Пералня СИЛТАЛ - къса пране
Здравейте!
Пералнята ни е от десетина години и работеше перфектно. От известно време (една - две години) понякога къса пране. Харесва си кърпи за лице, за крака, чаршафче и като правило по-новички. Също и с дрешки но по-рядко. Този проблем не се появява много често, иначе жената да ме е изгонила :2guns: Ама все пак да попитам: Това нещо от какво се получава, подлежи ли на ремонт или да се ориентирам към някой от веригата магазини?
Ако някой има мнение по въпроса и може да окаже съдействие ще съм му благодарен!
Re:Пералня СИЛТАЛ - къса пране
Внимателно огледай барабана отвътре-да няма нещо остро и изпъкнало,като ръбче,което да захваща дрехите и да ги къса.Също така понякога проблема се появява и при високи обороти,при центрофугиране.За други причини не се сещам.
Праха за пране. Ползвай само течен препарта. Това, че ползваш марков препарат не значи, че е много качествен. Примерно немският Персил се прави в Сърбия и качеството не е като менски. Съвета ми е да смениш препарата за който ползваш. Аз съм имал случай да се появат дупки по дрехите ми.
Е точно праха няма да къса дрехите.По вероятно е разстоянието м/у барабана и ваната да се променило.
Най-веротно и скъсаните дрехи са тънки, което евентуално би потвърдило горното съмнение.
Трябва да се погледне за да се установи причината. Поправя се.
Цитат:
Първоначално публикувано от badr
Е точно праха няма да къса дрехите.
Ооооооо, къса, къса. Това е една от причината да почнат да правят течни препарати.
Цитат:
Първоначално публикувано от Julian
Примерно немският Персил се прави в Сърбия и качеството не е като менски.
За Сърбия, не знам, но в Турция със сигурност. По нашия край, хората купуват от тираджии Персил в чували, внос от Турция, за без пари. Какво е съдържанието на препарата - не знам ,но като се замисли човек, какво пречи тази "съмнителна" смес да се разфасова на по-малки опаковки и...пазара е залят с "качествен" перилен препарат на сносна цена.
Благодаря за отзивите.
Барабана го огледах и опипах най-внимателно, но не забелязах никакви ръбчета или някаква друга неравност.
Скъсаното стои като смачкано, все едно че си го усуквал както навремето в казармата си перяхме и изцеждахме дрехите.
А за праха не се бях сещал, но жената ползва в повечето случаи течен препарат, също и омекотители за пране.
Колкото до разстоянието между барабана и ваната - не знам как да го преценя. :)
Цитат:
Първоначално публикувано от didi593
Здравейте!
Пералнята ни е от десетина години и работеше перфектно. От известно време (една - две години) понякога къса пране. Харесва си кърпи за лице, за крака, чаршафче и като правило по-новички. Също и с дрешки но по-рядко. Този проблем не се появява много често, иначе жената да ме е изгонила :2guns: Ама все пак да попитам: Това нещо от какво се получава, подлежи ли на ремонт или да се ориентирам към някой от веригата магазини?
Ако някой има мнение по въпроса и може да окаже съдействие ще съм му благодарен!
Проблема е ,че дрехите попадат в пролуката между барабана и ваната/до люка/. Там барабана ги влачи и протърква. Смени си гуменото уплътнение с ново.