не знам защо никой не пише тук за това (т.е. знам - фините прахови частици са по-интересни ), но все пак ще пусна линк към статията на български
https://technews.bg/article-104821.html
не знам защо никой не пише тук за това (т.е. знам - фините прахови частици са по-интересни ), но все пак ще пусна линк към статията на български
https://technews.bg/article-104821.html
А дали Intel не са знаели за проблема и са си мълчали, за да не загубят конкурентноспособност?
няколко интересни факта:
1. браян крзанич продава всичките си акции на интел, освен тези, които е длъжен по закон да притежава, малко преди да стане ясно за бъга
2. за бъга интел разбират от гугъл, а не от своя съпорт/R&D отдели
3. разузнаването на сащ са основен клиент на интел и ако някой би имал интерес от възможността да се човърка в компютрите... тъй де, нищо не казвам
що се отнася до преекспонирането, има нещо вярно, защото се докладва за по-скоро 5-15% спад в производителността (в игрите около 5%), но на виртуалките наистина се стигало до 30
По съм склонен да мисля, че този бъг е измислен. Толкова народ разработчици, как до сега никой не го забеляза, а и защо не казват какво е. На хамериканосите не може да им се има доверие, интересуват ги само печалбите.
Примерно вкарват някакви инструкции в пача, които нарочно да забавят производителността на досегашните процесори и Интел ще могат да си продадат новите боклуци на двойни цени.
Нито мисля да си сменям процесора, нито ще ъпдейтвам. Вече доста години системата си работи много добре и никой до сега не ме е хакнал, хем винаги съм бил без антивирусна на десктопа.
Intel винаги са се мислили за безагрешни. Преди много години с излизането на Pentium Pro се оказа, че има грешка в копроцесора и процеса смята грешно след някоя цифра (след запетайката). Така и не си оправиха серията. После пак се оказа, че има бъг в процесорите им който може да доведе до нежелателно инжектиране на код ...отново тишина.
Целият уиндоус е пълен с дупки, бъгове и експлойти. Ако някое хакерче иска да краде пароли и лични данни за какво му е да се мъчи да хаква интелски процесори, след като сигурно има поне десетина по-лесни начина да открадне информацията през уиндоус.
Един кийлогър с отдалечен достъп или пък направо източва целия диск през антивирусната...
Ето ги официалните становища на Intel по проблема---->
Security Exploits and Intel Products
На хардуерно ниво Intel реши да оправи проблема с идващите през втората половина на годината процесори.
Advancing Security at the Silicon Level
Този пост е редактиран от emil vasilev; 16-03-18 в 11:37.