Здравеите, имам малко пари и реших да взема P4, на 2.4Ghz, 533Mhz, но не знам кое е най доброто дъно за него. Надявам се да ми помогнете. Ще се радвам и да други мнения, свързани не само с дъното.Предварително благодаря!
Здравеите, имам малко пари и реших да взема P4, на 2.4Ghz, 533Mhz, но не знам кое е най доброто дъно за него. Надявам се да ми помогнете. Ще се радвам и да други мнения, свързани не само с дъното.Предварително благодаря!
- ASUS P4P800 Deluxe / P4P800 с възможност за ъпрейд до 800мхз шина +HT
- ASUS P4PE - най-доброто дъно с i845PE по лични впечатления
- Всички EPoX от i845PE нагоре
- IS7 Pentium 4 - Intel 865PE има Serial ATA
- VI7 Pentium 4 - PT800
Лично спирам избора си на тези 3 фирми. Ест. и Gigabyte имат много добри дъна, но ако ти напиша още 10 дъна ептен ще се шашнеш []
Най-добрия вариант, казваш колко пари имаш за дъно и ти препоръчваме [8D]
Аз съм в момента с Р4 2.4Ghz (533 Mhz ;512kB).Работя с дъно GA-8PE667 Ultra 2 на Gigabyte и съм много доволен от него.На практика има всичко което трябва, даже и повече.Изключително стабилно дъно.Без всякакво увеличение на напрежението на процесора и паметта,се получава overclock до 2988 Mhz (416 Mhz на паметта,system bus 166x4 Mhz).Това са максималните стойности,при които системата е стабилна и до днес (повтарям - без увеличение на наприженията).Температурата на процесора при продължително натоварване достига до 45 - 48 градуса.Спокойно мога да ти го препоръчам (когато аз го купувах,струваше около 145$,сега не знам, не съм проверявал).
Мерси за съветите!!! До някаде очаквах да чуя подобни мнения и все пак ще попитам имате ли нещто против Gigabyte и по специално GA-8IP900MK и GA-8IPE1000. Всъщност мога да си позволя около 100$ за дъно.
Ако не мислиш в близкото бъдеще да правиш отново Upgrade ( особенно на процесора до такъв с 800FSB ) то никакъв смисъл няма от i865/i875 дъно.. никакъв.
Вземи си нещо i845PE или ако е толкова зор да е от DC чипсети можеш да намериш някой i7205....
Но ако още не си взел процесора ти препоръчвам директно да си купиш 800FSB такъв.... малко е по-скъп, но си заслужава.... има и HT даже.