Какъв охладител да си взема за Athlon XP 2200+ процесор?Няма да го клоквам.Предпочитам да е с по-ниски обороти т.е. по безшумен,но пък и лято иде.Сега съм с Титан,но мисля да го сменям,защото отдавна забравих кога съм го купил.
Какъв охладител да си взема за Athlon XP 2200+ процесор?Няма да го клоквам.Предпочитам да е с по-ниски обороти т.е. по безшумен,но пък и лято иде.Сега съм с Титан,но мисля да го сменям,защото отдавна забравих кога съм го купил.
в момента съм с радиатор от Evercool (алумниев) и перка Coolermaster Silent (2200 до 2900 оборота).
Охлаждам АМД 1700+ @ 1916MHz съвсем успешно. при 2200 rpm държи 36 - 40 градуса в зависимост от натоварването. при тези обороти е мноого тих.
днеска ще си взема Cooler Master CP5-8JD1F-0L,Soc-A,low noice,w/Cop от Reset и като го тествам ще пиша пак.
Caesar, семнил съм 2 вентилатора на моята машина 1700+@2400+ без проблем 10х200, мога и на 11 или 12х200, проблеми няма.
Сега съм с Cooler Master Aero 7+, на 2500 оборота е безшумен, но има едно голяма предимство че е центробежен, т.е. нямаш мъртва точка над ядрото на процесора, изцяло меден радиатор, с много фини ребра. Смятан е за един от най-добрите охладители среден клас. Струва 42-45 лева, вземи си го и забрави за всякакви други глупости. Нито Evercool, нито GlacialTech имат аналог. Плюс това потърси малко ревюта в нета, винаги му дават 9/10 или 10/10 точки. имаше и ревю в Хардуер БГ и във вестник БЪГ БГ. Друг голям плюс му е, че има 3/25 " планка, слага се на мястото под флопито, и там ти е въртока за регулиране на оборотите. Кеф ти макс обороти, кеф ти тишина, каквото душа поиска. Аде и да кажеш после какво си взел и защо.
ФалконРок2 или УисперРок4 до 20лв супер тихи и добри за парите си. А после ако искаш на радиатора можеш да сложиш или турбина(Термалтейк или Куулърмастер) или СмартФан2 на Термалтейк.
Благодаря за мненията.Взех си Silent Breeze 462 II и съм много доволен.Почти 1000 оборота по-малко от Титан-а и е по-тих.Колкото до охлаждането...двата охладителя са сравними според мен.
Купих го от Стантек за 13 $ и една година гаранция.
Dimension (mm) 63x70x65
Weight (gram) 306
Speed (RPM) 2200
Airflow (CEM) 21.0
Noise (dBA) 20.0
Захваща се на сокета и на трите зъбчета.