Резултати от 1 до 3 от общо 3

Пералня Polar PDN 1285 - Не работи на центрофугиране

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2011
    Мнения
    123
    #1

    Пералня Polar PDN 1285 - Не работи на центрофугиране

    Здравейте! Преди няколко дни от пералнята започна да се чува доста завишен шум и жена ми каза, че сутрин (пералнята пускаме на нощна тарифа и не стоим до нея до края на програмата), дрехите са мокри. По нейните думи центрофугата или е въртяла бавно (може би в началото) или изобщо не е въртяла. Завъртях барабана на ръка и понеже чух леко стържене, реших, че лагерите са за смяна. Реших, че това е причината и смених лагерите. След това пуснахме кратка програма за проверка, но се оказа, че центрофугата отново не се включва. Пералнята прави пълен цикъл - пере (барабана се върти, но винаги в една посока), а на мен ми се струва, че докато е на изпиране, би трябвало да се върти в двете посоки. Когато стигне до функция центрофугиране, помпата започва да изпомпва водата, но барабана или се завърта еднократно съвсем слабо и спира след няколко секунди или изобщо не се завърта. Когато сменях лагерите, продухах всички шлаухове, които отиват при датчците за ниво на водата, така че предполагам не са те причината. Пробвах центрофуга при свален ремък, но резултата е същия - двигателят не завърта на високи обороти ( на бавни докато е изпирането си върти). Търсих във форумите подобни проблеми и прочетох, че може би причината е в кондензатор, който с течение на времето е намалил капацитета си. Претърсих цялата пералня и открих само един такъв, който е с 4 извода. На него има две клеми и от него излизат два кабела, които се включват в други клеми. Свалих го и го занесох в сервиз, но там ми казаха, че това е високочестотен кондензатор и не е той причината за проблема. По него също така няма информация и колко микрофарада е. Единственото, което успях да разчета е някакво съпротивление 680 Килоома, което премерих с мултисет и се оказа толкова. Също така проверих всички кабели, които отиват към електродвигателя, извадих, ги, сложих ги отново, но без положителен ефект. Гледах с фенерче да не би четките му да са се износили, но ми се стори, че са добре. Дайте ми насока, какво да направя още! Благодаря предварително!

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004
    Мнения
    2,744
    #2

    Отговор: Пералня Polar PDN 1285 - Не работи на центрофугиране

    Виждам че в другия форум са ти дали достатъчно информация включително схема.Повече от това как да ти се помогне.

  4. Member
    Тук е от
    Sep 2003
    Мнения
    435
    #3

    Отговор: Пералня Polar PDN 1285 - Не работи на центрофугиране

    Цитат Първоначално публикувано от dinko69 Виж публикацията
    Здравейте! Преди няколко дни от пералнята започна да се чува доста завишен шум и жена ми каза, че сутрин (пералнята пускаме на нощна тарифа и не стоим до нея до края на програмата), дрехите са мокри. ... Пробвах центрофуга при свален ремък, но резултата е същия - двигателят не завърта на високи обороти ( на бавни докато е изпирането си върти). Търсих във форумите подобни проблеми и прочетох, че може би причината е в кондензатор, който с течение на времето е намалил капацитета си. Претърсих цялата пералня и открих само един такъв, който е с 4 извода. На него има две клеми и от него излизат два кабела, които се включват в други клеми..... Дайте ми насока, какво да направя още! Благодаря предварително!
    Моето 9+ год горене направи баш такъв проблем. Сам не можах да се оправя с мерене и мерене и мерене и финално си викнах техник, който след умуване измисли точно коя платка е проблемната. Каза тук да пробваме нещо - презапои всички елементи на платката и нещата потеглиха.
    Иначе подмяна на платката на цяло беше някаква неоправдана цена от 200-300лв.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Пералнята блъска страхотно при центрофугиране
    От Rozichka във форум Ремонт и сервиз - Бяла техника
    Отговори: 41
    Последно: 12-02-22, 01:13
  2. Проблем при центрофугиране с пералня Samsung B1245AV
    От toppako във форум Ремонт и сервиз - Бяла техника
    Отговори: 6
    Последно: 28-05-13, 13:28
  3. Нова пералня - чука при центрофугиране.
    От TiratroN във форум Ремонт и сервиз - Бяла техника
    Отговори: 4
    Последно: 26-03-13, 01:02
  4. Продавам хладилник Polar CZN346A
    От Anahita във форум Продава
    Отговори: 0
    Последно: 01-04-11, 18:07
  5. Отговори: 3
    Последно: 07-05-04, 21:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе