Въпрос и дискусии свързани с протокола zigbee.
Изпратено от моят 2109119DG с помощта на Tapatalk
Въпрос и дискусии свързани с протокола zigbee.
Здравейте, от известно време имам проблем със смарт сцена при която съм навързал температурен датчик със смарт контакт, който управлява конвектор за отопление. При зададен температурен диапазон за включване и изключване , системата се успива и не сработва при достигане на някоя от зададените температурни граници. В логовете се вижда че се опитва да задейства сцената, но по някаква причина тя отказва да се изпълни. Някаква идея защо се получава това ?
Как ти е нивото на сигнала от гейта към крайните устройства? Да не губи връзка с тях?
Никъде не ми показва каква е силата на сигнала от гейтс към температурния сензор или пък към смарт контакта.
Единствено мога да видя в приложението Tuya силата на сигнала между рутера и гейта, която е отлична (все пак са на 2 педи разстояние едно от друго).
Забравих да спомена че контакта се свързва чрез wi-fi връзка с рутера, а температурния сензор се свързва с блутут към гейта. И се намират в съседна стая, дели ги една стена само. Преди време сложих гейта временно да е в същата стая точно с цел да проверя дали сигнала нещо не се губи през стената, но уви проблема продължи да си съществува, така че това го изключвам като възможност да е от слаб сигнал.
Хмм е къде е zigbee в цялата схема, нещо не разбирам? Споменахте wifi и блутуут само? За тези две свързаности не би следвало да е проблем през една стена сигнала. Може би за блутуута ако стената е железобетон.