зададох тъп въпрос на който е отговорено още с написването на операционната система.
Цитат:
fXOrange
техно отвори файла на пат и виж там, дето е очертано в дясно, кво пише. Ползва си, само 2
Fanta , WIN XP си ги ползваше , но с кратко дописване на booт.ini фаила ,ставше на 3.
Win 7 e малко леко "тунинговано" със SP1 , но аз нали съм леко с други мисли , си дадох на видеото ми да има 1ГБ и ползвам реално 4 ( 3 за win 1 ГБ за intel HD4600 ) a другите 4 си стоят вътре за калабалък и респект :016: