ASUS P4P800 , P4C800 & etc.
Мисля да мина на ИНТЕЛ (ей така за спорта[:D])
Спрял съм се основно на две дъна:
1.ASUS P4P800
2.ASUS P4C800
Интересува ме в крайна сметка РАТ технологията изключена ли е в P4P800 и може ли някак да се включи.
Абе с две думи има ли смисъл да давам толкова пари за ASUS P4C800.Какви са разликите между двете дъна.
Това относно дъното, сега процесора[:D]
Р4 2.4С 800Мхз ФСБ всички ли се клокват добре или както при АМД трябва да търся подходящ степинг.
Виж сега, принципно Р4С800 е по-бърза, макар и не с много, РАТ е включен на Р4Р800, но не очаквай да работи така, както на Р4С800, особено при клок. При Р4 2.4С степинга е един и същ, това, което трябва да се гледа, е FPO/Batch номера и той трябва да почва с L, което значи произведено в Malay :-)) За сравнение моят почва с L316 - L(Malay), 3(2003 г.), 16(16та седмица). Конкретно за Р4Р800 ще се изкаже моят приятел KOKOSH, който отскоро е горд притежател на такова дъно :-))
Aха ами значи в момента нямам на 800 шина ама имам един на 2.4 на 533 та на него пише:
Intel
Pentium®4
2.40GHZ/512/533
SL6RZ MALAY - предполагам за този ред става дума ???
Q323A116
то май на 800Мхз ще е друго обозначението
KOKOSH чакам коментари [:)]
Степингът ти е екстра, SL6RZ са най-добрите 2.4В за клок, но ти си попаднал на лошия Batch - "Q". Е, дано да ти провърви, защото от това, което видях, P4P800 е супер дъно за клок, ъндерволтва незначително и волтажите му играят малко (ако може да се вярва на датчиците). Само си вземи добра памет, ако искаш дуал чанел, щото чета, че Асус-ите са много капризни към паметта.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Само си вземи добра памет, ако искаш дуал чанел, щото чета, че Асус-ите са много капризни към паметта.</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Поради тази причина в страницата си ASUS са дали списък с модели памети който те гарантират че работят.
Остава въпроса как човек може да си ги набави в BG [?]
Този Р4 стигна до 3Гхз на дефаулт волтаж, на 3200 искаше 1.6в.Това на АСУС Р4РЕ.
Чакам мнения на притежатели на някое от посочените дъна.
Еми толкова, аз го закотвих моя на 180 шина --> 3.24 на 1.6 в. , рама ми е обаче един модул 512мб 333 Туинмос, бичи на 450мхз на 2.55 в. но в сингъл мод...засега ще е така :) Единствения ми проблем (не е свързан с честотата на процесора, прави го и при даунклок на 1.8гхз) е агп-то на моя МСАй ти4400, когато агп/псй е на ауто или 66/33 и картата тротва и забива. Благодарение на -страх- обаче, който даде акъл да сложа агп/псй да е 72/36 и виж ти, пак тротва от време на време ама не забива. Което ме навежда на мисълта, че при 66/33 в биоса ама хич не работи на 66/33 а дявол знае на колко.....това с п4п800, пробвах с всички биоси - се тая. Иначе работи мега стабилно, доволен съм.
Този проблем с Асуса при всички бройки ли е или ти си късметлия :) ?
--> 3.24 на 1.6 в. - това 2,4Б ли е и смяташ ли да го сменяш ?
Ми не е ясно проблема дали е при асуса или при мсай-ката ти4400, защото с лийдтек ти4400 не го правеше...а за процесора, повярвай, няма и грам късмет в това, че тръгва на 1.6в на 3.24 ... :).... Да, 2.4 Б е и го имам от има-няма 4 дена :)
Уфф е*ати късмета.Да реша аз да си направя първата система с ИНТЕЛ (Селерон на 333@500 ми беше първата ама както и да е) и проблеми и то огромни.По горе посочения процесор с АСУС Р4РЕ и WINXP - ---- сини екрани и това вече няколко пъти след преинсталиране.Не може и не може да се инсталира.Ще го махам тва дъно и ще видя с Р4Р800 как ще е.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">а за процесора, повярвай, няма и грам късмет в това, че тръгва на 1.6в на 3.24 ... :).... Да, 2.4 Б е и го имам от има-няма 4 дена :)
<div align="right">оргинално мнение на KOKOSH</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Ако ти си този, който е купил на Любо старият 2.4В - повярвай, има много грамове късмет [;)]
Питай го и за новият 2.4С..... БУАХАХХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХ
В случая няма грам късмет, просто когато го взех вече беше проверен, включително и от теб, ако не се лъжа :) Бетонирал съм го на 182 шина / 1.6 волта и е стабиларка ( ддр 454 сингъл).....а какво за на Любето процесора? Този в твойта сигнатура неговия ли е или си правиш колекция :)
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">В случая няма грам късмет, просто когато го взех вече беше проверен, включително и от теб, ако не се лъжа :) Бетонирал съм го на 182 шина / 1.6 волта и е стабиларка ( ддр 454 сингъл).....а какво за на Любето процесора? Този в твойта сигнатура неговия ли е или си правиш колекция :)
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Вече е негов, ма не съм си оправил сигнатурата още, че ме мързи... ма иначе Любо от известно време се е научил мене да ме тормози за нов процесор като иска да купува - вероятността да вземе много читава бройка -> 100% [;)][:D][;)]
Хихи, твоят късмет е пословичен..., но съм сигурен, че като пазаруваш процесор не разчиташ на гол късмет :) Контакти да има му е майката, оттам нататък всичко се намира.....а най-зависи за кого е и дали си заслужава бъхтането - хубавите бройки едва ли ще ти донесат повече пари...., по-скоро респект и уважение :)
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Хихи, твоят късмет е пословичен..., но съм сигурен, че като пазаруваш процесор не разчиташ на гол късмет :) Контакти да има му е майката, оттам нататък всичко се намира.....а най-зависи за кого е и дали си заслужава бъхтането - хубавите бройки едва ли ще ти донесат повече пари...., по-скоро респект и уважение :)
АКо ти кажа, че всичко си е гол късмет..... никой не ми избира процесорите или пък някой да ми търси специални.... просто си взимам някакви за тестове и шанса да НЕ уцеля е минимален..... но се случва чат-пат....
Виж Любо засега е много доволен, за 1 ден се урежда... [;)] ... и ти покрай него [:D]