Re:Съмнение за фалшив фреон
Разбира се ,че ще достигне 80 градуса кондензацията,даже и малко повече е нормално.Ако беше казал ,че за фреон 22 е нормално 80 градуса това би ме изумило повече.Според мен ако пише 134 значи си е това което е написано...търсиш май под вола теле...ако някой знае нещо - да сподели ...аз не съм виждал още фалшив фреон.
Разбира се че има , или поне не е фреона които пише че е , другия път провери съотношението температура / налягане за да не се чудиш с какво зареждаш :Drinks:
Здрасти колега.
Аз лично съм ползвал две подобни бутилки R134а(750ml/ 920g) - но етикетите бяха други не толкова подробни като този на снимката.
А за качеството не имало проблели или съмнения, само цената 28лева.
Тези 80 градуса къде, с какво и в кой момент на работата на уреда ги измери?
При R22 - 80°C се равняват на малко повече от 35 bara, до като при R134а - 80°C се равняват на малко повече от 25 bara.
Ако държи такива високи налягания на високата страна ме навежда на мисълта за някакво запушване. Но ако си измерил на нагнетателната страна на компресора близко до изхода(щуцера) непросредвено след зареждането и преди това уреда е бил с околната температура на помещението в което се е намирал - е нормално пъвоначално да има високи температури в тази област(особено ако кондезатора е малък спрямо изпарителя, пр. Фризер).
как да разчитам на отношението температура/ налягане - то няма ли да зависи и от количеството вещество в съда. Другото което ме притеснява е обявената на етикета темп. на изпарение от -34.5 градуса, която по никакъв начин не доказва съдържимото като указания с голям надпис тип агент.