НФ2 или ВИА, кой чипсет е по добър ?
уффф, аман от тоя дуал канал спор.
Просто Нвидиа винаги ще има по-добри драйвери от виа, какъвто и да чипсета, по бърз или по бавен.
И чипсета е по съвместим, съдя по работата на стари PCI платки които ползвам.
НАй сполучливия чипсет на виа е КТ266А, направо е култов, обаче
по нататъка почнаха да кърпят.
Ami az ne sporq za dual channel, az kazwam fakti koito
sam proveril na moq comp. :)
imah kt266A, i sega sam sas NForce Ultra.
i sas edin i sas 2 sticka pamet vse si e dobre.
Vaprosa e che ako imash veche nqkakva pamet
ne e kritichno da podkarash dual channel.
Vpechatleniqta mi ot NForce sa mnogo dobri..
mnogo dobra rabota sas periferiqta i savmestimost.
driverite sashto sa qki.
дааа , драйверите на НВ са яки ................
Кои по-точно? Тия за звука или тия за ИДЕ-то? :( , да броим ли колко проблемни драйвери излязоха преди да се закърпи саунда? за Идето мълча...
И за Виа мълча :)
то вярно че ако нещо работи не трябва да се експериментира с нови драйвери , ама ...
Честно казано май само Сис не са пускали ъпдейт на драйвери, който автоматично да води до преинсталация... не че ги хваля.
Ami nqmam za sajalenie tolkowa opit sas NVidia.
3.13 kombiniranite driveri sam polzwal posledno.
No za sedmica rabotiha prilichno predi bug vav BIOSA
na Gigabyte da me ostavi bez comp.
A si imam otdelno SB Live i ne sam usetil neshto losho na zvuka.
ne sam imal sini ekrani i povredeni failove..
Rabotil sam samo na 2 dana VIA KT600 i
ednoto se okaza buglivo a drugoto si raboteshe dobre.
Znachitelna razlika nqma zavisi kolko pari iska da dava chovek
wildrose<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">В къщи имам 2 компютъра - единия с КТ400 чипсет, другия
с nForce2 Ultra. Разлика между двата компютъра определено няма,
от двуканалния режим файдата е никаква, двете дъна имат вградени
звукови карти с еднакво качество - посредствено, за игри биват.
Имам ГФ4 440 МХ и Radeon 9200. Двете карти дават по-висок
резултат на 3ДМарк2001 с КТ400.
nForce2 позволява по-високи честоти, нещо което вече е възможно
и с КТ600.
<div align="right">оргинално мнение на ДжинФис</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
И аз казвах че разлика няма ама ..хъх - сега съм кацнал на КТ600 и разлика ИМА ;)
Всичко останало ми е същото, дори Win...
Abe az naskoro si vzeh "ALBATRON" NF2 dano.
2x256MB PC333
K7 2000+ Thoroughbred
Vgradeno video+AGP slot
Mnogo sam dovolen-ot aktualnite igri niama edna da mi pravi problem.
Varviat "mazno" i bez nasi4ane-osnovno igraia na 1024x768
Че кво му е хубаво на мазното - мазното е лагаво, за да играеш ти трябва висок фреймрейт и най-вече по ниска латентност на плъха... БТВ тва е друга тема на размисъл - кой интерфейс е по лагав - PS2 или USB. Колкото до NF2 Ultra - разликата до ВИА се усеща, особенно с кадърен клок и добра система. От към интегрирано аудио видео... ENVU или както беше там на виа е 24 бит. 96 Кхз, ама го има май точно в 0 socket A дъна, а за видеото... виа са направо трагични, макар че върши работа за офис, но това ще се промени скоро - до края на 2004 година се очакват масово кадърни (за работа, не за игра) DX9 интегрирани ускорители (в това число и все още неизлезлия леко скопен делтахром ) защото Longhorn иде ;)
Добре де да поставим нещата на другия полюс
да направим принципа "ceteris Paribus " - при равни други условия - сменяме само два фактора и така правим заключения
Досега всеки казва нещо по темата на основа @
ади да разсъждаваме ако няма да се клоква машинката - кое е по-добро и защо
Ще помолим Mollov - да направи специлално ревю и тогава да дебатираме ок ?
Ми има ЕЦС НФ2 за към... 60$ , че е и ултра, чесно казано бях решил да взема едно такова да го видя става ли за нещо ама в последния момент се отказах...
пази боже от виа чипсет и от 1gb памет.....
казвам това защото след като минеш границата от 2x256 mb стабилноста на системата спада драстично
а да инсталираш скъзи платка на PCI си е направо предизвикателство(след рестарт системата ако и скимне ботваше)
(PCI, Adaptec ASC19160-single SCSI160 ОЕМ а диска е 36.7, U160 SCSI, Cheetah, 15000, 4096k)проблема си остана след ъпгрейд от MSI kt4 ultra(kt400) na Asus A7V8X(kt400a)
колкото и маняшки да звучи проблема се опраи с A7N8X(NF2)
(саита на томс хардуер преди около година имаше класация за най-бугав чипсет
класацията водеше али аладин а след него достоино се нареждаше виа кт266)
аз лично съм превърженик на стабилноста....
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">пази боже от виа чипсет и от 1gb памет.....
казвам това защото след като минеш границата от 2x256 mb стабилноста на системата спада драстично
<div align="right">оргинално мнение на kafka</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Е какъв е проблема аз съм с КТ266А и 1ГБ и нямам никакви проблеми. Не че ако сега си купувах дъно нямаше да предпочета НФ2, не съм фен на Виа ама в случая не съм съгласен
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Добре де да поставим нещата на другия полюс
да направим принципа "ceteris Paribus " - при равни други условия - сменяме само два фактора и така правим заключения
Досега всеки казва нещо по темата на основа @
ади да разсъждаваме ако няма да се клоква машинката - кое е по-добро и защо
Ще помолим Mollov - да направи специлално ревю и тогава да дебатираме ок ?
<div align="right">оргинално мнение на Mr.TECHNO</div id="right">
ако благоволи Mollov....
предлагам тестови чипсети да бъдат(давайте предложения , дали ще се състои теста божа работа)
кт266а
кт333 нф (1)
кт400а нф 2
кт600 нф2 ултра
освен стандартните тестове ще помоля и да се стартират приложения изискващи повече систтемна памат и кратък коментар за стабилноста на системите и 1gb рам памет...
Tyan plays - Azis - Budda Bar - (44KHz/128Kbps/5.83MB)
da jivee ALI ALLADIN 5 hahahahahahhahahahaha :)
Да си беше купил walkman :-)))))