AMD 2500 сериозен проблем с охлаждането!!!
Виждате ли ,повечето инфо свързано с CPU,GPU,chipset...архитектура,електрични и термични спецификации сме задължени да приемаме на доверие -доколко е достоверно(в което се съмнявам) и доколко можеме да го разбереме(още по големи съмнения)Kато писах 85 C-приемам на доверие инфото на AMD-методиката на измерване не я знаеме!А как е на практика?
Какво правиме-слагам моя T-bred B 1700+ (max t 90 C-според AMD) на старото си дъно Epox 8K3a+-мери от сензора в ядрото-слагам калпав охладител(Coolermaster-silent,алуминиев,с много бавна 70мм перка-2500об)слагам умерена шина 166 и вдигам множитела до 12.5(целта е да го прегрееме а не да го крашнеме с високи Шини и честоти )При V=1.75 i load -axa 70.още малко жега 1.8V-1.85...Накрая Т-бред-а не издържа и се предава на 92 C .Не жив е-но му запукаха транзисторчетата!AMD са коректни излиза...Следва втора 4аст, многострадалния Т-бред се връща в къщи-Epox 8RDA+,Termalright SK-7 и VAntek Tornado са наказани в ъгъла(няма да охлаждаме я!),Cooler Master-a e сложен......(спестявам подробности)73 C -това е максимума с това дъно!!!Ура за AMD и техните пролетарски,отрудени процесори!
А и още не6то:CPU Thermal-Throttling е много интересна и полезна настроика. При достигане CPU WarningTemperature
процесора пропуска тактове(намалява производителността си В % посочени в настройката CPU Thermal-Throttling).
P.S При опитите не е пострадал нито един процесор.
аз имам 1800+, които си е в ненатоварено състояние 40 градуса, като го натоваря стига 47, това е при няколко часа игра :). Ползвам вентилатор за 11$, бачка 5000 обората.. съвсем обикновен, има и няква медна плочка. Та.. днеска си пуснах процесора на 2Ghz, на тестовете със сандра-та беше еквивалентен по производителност на 2400+. Но температурата не се промени, пак си е 40 градуса, даже от време на време ми пада до 38 [:D]. Дъното ми е Biostar М7NCD Pro, датчиците със сигурност не лъжат защото радиатора не е топъл дори :)
Здравейте ,
и аз съм "горд" собственик на 2500+ температурата е същата като при вас явно наистина това са нормални граници за AMD доколкото прочетах в тяхната страница му дават критична температура 85С такаче се отказах да си блъскам главата по въпроса :)
Ако някои желае да смъкне чак толкова много температурата да се замисли за наистина добро охлаждане на процесора, не казвам какво защото всеки според мнението и възможностите си :)
Кат ва слушам така, хубу че не си взех тоя процесор, щото имах идеята. Сега съм с ХР 2200+ ; щях да платя 20 долара повече тогава за 33мхц повече оперативна честота и същите вградени услуги.... Имаше май някаква разлика в кеша ама мен не ме плаши толкова.... И как се клоква такъв процесор като на 60 градуса се ражда а на 80 умира.... Ама че бози....
За колегата който се чуди защо му грее толкова... Моят ПС е асемблиран в МОСТ - ASUS A7V333 / xp2000+; Вентилаторът е марка Evercool, но тук става интересно. След инсталирането на cpuIDLE, температурите са следните : 30 C в ненатоварен и до 77 C в натоварен режим. Самият вентилатор достига до 3800 оборота; имам инсталиран и отходен вентилатор на гърба на шасито. За моя проблем са възможни 2 извода: 1) Лош вентилатор на ЦПУ-то (МОСТ ми продадоха най-скъпия, и най-лош вентилатор) 2) При асемблирането МОСТ са се скъпили за Термо паста и не са си свършили работата. След сесията ми (края на месеца) ще инсталирам нов, хубав вентилатор на цпу-то и ще видим какво е... Температурите са измерени с ASUS PC PROBE 2.22.04
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">И как се клоква такъв процесор като на 60 градуса се ражда а на 80 умира.... Ама че бози....</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
ДЗВЕРР, нито се "ражда" на 60, нито умира на "80". Прочети пак поста на kafka, тези 60 градуса са от невярно/вярно (зависи от гледната точка) мерене на термодатчика и не би трябвало да се грижат хората относно прегряване на процесора. Ако кутията не е запечатана могат да пипнат радиатора в/у ЦПУ-то и ще се уверят. Друг вариант е да си сменят биос, вчера направих подобно експериментче, смених си биоса на гигабайта 7n400-L от F6 ревизия на F1 и температурата ми падна от 55-60 на 40-45. Сега друг е въпроса колко е достоверна и тя, затова си върнах предишната ревизия.
А за клокването, клокват се ако ти падне хубава бройка. Моя кара до 219 FSB на дефоулт напрежение, а повече не мога да пробвам щото дъното ми не позволява [:(]
Пп. Все пак ако кутията е запечатана, може да се занесе в фирмата там да я отворят и ще се разбере каква е температурата на процесора.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Вземете и измерете по някакъв друг начин температурата, ама не биос и програмки ами директно от процесора.</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Той все пак е сравнително ново поколение, възможно е системата за измерване на температурата да не е в час много много с него.</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Благодаря, Пеперони, но може би ти ще е добре да прочетеш първият ми пост в тая тема. Той беше именно тая хипотеза, дето ми развиваш - че датчика не мери вярно, но всичките отговори след това бяха в насоката, че не е от това. Не виждам смисъл тогава да се повтарям.....