притежаваме пералня Аристон хотпойнт, модел CDE129. жената днес е пуснала както винаги да изпере, но когато е дошло време за центрофугата пералнята е спряла като са светнали бутоните "super wash" i "1200-600", които заедно с бутона СТАРТ мигали.Тогава тя е изключила пералнята, след това пак е пуснала и е стартирала на програмата за изпомпване на водата, но ... ефект никакъв. тогава пробвах и аз, но .. пак същия резултат - видимо имаше половин пералня вода, но нищо не изпомпваше , а само се чуваше леко и постоянно бучене. Изключих е .. и разместих отводнителните маркучи отзад.... тогава нивото на водата в пералнята започна да спада. след като извадих дрехите установих, че на дъното й барабана е покрит с 2 пръста вода... пак размърдах маркучите но ..нищо не стана. Отвих пробката (поне така си мисля, юе се казва, но на английски в превод е самопочистваща помпа "self cleaning pump") отдоло отпред като си мислих, че е запушена и от това е проблема, но ... уви водата си изтече от там, а там няма и грам мръсотийка!
ако някой ми даде съвет .. от какво би могло да е това... защото оставам с впечатление че може да има проблем с .. отводнителната помпа?!
никъде в ръководството не е написано при въпросното мигане на посочените от мен по-горе бутони какъв би могъл да е проблема!