-
Отговор: Перални - проблеми, сервиз, начини за разрешаване
Издърпай щепсела за 30 минути,после пробвай.
Най-вероятно процесора се е шашнал и си „мисли” че люка едновременно е отворен и затворен.
Ако не стане,не пипай нищо!
Търси помощ само от специализиран сервиз на Бош.
И на тези бошове им слагайте токова защита,защото като падне тока на 190v после трябва препрограмиране.
Дано да стане с изключване!
-
Здравейте,имам проблем с нова пералня АЕГ.Моделът е L8FEC68S,а проблема е че центрофугира когато си иска.Един път прането е почти сухо ,а друг път е направо мокро.При зададени 1400 оборота почва да набира и след малко спира и после пак така или обръща посоката но пак като засили и пак спира.Просто по някога го няма това дълго въртене накрая.Перем осново на програма памук.Не знам дали жената не бърка нещо или да се обаждм в сервиза.Пералнята е на месец и иначе пере супер и е тиха
-
Колега,
Пералнята се опитва да, доколкото е възможно да разпредели дрехите равномерно по барабана преди центрофугиране. Ако не успее първия път се пробва отново и в двете посоки.
1400 оборота не са за всички програми. За деликатни и вълна са по-ниски. Аз ти препоръчвам да ги намаляте до 600 или 800. Просто въпреки всичките нововъведения по барабани и управление, дрехите се износват по-бързо при пране или по-точно центрофугиране на по-високи обороти.
Не виждам упътване на сайта и не знам какви допълнителни бутони има конкретния модел. Някои от тях са активни постоянно на всички режими, други - само за определени. Да не сте натиснали някои от тези функционални бутони? Примерно лесно гладене или допълнително изплакване.
Добре е да прочетете упътването внимателно и подробно.
Ако все пак смяташ, че има проблем, звъниш на телефона на AEG България, написан на първата страница на Гаранционната карта и заявяваш повреда. Те ще изпратят техник от сервиза.
Няма смисъл да се тормозиш с мисли за това какво и има. Дори техниците ме съмнява да знаят точно.:BigGrin
Успех с отстраняване на проблема!
-
След няколко дена на експерименти установих че пералнята центрофугира само до 1200 оборота.1400 и 1600 явно са търговски трик.А най дразнещото е че самата пералня ми предлага 1600 на памук и ако не ги намаля ръчно,вадя мокро пране всеки път.За 1400лв толкова!
-
А как установи действителните обороти при центрофугиране? По дисплея или с някакъв уред?
Смарт приложенията, ако има такива, не са надеждни.
Ако всичко написано от теб е вярно, то със сигурност има проблем. Обаждай се на AEG да изпратят техник!
Успех!
-
Цитат:
Първоначално публикувано от
vankicha
Здравейте,имам проблем с нова пералня АЕГ.Моделът е L8FEC68S,а проблема е че центрофугира когато си иска.Един път прането е почти сухо ,а друг път е направо мокро.При зададени 1400 оборота почва да набира и след малко спира и после пак така или обръща посоката но пак като засили и пак спира.Просто по някога го няма това дълго въртене накрая.Перем осново на програма памук.Не знам дали жената не бърка нещо или да се обаждм в сервиза.Пералнята е на месец и иначе пере супер и е тиха
Нищо и няма на пералнята!
Всичко описано за работата ѝ ,е нормално.
1200 оборота са достатъчно,от повече няма нужда.
Със здраве да е ползвате!
-
Здравейте,
От около месец имам проблем с пералня GORENJE WA 583 - след задаване на програмата при натискане на старт в началото тръгваше с голямо закъснение 30-40 сек и повече, но в последно време тръгва само след поредица от потупвания по корпуса. Каква би могла да е причината?
-
Предполагам,че е електромагнитната ключалка.
Първо тя трябва да се елиминира като вероятен виновник за проблема.
Махаш скобата на маншона,пъхаш го към барабана,освобождаваш блокировката и даваш на късо C и L.
Тръгне ли веднага , проблема е ясен.
-
Благодаря Ви за бързия отговор! Забравил съм да спомена, че когато свърши цикъла (да кажем цветно), ако веднага сипем само омекотител и стартираме наново програмата, за да изплакне допълнително прането и ароматизира, тогава тръгва веднага. Това променя ли предположението за ключалката? Освен това и аз се усъмних в нея и преди да тупаме по корпуса многократно натисках и отпусках вратичката там където е ключалката и нямаше реакция.
-
Трябва да се елиминира възможен проблем с блокировката задължително,а самото почукване по корпус и сработване, ме навежда на мисълта за хлабаво/изместено/ езиче на люка.
Възможно е и хлабава ел връзка,ама трябва да се започне отнякъде.
-
1 Прикачен файл(ове)
Здравейте, Свалих ключалката, но няма C и L, има изводи 2,3,4 - кои да дам на късо (кои цветове кабели), за да елиминирам блокировката? По кой номер (от тези които се виждат) да търся нова такава, ако се наложи? (закачвам снимка)https://forum.setcombg.com/attachmen...id=29690&stc=1
-
Виж пост 753 от 31-01-2018,какво съм писал там.
-
Аз като неспециалист по бяла техника не виждам проблем в ключалката.
За мен това е или лоша електрическа връзка или студена спойка някъде.
И спрете да "съветвате" уреда с удари! Това не е дуракоустойчивата техника от преди 30 години.
Отворете пералнята и прегледайте всички електрически връзки. Особено тези, които са на обувки.
Следи от корозия, клатещи се (за типа автомобилни специално), незатегнати. Внимателно почистване с кърпа, спирт и след това смазване със спрей за електрически контакти (Не WD40!!!).
Така също и проверка на закрепването на самата контролерна платка (управляваща, програматор - все тая).
Успех!
п.с. Ако не разбирате какво пиша, най-добре се обърнете към специалист. За да няма пералнята и електричеството отвръщат на удара.
-
1 Прикачен файл(ове)
Прикачен файл 29695
Изкарай буксата ,на лилавият проводник трябва да има фаза,син нула.
Замери ги с пробната лампа,глимката трябва да светне силно,значи на двата проводника имаш фаза и нула.
Лилав и черен проводник трябва да се свържат,но преди това за всеки случай замери син и лилав с лампата.
Синият трябва да остане свързан с блокировката.
Може и самата ключалка да пробваш, подаваш на 2-нула,на-3 фаза и ще видиш дали работи коректно.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от
Spitfaqr12
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=29695&stc=1
Изкарай буксата ,на лилавият проводник трябва да има фаза,син нула.
Замери ги с пробната лампа,глимката трябва да светне силно,значи на двата проводника имаш фаза и нула.
Лилав и черен проводник трябва да се свържат,но преди това за всеки случай замери син и лилав с лампата.
Синият трябва да остане свързан с блокировката.
Може и самата ключалка да пробваш, подаваш на 2-нула,на-3 фаза и ще видиш дали работи коректно.
Здравейте, Благодаря за съветите дотук. Замерих първо с фазомер и се оказа, че синият е фаза, ако включа пробна лампа на синия и лилавия, или на синия и черния, може ли да се повреди нещо, ако не уцеля нулата? С мултицет-а пробвах на 200 и на 2000 ома по двойки между трите крачета на ключалката и не мърда единицата на дисплея, като ги дам накъсо показва 002-001 някъде...