Проблем при центрофугиране с пералня Samsung B1245AV
Здравейте
Имам от няколко години въпросната пералня. До сега не съм имал никакви проблеми с нея. От скоро когато тръгне центрофугата се чува много силен стържещ звук все едно перката на помпата опира в корпуса. И явно си е така. Като я отворих да я видя перката беше леко "клюмнала" . И леко с пръст я наместих както трябва. Затворих капачката и пробвах пак но разлика нямаше. Дръпнах перката и тя излезе без усилие. Самата ос на помпата има един издатък като засечка и на перката има подобен канал. За да разбера дали звука идва от помпата я пуснах без перка и шума го нямаше. Но въпросът е какво държи тая перка на оста. Ако някой е на ясно по какъв начин е закрепена перката нека сподели.
Поздрави.
Отговор: Проблем при центрофугиране с пералня Samsung B1245AV
Това се нарича шпонково съединение. Но тук явно е изпълнено упростено и се е разчитало и на затягането на перката към оста. Отвора се е разширил при работа и перката се измъква напред. Решението е просто: разглобяваш, подсушаваш и лепиш с епоксидна смола или друго двукомпонентно лепило (примерно Поксипол). Може и с добро "моментно" лепило. Чакаш да се втвърди и сглобяваш.
Благодаря за бързия отговор. Ще го пробвам утре.
Поздрави.
Цитат:
Първоначално публикувано от
toppako
Благодаря за бързия отговор. Ще го пробвам утре.
Поздрави.
Успех!
2 Прикачен файл(ове)
Здравейте. Ето това - Прикачен файл 9781Прикачен файл 9782 са моя проблем. Преди да пробвам с лепило искам да попитам нормално ли е оста на помпата да се клати като я размърдам с пръст или са разбити лагери. Защото ако залепя перката и се наложи подмяна на лагерите си мисля че ще е невъзможно да се сменят. Поне така си разсъждавам аз де. Ако някой има мнение ще се радвам да го сподели
Поздрави.
Помпата струва 15-20лв.За какво са ти тия гимнастики?
Обърнете се към техник, не мисля, че ще можете да си ремонтирате пералнята със съвети от форума...