Отговор: Пералня SILTAL SLS85X
Пълниш я с вода и изходния маркуч го пускаш в легена. Трябва всичката вода да се източи без проблем и с добър дебит дори и без работеща помпа. Ако не, търсиш запушването.
Проблема е в самата помпа.Смени я.Струва около 20лв, а смяната и е елементарна.
Помпата работи, сигурен съм...какво би могло друго да не и е наред. При свалена тапа ( филтър ) пускам пералнята на източване и виждам, че перката се върти. Даже си позволих с дръжката на четка за зъби да опитам да застопоря перката и като включа пералнята да видя да не би да превърта в оста си, но не...
Като започне изпомпването, ако откача изходящия маркуч от високото му ниво и го сваля по-ниско водата започва да изтича на силна струя и продължава така даже и когато веднага го върна на мястото му...т.е. съвсем малко помощ и трябва на помпата и взема нещата в свои ръце :)
То и аз съм почти сигурен, че точно помпата ти е проблема, а сигурно съм сменил към 500такива.
Хубаво се нуждае само от малко помощ, ала всеки път ли ще и помагаш.
Първо започват да не изпомпват всеки път, докато накрая не искат да тръгнат.Това са симптомите на помпата.
А ако маркучите са чисти, значи това е проблема.Не се сменя цялата помпа, а само тази и част.
ELELCTRONICS.BG
Изключително съм благодарен за напътствията. За тази цена изобщо няма да се колебая да сменя помпата.
БЛАГОДАРЯ!
...за съжаление и смяната на помпата не промени ситуацията...