Първоначално публикувано от
patlajana Здравейте, изглежда се е развалил програматора на пералнята ми. Тъй като все пак не съм професионалист, а любител извиках за всеки случай и един техник да я погледне и той. Проблемът е, че върти само в едната посока и на центрофука, но в другата посока не върти. Майстора първоначално смяташе, че е е намотка на мотора, но после мери с мултицета на куплунга който се включва към електромотора и установи, че в посоката в която върти на съответните пинове напрежението е 220V, но в посоката в която не върти е 130V. Това го накара да си промени мнението и да се насочи към програматора. Каза, че може би някои клеми са нагоряли и не дава добър контакт и затова не успява да изпрати 220V към пиновете за проблемната посока. Питах на 2-3 места за нов програматор, но тъй като пералнята е малко старичка никъде не намирам. Магазините, в които съм търсил са този на бул Мадрид, магазинът на Пиротска 8 и магазинът на Ботев 145. Модела на програматора е FAGOR L20A007A9. Моля който знае къде бих могъл да намеря да сподели. Мерси предварително!