Пробвай така малко с пиниз: отключваш пантите и започваш да затваряш вратичката, държиш я отстрани, малко преди да я затвориш я повдигаш и издърпваш към теб
Пробвай така малко с пиниз: отключваш пантите и започваш да затваряш вратичката, държиш я отстрани, малко преди да я затвориш я повдигаш и издърпваш към теб
Еми пробвах 3 пъти, ама само мърда нагоре-надолу. Малко и ме е страх да не я разваля нещо. Какво имаше предвид, че изглежда заключена? Не знам дали го покрива гаранцията, защото е гаранционна. Ама и тея сервизи е чудо, докарай я, не знаем кога може да дойдем ..въобще...не ми се говори. А при всяко отваряне нещо щраква от едната страна, все едно опира в нещо. Не знам как да го обясня.
Имах предвид, че закопчалката на пантата е спусната и е заключена, както трябва и да бъде
Здравейте,
Ползвам готварска печка BEKO модел CS 46000.
Вечерта съм забравил един от котлоните включен на степен 2 и видях чак на другия ден. От тогава котлоните не работят, само фурната.
Има ли някакъв предпазител, който да се е включил или нещо друго, което да може да бъде погледнато в домашни условия? Погледнах жиците на котлоните, но не видях нещо да е изгоряло.
Клемореда (кутийката) отзад, където влиза основния захранващ кабел провери ли го?
Странно ми е никой от котлоните да не работи. Айде да си изгорил включения, ама всичките...
И отзад всичко изглежда наред, пак огледах жиците на котлоните, не виждам нищо обгорено или стопено.
Здравейте! Повикаха ме за консултация (като електроник) за керамичен плот с електронно управление FAGOR Eurokerak 2VST 330X защото единият от котлоните не можеше да се включи. След старт неговият индикатор изписваше 0, 1 и 3. Блокът за управление са две платки сглобени на "сандвич", има надпис SR253. Горната платка съдържаше процесор (не се четеше добре, нещо 075хх на NEC), цифрови индикатори за всеки от котлоните + 2 разряда таймер и оптронни сензори за управление. На долната има импулсен преобразувател (с някакъв ТОРХХХ) 220VАС в 5VDC, 74хх595 и 5бр. релета за управление на нагревателите. Въпросният котлон е електрически здрав (не само с мерене, но и с размяна проводниците от релетата, при което реотана тръгна да нагрява). При оглед не се откриват видими повреди, всички транзистори (SMD) измерих като нормални (част от тях са "цифрови" и преходите им са около 1.1 - 1,2V). Лошото е, че всички опити да намеря нещо по тези данни в интернет бяха безуспешни. Тъй като печката се ползва ежедневно, не мога да сваля блока за управление и да го подложа на системен анализ и евентуален ремонт. Въпросът ми е как да се намери аналогичен блок и въобще някакъв съвет за действие по въпроса.
Като за начало, пиши на вносителя, Интерсервиз Узунов, дали ще може да намери рез. части
https://fagor.bg/%D0%B7%D0%B0-%D0%BA...BA%D1%82%D0%B8
за печка раховец 02 от 80те: откачи се реотана горния на фурната и висва надолу. гледам от "тавана" на фурната виси едно болтче с гайка на която нещо като планка е придържало реотана за "тавана". доста простовато ми изглежда. обаче болта се счупи на 2 вместо да развия гайката и пак да си закача планката. от горе като махна капака има доста жици. те дали важат само за котлоните, които не ползваме? ако може да ги режа да се махне капака изцяло, после гледам някакво фолио са връзвали с телчета, та ако може да се махне и фолито и да се стигне до болта. и после пак изолация и слагане на капака (с котлоните) колкото да има таван печката.
Здравейте, от известно време охлаждащия вентилатор на фурната не спира да работи. Доколкото разбрах трябва да се смени датчика.
Фурната е Siemens HE204421/01 Къде се намира този датчик, та ако е на лесно място да се пробвам да си го сменя сам. Намерих в нета тази схема на фурната.
По сервизното описание, която си открил, разгледай 2-та картинка.
Там има два термостата и самият малък вентилатор. Преполагам, за него става въпрос?
Поз. 0202, 0203 и 0212. Под схемата е спецификацията, натискаш на съответната част синия + и излиза снимката на частта.
Нищо повече не намирам по Type: HTHE23. Обикновено все нещо излиза ...
Не разбирам немски и повече не мога да помогна. Съжалявам!
Успех!
Този пост е редактиран от Gena_bs; 22-07-24 в 08:10.
bobivg,
И 0202 и 0203 са термоограничители. 1-я на 110 °C, 2-я на 63 °C.
0202 - в задната част на фурната няма да е, на 110 градуса е , по-скоро виж дали е този в предната част на фурната - 0203, Bosch 00420754.
Свали кутията на вентилатора, проследи кабелите от вентилатора накъде отиват, ако трябва разкачи единия кабел от термоограничителя 0203 и виж дали тръгва вентилатора, като пуснеш фурната да нагрява.
Ако не тръгва вентилатора,, значи си познал .....
Ако работи вентилатора при разкачен кабел, значи не си познал и продължаваш да търсиш......
И внимавай с тока!!!!
https://www.directrepair.eu/temperat...754-bosch.html
Този пост е редактиран от Palev; 22-07-24 в 10:26.
От близо месец е такова положението. Чудя се ако не се не се се смени може ли да стане по-голям проблем.
Само с леко издърпване на фурната дали ще имам достъп до предния терморегулатор или трябва да я изкарам цялата?
Ако трябва да се разглобява много май няма да се занимавам.
Според мен с леко издърпване няма да можеш да я отвориш, трябва да я извадиш нацяло, а и така ще имаш по -добър поглед върху нещата...
Сега, като работи постоянно, как го гасите вентилатора?