Re:Хладилник Мраз 140 - постоянно включва и изключва
Цитат:
Първоначално публикувано от badr
Правиш измерването на обхват 10А обаче DC, а трябва да е АС.
Не вярвах, че има човек, който да не прави разлика между прав и променлив ток.
Вярно, че тия мултицети от по десетина лева мерят само прав ток в два обхвата - 200ма и 10а, сега си спомних. Моя е малко по-скъп и мери АС и ДС до 20А-съвсем бях изключил. :081:
Момчето правилно и принципно подхожда, първо чете, пита и тогава действа при това разумно- поставя уреда на най-големия обхват.
Сега ще му трябва един грец изводите за променлив ток да свърже на място, където сега е свързал уреда, а самият уред да го свърже между + и - на греца.Ето подходящ грец за целта.
http://www.tpetrov.com/search.php?prod=BR1010
Така ще измери тока.
Цитат:
Първоначално публикувано от badr
Бързо се учиш, вярно е.Сега остава малката подробност, че мултицета, който си купил не може да измерва променлив ток.
Правиш измерването на обхват 10А обаче DC, а трябва да е АС.
Първото означение е за прав, а второто за променлив ток.Функция измерване на променлив ток твоя уред обаче няма.
Това бе една от причините, които ме накара да те подтикна към търсене на малко помощ от по-квалифициран човек.
Ееее не... ново 20... верно че пише DCA на ампер скалата... Иначе правя много добре разлика между прав и променлив ток, но просто не съм обърнал внимание, че щом е DCA, то значи е само за мерене на прав ток.
Добре де, за чий ... ги продават тия мултицети, като половината от нещата които ми хрумват не можеш да ги мериш с тях?!? Както и да е, майстора би трябвало да дойде следобяд и той ще си го види.
Иначе последните резултати от работата на хладилника... като врътнах малко винта който държи биметалната пластинка на термо-защитата, така че да не изключва и включва през 30 сек. - хладилника си работи цяла нош нормално, замръзява си добре, но не изключва изобщо! В цялата тази схема не ми се връзва къде аджеба е терморегулатора в играта... май никакъв го няма.
Ех друже.Лесно можеше да се предположи, че ще купиш евтин мултицет.На тях им липсва само тази функция.Но точно тя пък ни трябваше.
Тези като на колегата Петров са 15-20лв.
Компресора мисля че е добре.Термичната защита се е уморила.Остави я натегната.Най-вероятно ще ти сменят термостата. той струва около 10лв.
todor_pr, възхищавам ти се се на ентусиазма! Не се даваш лесно, само така!
Така и така вече си купил мултицета, вземи му измери температурата в камерата и пиши как е.