Резултати от 1 до 6 от общо 6

Странен проблем с готварска печка Електролукс! Моля за помощ!

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    620
    #1

    Странен проблем с готварска печка Електролукс! Моля за помощ!

    Готварската ми печка Електролукс има странно поведение почти още откакто я купихме преди две години. При работа на 250 градуса се самоизключва. Не веднага след пускането, а след около 15-20 миути работа. Дисплеят и изгасва и фурната спира да функционира напълно за известно време. Проблемът възникна още през първите месеци на ползването и, но после известно време не се гасеше. Отскоро пак се появи. На малко по-ниски градуси, да речем 230, няма никакви грижи-работи си. Без да съм абсолутно сигурен, но ми се струва, че изгасването става при работа на влкючен вентилатор. Моделът е този: http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09027203

  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2009
    Мнения
    27
    #2

    Re:Странен проблем с готварска печка Електролукс! Моля за помощ!

    Провери си връзките на: ключовете; термо-регулатора и на нагревателите на фурната. Някъде има нагоряла връзка или кабел /клема/. Клемите на нагревателите на фурната са отзад.

  4. Member
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    620
    #3

    Re:Странен проблем с готварска печка Електролукс! Моля за помощ!

    Полиграф, били ми обяснил какво следва от това, че е нагоряла клема. Защо само на 250 гр. да се изключва, а на 240 - не. Аз си мислех, че има някакъв вид защита- реле с датчик или нещо такова. Като се нагрее прекалено и изключва фурната за безопастност. Но, разбира се, никога не съм отварял печка от по-новите и нямам представа как са конструктивно, особено пък блока за управление отпред. Благодаря.

  5. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001
    Мнения
    5,736
    #4

    Re:Странен проблем с готварска печка Електролукс! Моля за помощ!

    Тази печка няма електроника. Вероятно е нещо елементарно. Отвори я и търси приблема. Ще видиш дали има термозащита. Аз на една скара имах термо бушон който изгоря. Помислих си, че е изгоряла нагревателя, а се оказа това бушонче. Махнах го и скарата зарабтои. При теб може да е нещо подобно. Съвсем логично е да има термозащита. Друго което ми идва на акъла е да си провериш температурата във фурната. Да не би термостата да е повреден и да прави по-висока температура и от там да задейства термозащитата. Лошото е, че малко трудно ще измериш температурата. Най лесно става с пирометър(инфрачервен термометър), а най-достъпно е мултимер с термодвийка. Ако имаш проблем с разглобяването най-добре извикай техник от сервиза.

  6. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2009
    Мнения
    27
    #5

    Re:Странен проблем с готварска печка Електролукс! Моля за помощ!

    Мой познат имаше подобен пролем. От сервиза са му сменили термо-регулатора и печката е работила добре до изтичане на гаранцията. После пак започнала да изключва фурната /дисплея и глимлампата/. Разглобих печката, а тя е направена неергономично за поддръжка. Видях, че ключовете на котлоните са направени И с термо-биметална пластина за регулиране на мощността/ и има нагорял край на гонияна гревател на фурната/ Смених клемата и печката проработи.

  7. Novice
    Тук е от
    Oct 2009
    Мнения
    5
    #6

    Re:Странен проблем с готварска печка Електролукс! Моля за помощ!

    На задната стена на фурната има термозащита, до 300 градуса. Най-често тя дефектира но ги няма по магазините.Ако е тя вземи, терморегулатор от( 50-350) град. от българските и пъхни термосондата отгоре, върху фурната между ламарината и термоизолацията, свържи клемите и настрой температурата!
    Успех.

  8.  
     
Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Търся помощ за ремонт на готварска печка
    От amds във форум Бяла техника
    Отговори: 0
    Последно: 17-05-14, 22:26
  2. Отговори: 1
    Последно: 14-09-13, 08:14
  3. Отговори: 2
    Последно: 05-08-13, 22:03
  4. Отговори: 2
    Последно: 24-03-11, 19:48
  5. Проблем с газов котлон на готварска печка Горенье
    От stekyman във форум Друга битова техника
    Отговори: 5
    Последно: 14-10-10, 09:43

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе