Имам
Amd Duron 1300 + ECS K7S5A Pro
Някой да знае на колко мога да го вдигна процесора(да работи стабилно) с това дъно ?
Имам
Amd Duron 1300 + ECS K7S5A Pro
Някой да знае на колко мога да го вдигна процесора(да работи стабилно) с това дъно ?
Както е казал колегата изтегляш си последния чипомански биос
http://www.ocworkbench.com/2002/ecs/...os/chb0327.zip
ето ти и линк, работещ при това:-) И умната щото делител няма :-))) Да не издумкаш някое писиай устройство:-)
В същност ти не можеш издумка нищо щото Дурона не се клоква кой знае колко.Имам печален опит с Паломино за който някъде бях писал че работеше стабилно на 150 шина обаче му се затриваше диска ката ден
пък по мои наблюдения с ECS и без да се клоква системата не е стабилна.
с 2 думи "ECS sucks"
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">пък по мои наблюдения с ECS и без да се клоква системата не е стабилна.
с 2 думи "ECS sucks"
<div align="right">оргинално мнение на ivo80</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Иво80,
мнението ти не ми харесва.
ECS group в момента е най-големия OEM производител - това значи, че ако утре си купиш "DELL", "HP", "Compaq", etc. ... ,
- най вероятно е дъното да е "ECS made" ...
/offtopic/
- не става дума естествено за чипсетите на "SiS" ,
- Sis SUCK'S !
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">
ECS group в момента е най-големия OEM производител - това значи, че ако утре си купиш "DELL", "HP", "Compaq", etc. ... ,
- най вероятно е дъното да е "ECS made" ...</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Не ти вярвам нещо, къде го прочете това? Дай линк да видим и ние Всяка евтинийка един ден излиза двойно по-скъпо.
От друга страна маркови компютри си купуват само корпорации, банки и бастуни които са видели как добре стоят на щанда на някой хипермаркет. Всички те знаят, че плащат за денонощен съпорт ако трябва да им се обяснява къде да цъкнат с мишката. Изключвам сървърните платформи разбира се.
SiS sux точно толкова колкото и ECS
Дъната от серията SOM - само за сомове
За дурона 1500 ще са върхово положение, но на това дъно не бих бил голям оптимист...
Хех,интересни мненийца:-) Иво ти познаваш Иван можеш да го питаш на колко беше му клокнат Атлона и колко беше стабилен:-)))) На всичко отгоре не са и особено евтини да ви кажа аз(с ддсто....)
И аз навремето имах К7S5A - отказаха ме завинаги да си купувам евтини боклуци ...
А има голяма разлика между качество и количество - дори и да са най-големия ОЕМ производител ))
Moже и да не са клокърски дъна, но да кажеш че К7S5A е нестабилно дъно е пресилено. Работи си чудесно без никакъв сбой. Вече две години съм с него. Взех го за $56 и тогава беше най-бързото дъно. В България още не бяха докарали дъната с КТ266А. Затова малко трудно ще се сълася и с факта че SiS suks. Виж SiS748.Например тук: http://www.ocworkbench.com/2003/asro...e/k7s8xe-4.htm
Аз имах K7S5A сега имам L7S7A2 и с двете дъна не съм имал абсолютно никакви проблеми. За тия пари са най-добрите.
значи, особено ако говорим за ECS и Socket A тогава:
- винаги е по-добре да си вземеш дъно с VIA чипсет - по-скъпо е с 3-5 долари от съответстващото SiS.
По въпроса за ОЕМ производител :
- ПОПРАВКА - през третото тримесечие на тази година ASUS си върнаха първенството(тотален брой произведени дъна/на второ място пак е ECS/)
за ОЕМ (bigest manifacturer) в момента не ми се търси.
линк няма да дам - не ми се занимава - има си търсачки и ключови думи...
Аз не говоря празни приказки, като казвам, че са скапани го твърдя на база опит. До сега съм имал проблеми единствено с дъна ECS. (не говоря за стабилност при клокване ами при нормална работа при обикновен потребител)
К7S5A найстина се клоква задоволително за цената си с въпросния чипомански BIOS.Моето работеше стабилно на 1560 MHz,на 13x120 с лично моднат BIOS и си играех с часове на Warcraft 3FR без да се прецака.Под задоволително имам в предвид ,че не вършеше работата на някое баш клокарско дъно но с добър охладител и моднат BIOS понякога и чудо става.
Ма на 120 трябва да внимаваш кво слагаш по слотовете щото повечето звукови и LAN карти не отселяват.Та по трудния въпрос и аз да изкажа мнение.Значи доволен съм от ECS и най-вероятно щото съм попаднал на добра бройка.ECS и SIS са две абсолютно различни неща макар и да не знаете.Сглобих една машина P4 1.8 GHz с дъно ASUS P4S333 и познайте въпросното марково дъно с къв чипсет беше SIS и работеше като пушка.Вече година и нешщо не е имало никакви проблеми.Та изказах се.