Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 18

Моля за съвет относно суичове

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jan 2011

Моля за съвет относно суичове

Здравейте,

другата седмица ми се налага да избера 24портов и 16портов гигабитов суич за монтаж в рак 19", лан кабелите съм ги прокарал, остават техническите средства, сега имам дилема коя марка да избера, 24-портовия държа да е управляем, а 16 портовия може да е неуправляем.

Някой ако има поглед над изграждане на професионални лан мрежи ще се радвам да помогне за избора.

Благодаря!

2.  

3. Moderator Аватара на glowndark
    Тук е от
    Oct 2004

Re:Моля за съвет относно суичове

Цитат Първоначално публикувано от extext
    Здравейте,

другата седмица ми се налага да избера 24портов и 16портов гигабитов суич за монтаж в рак 19", лан кабелите съм ги прокарал, остават техническите средства, сега имам дилема коя марка да избера, 24-портовия държа да е управляем, а 16 портовия може да е неуправляем.

Някой ако има поглед над изграждане на професионални лан мрежи ще се радвам да помогне за избора.

Благодаря!
    Хубаво е да кажеш и някакъв бюджет...
    Примерно аз бих ползвал Edimix обаче, ако държиш всичко да е супер професионално, тогава марката и цената ще са други...
    За какво всъщност, ще се ползват суитчовете?

4. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Като чуя за мрежово оборудване, неволно в съзнанието ми изниква стилизирана картинка на "Голдън гейт".

5. Тук е от
    Jan 2011

за двата суича разполагам с до 1000 лв - ще се ползват за гръбнака на локална мрежа в нов офис с около 30 комп. и няколко IP камери

6. Тук е от
    Jul 2003

С този бюджет можеш да си потърсиш суичове на HP, Dell, Netgear. Тези с картинката на Golden Gate (a.k.a. Cisco) няма да се съберат в този бюджет.

7. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005

3Com имат евтини гигабитови 24-портови и 19-инчови.
    Питай в Солитрон. Със сигурност преди 3 години взех такъв от тях за около 300-400USD
    (Ако те мързи, мога и аз да ги питам, ама няма да делим дилърската ми отстъпка)

А камерите май може да ги прекараш и през 100Mb

8.  

9. Moderator Аватара на glowndark
    Тук е от
    Oct 2004

За 1000 бих се насочил към EDIMAX... HP ми звучи несериозно за такова оборудване...

Ето и 2 модела:
    EDIMAX ES-5240GM
    EDIMAX ES-5160G+

10. Тук е от
    Jul 2003

Цитат Първоначално публикувано от glowndark
    За 1000 бих се насочил към EDIMAX... HP ми звучи несериозно за такова оборудване...

Ето и 2 модела:
    EDIMAX ES-5240GM
    EDIMAX ES-5160G+
    EDIMAX-овете които си посочил сигурно ще му свършат работа, но би ли споделил с нас моля, кое точно му е несриозното на мрежовото оборудване на DELL & HP ?

11. Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от glowndark

Ето и 2 модела:
    EDIMAX ES-5240GM
    EDIMAX ES-5160G+
    След подобни коментари... неволно се чудя защо пълни лаици се обаждат да заблуждат допълнително други лаици?

Бюджета е недостатъчен за добър суич (първа ръка), но стига за нещо почти прилично.
    Dell 5424 например е единствения коректно работещ гигабит свич в 1100-1500. Нагоре вече има и други работещи решения. Cisco 3750G например...
    Edimax са доста долнопробна марка. С убийствено "НЕИНТУИТИВЕН" cli.

12. Moderator Аватара на glowndark
    Тук е от
    Oct 2004

Хубаво, взимам си думите назад за DELL , обаче човека все пак иска 2 за 1000 не 1 за 1200... Така, че се търси бюджетно решение...

13. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005

Цитат Първоначално публикувано от WhiteNoise
    След подобни коментари... неволно се чудя защо пълни лаици се обаждат да заблуждат допълнително други лаици?

Бюджета е недостатъчен за добър суич (първа ръка), но стига за нещо почти прилично.
    Dell 5424 например е единствения коректно работещ гигабит свич в 1100-1500. Нагоре вече има и други работещи решения. Cisco 3750G например...
    Edimax са доста долнопробна марка. С убийствено "НЕИНТУИТИВЕН" cli.
    След подобен професионален коментар, ... направо се чудя, що не вземеш да му дръпнеш една дефиниция на "управляем суич". Щото това е посочено в първия пост - управляем суич.

14.  

15. etg
    etg е офлайн
    Administrator
    Тук е от
    Dec 2000

Вземи евтини неуправляеми суичове. Вземи и един хубав UPS. След време, като решиш какво точно от един управляем суич ти трябва - пак питай тука. Защото според мен в момента някой от фирмата е чул, че управляемият суич е много по-добър от неуправляемия, и затова трябва да се купи управляем. А че няма кой да проектира мрежата, нито кой да настрои суичовете - това никой не го брои.

16. Тук е от
    Nov 2005

Ако на мен ми възложат подобна задача бих взел от ebay едно cisco 3550 48 порта. И два гбика към етер
    Ако има шейпър бих набил всяка машина във vlan през 100-тиците и през Gi 0/2 на eth1 на шейпъра/гейта/рутера.
    Ако идва оптика до офиса бих ползвал Gi 0/1 с gbic lh за да избегна медията и вечните им проблеми с трафчетата.

Цена: 300лв
    Работа: 50лв + 15лв на всеки започнат час след първия.
    Цена на придобиване: 395-410лв
    Цена на притежание (5 годишен период): около 600лв

Ако е нужен и разбираем и човечен шейпър с web интерфейс да щтракат + 350лв и по 100лв годишно за съпорт

край на историята

17. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005

"Ако на мен ...", "Ако има шейпър ...", "Ако идва оптика ..."
    Нещо много "ако-та" станаха ... като при лаиците.

Ами ако (пак "ако") всичкото това не му трябва, а трябва например 802.1x , а ?
    Знаеш ли предварително това cisco 3550 дали го поддържа ?

Край на историята !

18. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Преди 3 години купих 2бр. 24 ports SMC управляеми с 2 х оптични порта.
    Атаро контар беше фирмата. Цената държах да не е от най-скъпите. 3 дни го настройвах , но оттогава си работят безотказно ( изключвам тук таме някой рестарт след поредното спиране на тока или някой друг инцидент с ел. захранването )

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 0
    Последно: 01-09-14, 22:17
  2. моля за съвет относно избор на климатик
    От vankata09 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5
    Последно: 05-11-13, 20:42
  3. Моля за съвет относно Gree GWH12RB Viola new
    От Panagito във форум Климатици Hisense, Gree, Chofu, Bard
    Отговори: 6
    Последно: 17-07-13, 18:20
  4. Моля за съвет относно тръби за ВиК
    От Ivanka във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 14
    Последно: 16-07-09, 11:31
  5. Отговори: 5
    Последно: 25-07-07, 15:57

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе