Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 22

AMD 2500 сериозен проблем с охлаждането!!!

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Nov 2002

Здравейте,

имам сериозен проблем с охлаждането на едно AMD 2500 Barton.

За какво всъщност става дума:

1. Дънната платка е Гигабайт КТ 400

2. Процесор AMD 2500 Barton

Ами в общи линии търся начин да му намаля температурата до 55 градуса в натоварен режим.

пробвах с перка Титан D5TB 1BB, Spire 5E88B3 for AMD и с една с меден радиатор, която бачкаше на 7300 оборота.

С последната успях да намаля температурата до 58 градуса при натоварен режим (може би е редно да обясня, че пусках NFS-U, Delta Forse BHD и с калкулатора на Windows го карах да пресмята колко е 99999999999999999n!).

Ами ако някой може да каже нещо по въпроса ще съм му много благодарен

ICQ 102095027

2.  

3. Senior Member Аватара на glarus
    Тук е от
    Aug 2003

да не би кутията ти да е такава че да няма от къде да излиза въздуха

4. JM
    JM е офлайн

Тук е от
    Jul 2002

Здрасти!

Ще ти кажа как аз смъкнах температурата на 2400+ от 56 на 47 градуса без водно охлаждане. При натоварен режим се качва до 51. Както казват " ЕЛЕМЕНТАРНО УОТСЪН", просто закарах по-студен въздух при процесора с въздуховод. Моят КОМП стои в/у бюрото с отворена кутия. Направих въздуховод, който взема въздуха от нивото на пода и го подава директно на вентилатора на процесора. Само с тази операция постигнах горните резултати. От тук нататък всичко е въпрос на виждане!!![:D]

5. Senior Member Аватара на glarus
    Тук е от
    Aug 2003

искаш да ми кажеш, че нормалната температура за този процесо р е 47 градуса

6. JM
    JM е офлайн

Тук е от
    Jul 2002

Не знам каква му е нормалната телпература, но моят показва 47 градуса и то на гигабайтско дъно.

7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Вземете и измерете по някакъв друг начин температурата, ама не биос и програмки ами директно от процесора. 100 теми за невероятната жега на тоз процесор се постваха вече и то предимно от гигабайтски дъна. Той все пак е сравнително ново поколение, възможно е системата за измерване на температурата да не е в час много много с него. Микроните му са по - малко, няма логика да пържиш яйца на него. Аз имам ХР 2200 + на 1800 мхц, едвам виждам 35 градуса температура с абсолютно просташки вентилатор и затворена кутия в чекмедже едва ли не, тоя е още по - подобрен и е май само на 1833 мхц и да грее два пъти повече!!!!

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Бартъна си грее. Моя е 2500+@2200MHz(200x11) и на дъно Ерох8RDA3+, което си мери много вярно температурата в нормално състояние е 45-46, а при натоварване стига до 50-53 в зависимост от стайната температура. Е то перката на Фалконрок2 е само 2200 оборота, но за сметка на това e толкова тиха, че все едно я няма. Затова си търся ТТ СмартФан2. На стария Т-бред 2000+ на Гигабайтско дъноVAX и с CPUIdle софтуер съм виждал и 27 градуса температура, но то гигабайта всички казваха, че дава по-ниски от реалните градуси.

10. Member
    Тук е от
    Dec 2003

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Бартъна си грее. Моя е 2500+@2200MHz(200x11) и на дъно Ерох8RDA3+, което си мери много вярно температурата в нормално състояние е 45-46, а при натоварване стига до 50-53 в зависимост от стайната температура. Е то перката на Фалконрок2 е само 2200 оборота, но за сметка на това e толкова тиха, че все едно я няма. Затова си търся ТТ СмартФан2. На стария Т-бред 2000+ на Гигабайтско дъноVAX и с CPUIdle софтуер съм виждал и 27 градуса температура, но то гигабайта всички казваха, че дава по-ниски от реалните градуси.

<div align="right">Originally posted by VanDan*-*06/02/2004*:* 09:59:33</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">@VanDan клокнат процесур и да не грее[?][?]

Моя бартон работи на 41С при натоварен режим и не съм с много хубав вентилатор[8)]

11. Senior Member Аватара на glarus
    Тук е от
    Aug 2003

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Вземете и измерете по някакъв друг начин температурата, ама не биос и програмки ами директно от процесора. 100 теми за невероятната жега на тоз процесор се постваха вече и то предимно от гигабайтски дъна. Той все пак е сравнително ново поколение, възможно е системата за измерване на температурата да не е в час много много с него. Микроните му са по - малко, няма логика да пържиш яйца на него. Аз имам ХР 2200 + на 1800 мхц, едвам виждам 35 градуса температура с абсолютно просташки вентилатор и затворена кутия в чекмедже едва ли не, тоя е още по - подобрен и е май само на 1833 мхц и да грее два пъти повече!!!!

<div align="right">Originally posted by D3BEPP*-*06/02/2004*:* 09:26:32</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Сложи си ръката на вентилатора и виж дали е студен, моят целерон 800@1066 и той показва 11 градуса ама с мултимера си ги дава 32 при натоварване.

Аз стигнах до извода, че ако не забива компютъра нищо му няма. ако забива токава да му се мисли поне за сега аз нямам проблем със забиването 11 дена без рестарт

12. Member
    Тук е от
    Nov 2002

Здравейте,

Значи стигнах до там че си смених дъното и сложих QDI Kudoz KT 400 обаче няма промяна и вече незнам какво да правя! Лошото е че вече нямам възможност за подмяна понеже от фирмата не искат да се занимават повече с мен.

Ако няма някакъв вариант ще се опитам да го продам защото вече ми писна. Този Бартън ми взе и парите и нервите. МОЛЯ ДАЙТЕ НЯКАКЪВ СЪВЕТ!!!

13. Member Аватара на zayo bayo
    Тук е от
    Feb 2004

Да ти кажа какво стана при мен.Аз съм на дъно ASUS A7V8X-X и мини кутия.Нямам кой знае колко място за голяма кутия та затова купих малката.Но след като сглобих PC то си теглих една хубава м.. на себе си.Така грееше че можех да си готвя върху кутията.Тогава взех че разпробих отвори в горната страна на кутията точно зад радиатора на CPU то и монтирах вентилатор от захранване.Сега при 100% натоварване за около час грее до 51 градуса.Направих апгреид на компа на дъщеря ми в същата кофигурация.НО неината кутия бе поначало голяма с два вентилатора един отпред и един от задната страна със стандартното охлаждане АМД то и при 100% натоварване не превишава 51 градуса.Та и според мен както казва JM огледай добе кутията дали наистина има циркулация на пресен въздух около процесора.Според мен проблемът ти е там.Успех.

П.С.А този процесор си е много приличен за цената си според мен.

14.  

15. Тук е от
    Nov 2003

Аз съм с GA-7N400 дъно и Barton 2500+ (не е overclock-нат) и от както го взех ме мъчи това с температурата, ама вече взех да си мисля, че за тези процесори е нормално. Смених си вентилатора и добавих допълнителен на кутията. Резултатът е 50-52 градуса при ненатоварен процесор и до 56 - 58 при 100% натоварване. Ако някой може да помогне с идеи и мнение да каже, че все повече ще ставаме с тези проблеми, а идва и лятото... [V]

И за да подкрепя тезата си ще ви цитирам само едно от многото мнения, на които попаднах по всякакви форуми, търсейки решение на проблема:

"I just installed my new AMD Athlon processor, and I'm a bit concerned about the operating temperature. Even when I first start up the computer, it runs at 50-55 degrees Celsius. I have tried putting my case fans in, and I have no more room for them! Is this a normal operating temperature? If so....I wont be concerned. Thanks!"

16. Тук е от
    Jan 2003

Според мен тия температури са напълно нормални(АКО това дъно отчита реалната t на ядрото от вградения термо-датчик,а не под socket-a).

На Barton max работна t e 85 C:според маркировката

AXDA2500DKV4D-V озна4ава 85 C max работна температура-над нея ???? -необратими последици за ядрото настъпват чak над 110C!?

За сравнение на Nortwood-max ~75 C!

Зна4и споко!!По добре е да се знае ...голата истина!

17. Тук е от
    Feb 2004

Има само една лека подробност за фабрично зададените температури от диапазона над 70 градуса.Повечето хора не мерят температурата директно на кристала ,а разчитат на програми или от BIOS така че изобщо не го чакай да стигне до 70 градуса дори ,защото просто ще попълниш списъка на "Хора изпекли процесора си".Аз съм със същия 2500 клокнат с дъно ASUS A7N8X Deluxe перка Акаса-регулируема, отворена кутия -нормалната температура е 36 максималната е 45 при стайна 25 и 4 часа тестове за производителност и игри -X2,DeusEx2,NFSU.Използвам за контрол и наблюдение на температурата MBM&cpu idle pro като съм му задал при температури над 55 да ляга да спи [:D] защото от 1 месец не е спрял да работи а не винаги съм наоколо.Проблемът при охлаждането може да бъде както от кутията(малка кутия - големи температури) така и от закрепването на радиатора(дори слагането на повече термопаста води до по-лошо топлоотвеждане) и перката(избираш според поносимостта ти към шум)

18. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2003

И аз да се изкажа по тази тема, значи имам GB-7N400PRO/NF2 Ultra 400/ и Barton 2500+, докато бях с BIOS rev. F6, нямаше проблеми, когато ъпдейтнах BIOS-а до rev. F10, първия път ми направи впечатление, че по подразбиране напрежението на ядрото е много високо за този процесор - 1.74V(54°), след което ръчно му зададох 1.65V и температурата спадна доста(38-40°), сега вече съм с най-новия BIOS (F13) и нещата пак са същите, погледни си напрежението на ядрото, ако е високо просто ръчно му задай 1.65V. А иначе аз съм с COOLERMASTER AERO 7+ и като го издуя на макс, температурата спада още(34-36°). Това е от мен. Успех

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 1
    Последно: 07-10-14, 11:48
  2. Сериозен проблем с компютъра ми ?!?!?ПОМАГАЙТЕ
    От nb2002 във форум Общ - хардуер
    Отговори: 2
    Последно: 17-08-09, 17:54
  3. Panasonic CS/CU-YW12DKE - сериозен проблем
    От underweaver във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 1
    Последно: 25-08-06, 22:36
  4. Проблем с охлаждането на старо РС
    От Nedko във форум Общ - хардуер
    Отговори: 5
    Последно: 09-12-05, 22:01
  5. Сериозен проблем с Win98SE
    От user25 във форум Windows
    Отговори: 6
    Последно: 10-09-03, 20:03

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе