Сушилня Gorenje D7560 A изгасна
Здравейте,
Няколко месеца след като изтече двугодишната гаранция на въпросната сушилня, всички лампички изведнъж изгаснаха. Вече не си спомням дали така я намерихме в края на цикъл или просто не светна при пускането на следващия. По-скоро като че ли беше първото, но едва ли е от значение. В момента при завъртане на копчето за избор на програма се случва следното:
- никакви светлини - обикновено светва старт/стоп бутонът, разни бутони за допълнителни настройки, както и таймерът, показващ продължителността на програмата спрямо избраната програма;
- барабанът не се върти;
- чува се шум, т.е. нещо работи (по мое мнение термопомпата?!) и се усеща движение на незатоплен въздух в барабана, т.е. нещо "духа";
Разглобявайки сушилнята не открих нищо нередно на пръв поглед. Почистих я от известно количество мъх и прах. Ремъкът на барабана изглежда добре, платката също. Направил съм снимки на платката и мога да ги кача ако биха помогнали. Някой има ли идея на какво може да се дължи? Предварително благодаря.
Отговор: Сушилня Gorenje D7560 A изгасна
Оказа се платката - просто смених старата с нова и всичко тръгна. Направи ми обаче много лошо впечатление колко много прах имаше в машината - наложи ми се да изпразня прахосмукачката веднъж, за да мога да доизчистя всичко. Не препоръчвам този модел. Иначе суши добре.
Модела си е перфектен...сушилните имат нужда от периодична профилактика.Не си мисли,че чистенето с прахосмукачка при отворени капаци е профилактика .Разглобява се основно и се мият питите с водоструйка....иначе не става.
Възможно е, но количеството прах беше огромно. Не мога да си представя да е така по дизайн и няма да купя повече уред от тази марка - за мен няма вече качеството, каквото имаше през 90-те.