Re:Проблем с пералня Gorenje
Цитат:
Първоначално публикувано от FearMe
нямам визуален спомен, но имам аудио такъв - цъква 2 пъти :)
това какво общо има с проблема?
Най-вероятно е наред.Болшинството перални са с две нива.
Едното ниво регулира количеството вода за прането, а другото за плакненето и предпрането.
Възможно е едното да не работи.Честа повреда на НР.Не знам на каква програма пускаш пералнята така че е възможно да пълни през втората степен на НР.
Цитат:
надуването на маркучето в посока "надолу" води до бълбукане. това не е ли индикация че е проходимо, или запушването може да е по-нататък в системата, посока помпата?
Може да е проходимо в поска надолу при надуване, но е изключително несигурно.Възможно е парче да се навдига от водата като запушва и проблеми от този тип.
Демонтирай цялата помпа и го почисти.Не е особена философия.А сам ще видиш колко боклуци има там.
Цитат:
маркучето идва от един пластмасов съд, който предполагам, е някакво междинно звено между помпата и регулатора. допълнително инфо - въпросният съд е зад капаче, долу отпред. има и някакво друго късо маркуче с тапичка, достъпно зад вратичката отпред
Този съд е така изчислен, че когато водата изтласка въздуха от него се създава налагане за задействане на НР.
А това е друго маркуче.От него се източва остатъка от водата при почистване на филтъра или демонтиране на помпата.Помпата не може да изхвърли 100% водата.Малко количество остава.За това го има това маркуче.Няма отношение към проблема.
Цитат:
мислех да направя и пробата с надуването по време на пълнене, но не го направих в момента, в който ми мина през ума, а след това забравих, понеже времето ме притискаше.
Това е най-сигурния начин за проба.След който обикновено остава да се провери защо въздуха не задейства НР и най-често това е спукано маркуче или запушване.
Да допълня само , ако си извадил маркучето при поставена цедка не е добре .
Извади цедката за да изтече остатъчната вода , продухай маркучето и отново пробвай ако пак препълни изпробвай метода на badr - по време на пълнене с друго маркуче надуй ниво сигнализатора и трябва да изключи .
FearMe - Кво стана с бабичката :))- ще пере ли ?
тъкмо днес щеше да има "рапорт даден - рапорт приет", защото вчера ходих да й духам :))
духането мина добре, спираше пълненето, т.е. онази електронна джуджавка, която отчита налягането и т.н., е наред
след това преминах към чистенето, което също мина добре. отлаганията вътре не бяха фрапиращо много, но явно са били по ключови места, защото след това запя като по ноти
благодаря за съветите и напътствията :yahoo:
за пореден път победихме планираното остаряване и опитите на производителите да ни вземат паричките за щяло и нещяло :Drinks:
FearMe това мисля че нее от планираното остаряване а от голяма степен от калпавите прахове които до голяма степен не се разграждат мое мнение
по отношение на запушването си абсолютно прав, но аз между другото смених маншон, две гумени маркучета и термозащитата ;)
разбира се, изказването ми беше хиперболизирано, защото е абсолютно нормално за толкова години поне гумичките да сдадат багажа. да не забравяме, че все пак е и продукт от времето, когато са се правели да издържат повече от 3-4 години като сегашните :))
Цитат:
по отношение на запушването си абсолютно прав, но аз между другото смених маншон, две гумени маркучета и термозащитата ;)
разбира се, изказването ми беше хиперболизирано, защото е абсолютно нормално за толкова години поне гумичките да сдадат багажа. да не забравяме, че все пак е и продукт от времето, когато са се правели да издържат повече от 3-4 години като сегашните :))
за гумените съединения не говоря гумата е гума и без да я ползваш тя старее
Отговор: Проблем с пералня Gorenje
Извинявам се ,че се намесвам,но и аз имам проблем(т.е. майка ми)с пералня Gorenje wa942.Когато майка ми я включи,пълни вода и спира.Трябва на ръка да прещракаш за да тръгне,но така директно отива на изплакване,т.е. прескача прането.Не съм сигурен дали е така на всички програми за пране,но ако се вярва на компетентноста на майка ми,това го прави постоянно.Тази повреда ме довежда на мисълта,че проблема е в програматора,а не в платката.Прав ли съм или...