Re: Пералня Толедо - проблем
да не е запушена тръбата...
Re: Пералня Толедо - проблем
Цитат:
Първоначално публикувано от commguy_79
Привет!
Искам да помоля компетентните съфорумци за кратка подсказка по следният проблем:
Пералня Толедо(Перла 06 сглобена с италиански части) не източва водата. Проявява се при различни програми, т.е изключвам програматорът като проблемен. Филтърът е почистен. При изпомпване се чува бучене, но водата си остава.
Молбата ми е да ми подскажете какво да проверя, за да диагностицирам евентуалната повреда.
Благодаря предварително!
Колега свали задният капак и провери дали се върти остта на помпата , на спряна пералня като въртиш перката за охлаждане. После провери на изпомване дали има напрежение на 2 те букси към помпата. Имал съм случай с намотан конец на остта на помпата .
Помпата се вади лесно - отдолу 2 винта за плоска отверка / съветвам те после да сложиш болтове с шестограмна глава/ .Има и 2 маркуча със скоби - скобите ги съветваш с керпеден .
Възможно е да има теч от упътнението на остта на помпата и тогава всичко е клеясало - варовик , прах , ръжда. Нова помпа.
Има помпа 2 ра употреба от Перла работила около 3 месеца , ако проявиш интерес пиши.