Смених нагревателя ,даже на новия си има и термодатчкик и пералнята си заработи, но има лек теч и не мога да установя откъде тече .
Преглед за печат
Смених нагревателя ,даже на новия си има и термодатчкик и пералнята си заработи, но има лек теч и не мога да установя откъде тече .
Спукана касета за прах,гумено съединение,неправилно монтиран нагревател,помпа.
Успех!
Привет,
Неволята ме изпрати и в тази тема. И понеже е неделя и обичам сам да си чопля нещата преди да се наложи да стигнат до сервиз, сега съм се захванал с една неработеща пералня. Донесоха ми една Siemens IQ700 немско производство. Като оставим че изобщо не светва дисплея, отзад заедно с маркуча за правата вода излиза един стърчащ отрязан кабел, нещо от рода на 2х1мм2, имате ли идея за какво е? Заработен е фабрично.
За аквастопа на маркуча вероятно. https://forum.setcombg.com/attachmen...id=28690&stc=1
Магнит вентил ли е това? Не съм виждал такова решение да е отвън. Иначе вътре си има два броя.
Да, има с електромагнитен клапан. Вероятно твоя е бил такъв
Всеки аквастоп може да се шунтира.
Някъде в темата назад имаше как става,точно за Сименс.
Но,ако е „умряла” на цяло не си заслужава ремонт.
Успех!
Не е, оправихме я. Ако просто не го поставя, ще има ли проблем? Да я свържа директно на системата.
Как я оправихте?
Трябва да замерите бобината на вентила.
На дъното има поплавък и датчик/сигурно е микро ключе/,и то се проверява.
Оправянето е за проблема които имаше, че изобщо не светваше дисплея, този проблем е отстранен, а вентила изобщо липсва като елемент, срязан е кабела с маркуча, така ми я донесоха. Имам маркуч, нужно ли е да поставям вентил е въпроса? Или мога да я закача директно без него.
Сигурно ще даде грешка.Този клапан е електрически.
Пробвайте,но според мен няма да стане.
---
Може и да има връзка с вътрешните магнетвентили.
Чувал съм,че ги шунтирват/аквасоповете/ за да лъжат електрониката.
На Сименс аквастоп системата е с доживотна гаранция,така че е бил отрязан от някой левак.
Повечето магнетвентили на Сименс са с бобини на 110v,възможно е и този аквастоп да работи с това захранване.
Тя е угаснала и никой не се е заел сериозно с ремонта. Отваряли са я и само са проверили да не би пусковия ключ да е отказал. След като са разбрали че не е от него са отрязали маркуча заедно с кабела понеже са в една гофра и са я разкарали. Иначе машинката е на 5 години и мога да кажа че рядко е била ползвана.
Ще измеря напрежението и ако не тръгне ще поставя вентил.
Не са я отваряли.
Всеки един технически грамотен човек щеше да откачи буксата,да развие маркуча и да вземе аквастопа.
А те са развили маркуча и след това са отрязали кабела.
здравейте имам проблем с Bosch WAW32540EU
Проблема е, че прави проблем тъч управлението, в момента се е включил лока и не може да се изключи. Някаква идея как може да се резетне пералнята? От тока не става, помни си че е включен детския лок.
Също така, от някъде мога ли да сваля repair manual за да видя как да сваля предния панел със тъч контрола.
Благодаря предварително.
Пробвахте ли да го изключите, както е описано в инструкцията?