-
Biostar M7NCD Pro !
здравейте, пиша този пост не за да питам нещо, а да похваля това дъно. До преди 1-2 седмици писах по форумите за даното кои, какви впечатления има и понеже нямаше много информациа сега пиша за тези които искат да прочетат нещо за дъното.
Купих си такова преди 3-4 дена и трябва да ви кажа, че съм много много доволен.. за парите си е супер стабилно дъното :).
Има много добри възможности за overclock.. незнам какво конкретно да го похваля от 3-4 дена не ми е блокирало ваобще, което смятам че е нещо нормално и не трябва да го пиша като предимство.. ама за цената си... :).
Имах само едно малко проблемче.. MCP чипа грее доста. Даното си има радиатор на самиа чипсет и радиатора след продалжителна работа наистина си става леко топличак ама е нормално, докато MCP чипа направо пари :). Но предполагам че така ще е със всички нФорсе дъна :). Аз лично си купих едно радиаторче с вентилатор за 10лв (което въобще не се чува, ако това ще притеснява някои) и сега всичко е супер :).
Така че, ако сте решили да си купувате дъно и се колебаете между някои дъна от нисък клас - то просто си взимаите Биостар-а без да се замисляте :)..
Днес оправах на една позната ПС-то което беше с Гигабаит 7N400L, само че честно казано се разочаровах, въпреки че аз бях много навит на такова дъно и не си го взех само защото в мост.бг го нямаха на склад. Ама на гигабаита БИОС-а ми се стори по скапан.. по опростен. Докато на Биостар-а биоса има много много опции, аз повечето не ги и знам за какво са, но ако му разбирате може наистина да изтискате максималното от системата :), също дъното има доста неща които се превключват с джъмпери.. някои ще каже че е остаряло.. ама мен ме кефи [:D]. Пък и като си скапите биоса ще заобичате джъмперите :))), аз веднъж вече си ресетвах CMOS на това дъно след един неуспешен опит за overclock и много готино се ресетва с джъмперите :)) (маи съм се влюбил.. все така правя като си купя ново PC [:I])
-
Biostar M7NCD Pro !
Значи хубаво, че си доволен от дъното, но си в малка заблуда.
Gigabyte дъната имат абсолютно същите настройки, както и Biostar, даже GB са малко по-добри. Имат едно скрито меню в биоса и затова ти се е сторило по-скапан и по-опростен.
А точно това дъно на Biostar пък има проблем с инсталирането на по-голям кулър (допира се до "C") и при овърклок и горещ радиатор следва стопяване на "C" :) Но т`ва е с вероятност 1/1000000.
Така че, не те упреквам, че хвалиш дъното на Biostar, но правиш грешни изводи за GB :)
-
Biostar M7NCD Pro !
моито Асусче като само се ресетва биоса или по точно само ФСБ-то при по сериозен ожерклок да го разцелувам ли
-
Biostar M7NCD Pro !
Ctrl+F1 -Gadget,кажи на чоВека за скритите настроики!!
А Биостара е слънце за бюджетно дъно-
FSB (100 -200 MHz)е 200 - почти невъзможно!
AGP(1.5,1.6, 1.7V)
DRAM (2.5,2.6,2.7 . 2.8V)
Vdd(1.6,1.7,1.8 , 1.9V)
Vcore- +0.075V) слабо-за Barton става!(доколкото си спомням)
A иначе едното дъно е синьо -другото черВено!!!ОЛЕ!
да не забравяме странните температури на GB BIOS!!!!
-
Biostar M7NCD Pro !
Честито!
Дънцето е добро, имам такова от 4 месеца, никакви грижи досега,
притежава отлични възможности за клок. Има една особеност, с която
може би ще се сблъскаш - при изваждане на захранващия кабел напрежението на процесора се връща на стойността по подразбиране.
-
Biostar M7NCD Pro !
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">FSB (100 -200 MHz)е 200 - почти невъзможно!
да не забравяме странните температури на GB BIOS!!!!
<div align="right">Originally posted by san sani4 - 08/02/2004 : 08:36:28</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
200MHz се вдигат, но с M7NGD 400 :)
Температурите са странни заради стар BIOS :)
-
Biostar M7NCD Pro !
С M7NCG 400(M7NGD????) -е съвсем абсурдно!IGP-to тотално отказва да работи на такива 4естоти!
А може да си имал в предвид-M7NCD ULTRA ,това оба4е ве4е не е бюджетно дъно,а и нямам ли4ен опит с него!
-
Biostar M7NCD Pro !
Личен опит - С M7NCG 400 и T-bred 1700+@2300MHz при 200 FSB вече 4 месеца работи перфектно... тогава струваше $74 :)
-
Biostar M7NCD Pro !
Не знам за 200FSB,но в момента мойто M7NCD-Pro работи на 215FSB,а си пали и на 220 с малко по спънати настройки на паметта [:)]
-
Biostar M7NCD Pro !
Имах предвид ,4е интегрираното видео трудно работи на 200!С видео карта не би требвало да е проблем.
-
Biostar M7NCD Pro !
Gadget, nishto losho ne kazvam za Gigabyte.. az dori si gi haresvam Gigabyte i v nachaloto mislih da si vzema takova samo zashtoto sam dovolen ot markata.. Ama vse pak napisah tova i za horata koito iskat da si vzemat neshto po razlichno. Osven tova Gigabyte za 70$ s DDS nemojesh da si vzemesh nForce2 Ultra :).
A Biostar-a za cenata si e mnogo dobar izbor :). Az moito dance oshte ne sam go clockval.. vednaj probvah no ne tragna :P. Zatova ne sam probval otnovo..
Trqbva parvo malko da pocheta. Inache moito dano e s DDR300, zashtoto mu slojih pamet ot edno staro dano, i raboti na 133Mhz FSB :)...
-
Biostar M7NCD Pro !
Мдаа, има не само да четеш, но и да се учиш да пишеш на кирилица :)
-
Biostar M7NCD Pro !
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">
FSB (100 -200 MHz)е 200 - почти невъзможно!
<div align="right">Originally posted by san sani4*-*08/02/2004*:* 08:36:28</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Тука си в дълбока грешка. За про версията а и не само за нея.
-
Biostar M7NCD Pro !
Искам да попитам това дъно отключва ли множителя на процесора или само от шината сте го клоквали?
-
Biostar M7NCD Pro !
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Искам да попитам това дъно отключва ли множителя на процесора или само от шината сте го клоквали?
<div align="right">Originally posted by TOLY*-*15/02/2004*:* 13:57:28</div id="right">
Няма дъно, което да отключва множител.
Има процесори с отключен множител и дъна, които могат да сменят
множителя на процесора, M7CD Pro e едно от многото такива дъна.