Здравейте ,имам проблем с една пералня WHIRLPOOL AWT 5067
пералнята си работеше нормално до преди два дни ,когато по време на работа програматора гръмна.
Разбира се на другия ден отворих и видях ,че един резистор е почернял и има изгорели писти ,поправих нещата но проблема си го има при включване и завъртане в дадена позиция на програматора пералнята започва автоматично да изпомпва водата а програматора започва да върти до позиция стоп и изключва.Пералнята в случая не върти не пълни! Заменил съм и кондензатора от платката ,който е 1мф. но проблема си остава.
При проверка магнитния клапан работи ,датчика за ниво работи, нагревателя работи за двигателя не знам как да го проверя.
Куплунга ,който идва от програматора в двигателя ,при замерване с фазомер дава ток на всички клеми без крайната или първата зависи от погледа ,но на някои клеми свети по слабо. Ключето на капака мисля ,че е повредено от скъсано на гумения уплътнител между барабана и капака. Опитах да дам контакт с мост-кабел ,но няма ефект ,пробвах и в трите клеми като комбинации. Резултата си е все същия.
Какво ще ме посъветвате да направя или какво да замеря ,как да проверя ел. двигателя дали работи ,четките ми се виждат здрави няма видимо нищо почерняло и да мирише странно на изгорял лак например. Дали програматора се е побъркал нещо.