Отговор: Микровълновата "изгърмя"
А що не си купиш за 60 лева една нова с 2/3 години гаранция :BigGrin Ще вземе да те убие тока - знаеш ли че има 4000 волта на магнетрона ?
http://micro.nebelservice.com/site/datasheet.htm
Цитат:
Първоначално публикувано от
jonov
Благодаря за информацията, но това не отговаря на въпросите. Тъй като мисля, че проблема е в трафа Цитат:
babatam
...мога ли да сложа траф от друга микровълнова /намират се по 20 - 30 лв за части/ или трябва с определена мощност според магнетрона.
Цитат:
jonov
тока убива да ама волтовете мерят напрежение ..
Никой ли не знае какъв траф може да се сложи/смени?
Има ли нещо специфично при тях и ако да - какво?
От друга микровълнова със същите литри, но при вас има нещо повече от странно.За 20г през мен са минали няколко хиляди печки и общо съм сменил 4-5 трафа, а вие на една печка втори път.
Звучи ми повече от абсурдно.Тези трафове са солидни и много, ама много трудно горят.
И плюс това когато изгори такъв траф - изгаря видимо, твоя е толкова чистичък, че нито една намотка не ми се вижда да е гряла, камо ли изгоряла.
Далеч по вероятно е повреден магнетрон или високоволтовия диод към масата е окъсил и товари.
Занеси твоя траф при друга печка и го пробвай или си намери магнетрон, кондезатор и диод и чрез смяна проверяваш кой от тях е източника на проблеми.Диода не може да се пробва с уред.Той всъщност е еквивалентен на няколко диода последователно свързани.Аз ползвам 10бр последователно свързани 1N4007 за проби.
Цитат:
badr
... твоя е толкова чистичък...
Ами той е нов, на няма и година.
Цитат:
badr
...Далеч по вероятно е повреден магнетрон или високоволтовия диод към масата е окъсил и товари...
Когато разкача изхода на трафа /остава без товар/ пак "бръмчи като електрожен". Затова мисля че е той. Значи трябва да търся от същия обем микровълнова. Благодаря.
Те изходите на трафа са два.В пост номер 2 от темата има линк към схемата на високоволтовата част на микровълнова.Тя е принципно същата при всички печки.От там може да се ориентираш.