Проблем с температурата на процесора
Наскоро кипихме на една колежка и един приятел два компютъра с процесори 2600+ Thoroughbred и 2500+ Barton на дъна Gigabyte 7VT600F. Като ги прегледах по късно забелязах че малко след стартирането температурата им скачаше над 65 градуса, а като поработят малко стигаще и до 75-76 градуса. Процесорите се oхлаждат с Titan CU5TB. Възможно ли е това?
напълно е възможно.
тествай ги за производителност и ако е ниска - най вероятно има грешка в монтажа, щото не е от вентилатора/охладител, който изп.
температури над 50 градуса Целзий са ненормални
естествено - може термодатчиците да отчитат грешно - можеш да провериш мануално- ако си изгориш пръста за 2-3 сек. - значи отчитат вярно
Занесохме го в фирмата и те сложига процесора на друго дъно (но пак някакво на Gigabyte)- пак същите температури. При допир не пече толкова много - освен грешно да отчита температурата?
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Занесохме го в фирмата и те сложига процесора на друго дъно (но пак някакво на Gigabyte)- пак същите температури. При допир не пече толкова много - освен грешно да отчита температурата?
<div align="right">оргинално мнение на Malkia</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">ония в фирмата нямат ли сонда да измерят с нея ? нека му пуснат една сандра на процесора ! а машината как ти варви вс друго нормално ли е ???
Компютрите са два. И двата имат един и същи проблем . Явно е от грешно отчитане на температурата ( явно тези дънца имат проблем). Иначе всичко си е ОК, няма никакви проблеми. Просто не ми се мисли какво ще отчита в големите жеги - ще трябва да се изключва отчитането иначе ще "вие на зла гад", пък да земе да спе някой вентилатор тогава!
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Просто не ми се мисли какво ще отчита в големите жеги - ще трябва да се изключва отчитането иначе ще "вие на зла гад", пък да земе да спе някой вентилатор тогава!
<div align="right">оргинално мнение на Malkia</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">хайде не му мисли тогава щом вс е ОК !
гледай и от добрата страна идва зима като пе4ки ги ползвай [;)]
Аз имам Gigabyte 7VT600 -L и на мен ми показваше много преди да му флашна биоса.Пробвай с новия (F8) може да е от това.
Проблемът е грешно отчитане на температурата от тези дъна.
>
И аз се съмнявах за грешно отчитане на температурата. Ще им флашна биосите.
10Х на всички.
Значи провери какъв е термодатчика под процесора, има два варианта твърд и мек , ако е мек , значи най вероятно мери много високо и тогава може да се говори за грешка. Лично аз мисля че новите дъна са с твърд термодатчик. И варианта който е най простия и според мен 95% вероятния е да е от вентилатора, нищо че е прехвален титан, пробвай с друг и пак провери температурата. Според мен нормалната температура трябва да е под 50градуса.
Не мога да проверя какъв е датчика, защото компютрите са в гаранция (имат лепенки). Не вярвам да е от вентилаторите, защото още веднага след включването биоса показва 65-66 градуса - което според мен е невъзможно.