Хладилника ми Electrolux стана много шумен
Здравейте!
Купих си Електролукс хладилник. В началото работеше добре. Но 2 седмици по-късно вече звука е друг - при включване на компресора дрънчи много здраво, до 10 секунди от началото вече става достатъчно тих, постепено. От сервиза казаха, че в началото тръгва така, докато подкачи масло. Защо колата ми не работи като дизел в началото, а работи така, както и преди гасене на мотора. Човека рече, Така ще е. Ако искам, можело да ми смени компресора, но незнам на какъв ще попадна. :help
Моля, посъветвайте ме, как да постъпя?
Re: Хладилника стана много шумен.
ако е в гаранция сменяй го-би трябвало да е безплатно,освен ако човека не иска да те преметне нещо :RTFM:
Най вероятната причина е някоя тръбичка да се допира до нещо и да дрънчи .Втората възможност е звука на самия компресор да се е променил,което при нормална работа на хладилника,не би трябвало да те притеснява...Разбира се аз не знам доколко е шумен компресора ти...?Ако е допустим шума-не се занимавай с глупости...има хладилници с подобни звуци,който работят чудесно дълги години.Ако е прекалено силен -търси си правата...но не вярвам да ти сменят работещ компресор...само заради шума...така мисля..въпреки ,че е в гаранция...не е причина за смяна...
Има една хартиена лента в документите с технически характеристики - клас А, консумация на ел. енергия за 24h и 1 година и т.н. Най-отдолу е даден в децибели максималният шум при работа. Той не трябва да бъде по-голям от означеното там при нормални условия. Така, че спокойно можеш да рекламираш хладилника!
Извади всички продукти които си поставил в джобовете на вратата включително и корите за яйцата!И пробвай .Щото може нещо така да резонира ,че да усилва звука на компресора.
компресора стои на на тампони - да не би винтовете да са прекалено натегнати?
И аз имам същия проблем! Писах вече пост за новия Либхер-компресора работи доста звънливо,което ме разсейва на моменти-не го очаквах точно от толкова хвален хладилник.Лягах зад него - точно от компресора си е звука! Търсих допиращи се елементи,транспортни болтове и пр. ,но не....Виж това за пренатегнатите болтове на тампоните ми звучи като добра идея! Така или иначе не знам какво друго да направя!
Няма винтове през тампоните на компресора на Либхера-само пластмасови "имитации"на такива-колкото да не паднат-не може да е от тях звука.
За Електролукса ми е интересно какво ще излезе.....