Резултати от 1 до 2 от общо 2

Пералня Gorenje WA1142 - биметална термо-ключалка

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Novice
    Тук е от
    May 2018
    Мнения
    4
    #1

    Пералня Gorenje WA1142 - биметална термо-ключалка

    Здравейте. Днес в неделя ме сполетя голямо нещастие старата и вярна пералня Gorenje WA1142 да не иска да се включи. Преди няколко дена отново беше направила така, но с известно молене успя да тръгне. Днес не помогна нито молене нито почукване по корпуса на пералнята. И тъй като беше заредена с дрехи с готовност за пускане трябваше да се действа бързо, но уви днес е неделя и магазините за резервни части не работят. След кратко ровене в пералнята и четене в интернет стигнах до биметалната термо-ключалка. Измерих между N и L и си имаше 220 волта при натискане на копчето. Тъкмо бях се усмихнал и реших да чакам утрешния ден да купя нова ключалка, когато се сетих, че преди години бях разглобил една пералня и частите и се въргаляха някъде в мазето. След час ровене воала намерих това което търся. Само че тук идва въпросът ми. Оригиналната която беше в пералнята е METALFLEX Tip ZV-445 , MODEL A3, а тази която изнамерих е същата само че MODEL H1. На външен вид ми се сториха почти еднакви само едната ми прилича да е за дясно затваряне, другата за ляво. Както и да е реших да пробвам с H1 да видя дали ще загрее и заключи и и закачих фазата и нулата без да я монтирам само ей така за проба на сухо. Включих пералнята в тока и хоп щракна си и чопчето за заключване излезе. Идеално викам си сега съм съвсем сигурен че проблемът е от нея. Обаче пак се позагледах и осъзнах че мога да монтирам и H1 само трябва да я завъртя с кабелите нагоре. Вързах и третия кабел, хванах я със двете винтчета, сложих маншона обратно на място (от там бърках), затворих вратичката без никакви проблеми натиснах копчето и хоп пералнята си тръгна без никакъв проблем. Пробвам вратичката дали е заключила - не се отваря. Има ли някакъв проблем да оставя пералнята с тази заключалка? Единствената разлика в старото е пластината която заключва вратата на оригиналната е пластмасова, а на тази която сложих е метална. Другата разлика е монтирането с кабелите нагоре и единствено усещам леко съпротивление при затваряне на вратичката с новото, но това може да е и от разместването на маншона. Ами това е за сега благодаря на отзовалите се. В момента пералнята пере без проблеми, но ако е някакъв проблем за самата пералня ще взема оригинално и ще го сменя.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

  2.  
     
  3. Novice
    Тук е от
    May 2018
    Мнения
    4
    #2

    Отговор: Пералня Gorenje WA1142 - биметална термо-ключалка

    Здравейте отново. Смених ключалката с оригинална такава тип А3 и вратичката се затваря както трябва. Явно не случайно се водят различен модел.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Пералня Gorenje WA162
    От Lupus във форум Продава
    Отговори: 1
    Последно: 12-03-17, 13:16
  2. Проблем с пералня Gorenje
    От FearMe във форум Ремонт и сервиз - Бяла техника
    Отговори: 22
    Последно: 18-04-15, 08:59
  3. Ел.схема на пералня Gorenje
    От pldimitroff във форум Ремонт и сервиз - Бяла техника
    Отговори: 3
    Последно: 14-07-13, 10:27
  4. Пералня Gorenje WA 64183
    От mweitei във форум Бяла техника
    Отговори: 8
    Последно: 12-01-13, 14:48
  5. Продавам пералня Gorenje
    От supernovax във форум Продава
    Отговори: 1
    Последно: 01-09-10, 00:15

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе