Проблемче с Gorenje WA162
здравейте,
от неясно колко време пералнята wa162 проявява следния проблем. при започване и спиране на центрофугата барабана блъска доста силно и пералнята проявява желание за разходки въпреки нивелирането.
моята диагноза е че някой амортесьор е заминал. вие как мислите?
според сервизната диаграма - необходимите части са 2бр. №608999 и 1бр. №608998
може ли да ми кажете и къде мога да ги намеря? гледах 1-2 онлайн магазина но номерата на горенйе за амортесьорите бяха съвсем различни.
мерси
Отговор: Проблемче с Gorenje WA162
по всяка вероятност си прав за амортисьорите, но може да провериш и двете пружини, намиращи се отгоре върху бетонните противотежести.
аз имам модел wa1142 и преди около година имах подобен проблем.
успях да сменя амортисьора с червения пръстен и единият от двата с черен пръстен. вторият посмъртно не можах да го демонтирам без демонтаж на казана.
най добре ги свали и отиди с тях в магазина, защото номерата може да не отговарят, а освен това има оригинални на горенье, има и на други производители /съответно номерата са други/.
P.s. не разбирам къде ми изчезват главните букви?
Цитат:
Първоначално публикувано от
SPSt
най добре ги свали и отиди с тях в магазина, защото номерата може да не отговарят, а освен това има оригинални на горенье, има и на други производители /съответно номерата са други/.
P.s. не разбирам къде ми изчезват главните букви?
Конкретен магазин ли имаш предвид?
За буквите днес и с моите постове се държи така - смалява всичко главно което постна или дам preview.
Ако си от Пловдив можем да говорим за конкретни магазини. Иначе имам в предвид, че трябва да си купиш амортисьори с точните размери и сила.
Отваряш люка на пералнята,на етикета има артикулен номер и си го записваш.Обаждаш се на Г сервиз,продиктуваш им го и ти казват дали имат на склад или трябва да чакаш.Но според мен не е нивелирана добре-трябва да я хванеш по диагонал отгоре и да разклатиш яко при което не трябва а има никакво поддаване.Когато извършиш нивелацията трябва да затегнеш добре контрагайките на крачетата.