Наскоро почнах да се замислям за минаване на новата платформа /време беше/ И ми не нужна помощ при избирането на дънна платка. Търся приблизително аналога на ASUS P4P800-X/i865P/PE, т.е. "стабилно" дъно. Да поддържа новия сокет на интелските процесори, ДДР 2 и PCI-E. От това което гледам просто в някой дъна има прекалено много плява - То не чe е плява ама просто повечето дъна са предвидени /поне малко/ за "преминаване" от едната платформа на другата демек - има ДДР и ДДР2 или има АГП и PCI-E или пък дори се натъкнах на някакво дъно на ГБ което има слот за старите интели и за новите /64б/ АМД-та... На мене такива работи не ми трябват. Трябва ми просто /стабилно/ дъно което да няма екстри от сорта на /примерно/ гигабайтов лан или IEEE 1394 или някакви други екстри свързани с преминаването на новата платформа. Да няма и вградено видео.
Значе: Търся дъно с сокет 775, ДД2 и PCI-E без ддр, агп и вградена видео карта.
Аз лично предпочитам марките ASUS или INTEL когато говорим за дъна но ако има някаква алтернатива като цена /не и като качество с него не искам да правя компромиси особенно ако става на въпрос за дъното/ също може да ми бъде полезна . И последната ми "претенция" е да е с интелски чипсет. Туй то Ако можете да ми дадете малко помощ ще съм признателен!! Мерси!