Отговор: Проблем с две платки RAM
Тествай ги с windows memory diagnostics tool, но по отделно. Първо само едната, после другата.
Предполагам, че си ги сложил в едноцветни слотове.
Цитат:
Първоначално публикувано от
emil vasilev
Предполагам, че си ги сложил в едноцветни слотове.
Да за да работят в дуал режим.
Тествах и с Windows memory diagnostic няма открити грешки
В едноканален режим тества ли ги?
Във всички слотове и всички комбинации пробвах.Не знам от биоса някакви настройки ли да променям джъмпери по дъното ли нещо се местят идея си нямам,защо така се получава.В инструкцията на дъното пише че поддържа макс 8гб аз и толкова слагам ама не иска.
при 8 гиги рам имаш 8 гиги суоп
да не би да ти препълва C:-то?
в общия случай при подобна ситуация бави и/или отказва да изпълнява някой задачи, но веднъж съм имал случай и на фрийзване
Суап файла съм го преместил в D;/ защото на C; ми е ограничено мястото а на D имам около 30гб празно.
Цитат:
Първоначално публикувано от
DJPRODIGY
Във всички слотове и всички комбинации пробвах.Не знам от биоса някакви настройки ли да променям джъмпери по дъното ли нещо се местят идея си нямам,защо така се получава.В инструкцията на дъното пише че поддържа макс 8гб аз и толкова слагам ама не иска.
Джъмпери и настройки в BIOS отдавна предхождат твоята дънна платка. Не можах да намеря ръководство за дънната платка,но намерих ръководствата на 3 деривата: M2N-E, M2N-E SLI и M2N SLI. Навсякъде пишеше,че най-големия модул RAM, който може да се сложи е 2 GB. Освен това , за да работи в едноканален режим ,трябва да има само един модул RAM. За да е в двуканален режим,хубаво е да се вземат двойки памет(тестват се за съвместимост), а не две отделни плочки памет с еднакъв Part №. Значи ,за да достигнеш максимума е трябвало да вземеш 4 X 2 GB.
Най вероятно това може да е проблема обаче защо работи в момента с една плочка 4гб ?
А колко може да работи така? 5-6 часа. А може да няма проблеми. Това което е в ръководството е за гарантирана и стабилна работа. Всичко ,което е извън техните препоръки е по-скоро късмет. Казваш ,че си флашнал биоса до последно. Може в някоя от актуализациите да е увелечен границата на максимума на единичен чип, а комбинацията 2 X 4 GB остава нерешена,както и наличието на повече от един чип за едноканален режим. То флашванията на биоса затова се правят, да увеличават възможностите. Виж дали с този чип 4 GB се държи стабилно при различни условия, натоварвания и продължителност на работа. Не мога да намеря описание на различните актуализации на BIOS.
Включил съм го тази сутрин в 7:00 и си работи без проблеми до сега поне. Описание на дъното https://www.asus.com/Motherboards/M2N/
Ще го наблюдавам няколко дни ще видя как се държи.
Това го видях. Обаче възможните комбинации на модулите памет е описано в ръководството , ако го пазиш . Не мога да го намеря в i-net , и направих предположение от близките дънни платки ,на които намерих ръководствата.
Не го пазя за жалост.
Благодаря много за съветите и отделеното време!
Явно трябва да ги заменя за 4х2гб и би трябвало с тях да се получи да имам 8гб рам.
С 4 GB зле ли е работата?