Либхер не змразява при по-висока околна температура от 25оС
Някой имали идея на какво може да се дължи този проблем? Хладилника е Либхер с хладилна част и фризер. Заданията на температурите са 7 горе и -14 долу, проверени с китайски електронен термометър отговарят. Но това е зимата и през останалото време, когато околната температура не надвишава 25оС. Станели по-горещо във фризера заданието неможе да се подържа (поддържа -11). Мислих, че изтекъл фреон, но ми пуснаха мухата, че може да имало нагар по клапаните на компресора и той да въртял на циркулация. Ако сменя компресора ще покрия и двете съмнения, защото ии без това тогава ще се зарежда наново, но ако е само фреона ще спестя някой лев.
Отговор: Либхер не змразява при по-висока околна температура от 25оС
То вземи провери първо дали врата на фризерната част се затваря добре, защото на мен така миналата година като "надумках" фризера догоре с продукти едната "щайга/кошница" с продукти леко подпирала вратата и врата не можела да се затвори докрай.Така за 10-на дена от някаква микроскопична цепнатина влиза околен въздух във фризера, влагата кондензира и се полепва и образува лед и така докато за 10 дни леда избутал врата леко навън и цепнатината се разширила и една вечер хладилника започна да "пибитка" -отивам, отварям гледам ,затварям-питам дали е слагано нещо горещо в него, всеки си прави пас.Клекнах до пода и затворих вратата, поглеждам отдолу вижда ми се нещо но не съм сигурен-мушнах си пръстите под врата в долния ъгъл където се отваря врата и ги прокарах отдолу по врата и напипвам ....ЦЕПНАТИНА... отворих отново врата и гледам верно нещо натрупало лед и леда в повече надиганал/избутал вратата навън и се образувала цепнатина.
Размразих фризера, "реаранжирах' продуктите в него и всичко си дойде на мястото-врата се затвори плътно.Прокарах отново пръсти по местата на изолацията под врата които не мога да видя и всичко плътно затворено.Оттогава досега си имам едно наум и не съм имал проблеми ...
Цитат:
Първоначално публикувано от
justify
То вземи провери първо дали врата на фризерната част се затваря добре, защото на мен така миналата година като "надумках" фризера догоре с продукти едната "щайга/кошница" с продукти леко подпирала вратата и врата не можела да се затвори докрай.Така за 10-на дена от някаква микроскопична цепнатина влиза околен въздух във фризера, влагата кондензира и се полепва и образува лед и така докато за 10 дни леда избутал врата леко навън и цепнатината се разширила и една вечер хладилника започна да "пибитка" -отивам, отварям гледам ,затварям-питам дали е слагано нещо горещо в него, всеки си прави пас.Клекнах до пода и затворих вратата, поглеждам отдолу вижда ми се нещо но не съм сигурен-мушнах си пръстите под врата в долния ъгъл където се отваря врата и ги прокарах отдолу по врата и напипвам ....ЦЕПНАТИНА... отворих отново врата и гледам верно нещо натрупало лед и леда в повече надиганал/избутал вратата навън и се образувала цепнатина.
Размразих фризера, "реаранжирах' продуктите в него и всичко си дойде на мястото-врата се затвори плътно.Прокарах отново пръсти по местата на изолацията под врата които не мога да видя и всичко плътно затворено.Оттогава досега си имам едно наум и не съм имал проблеми ...
Не е вратата. Почиствам леда веднъж годишно. В началото на пролетта го чистих. Проверявал съм за незалепващо уплътнение.
Напиши какъв е фреона и модела на компресора.
Цитат:
badr
Напиши какъв е фреона и модела на компресора.
600а е фреона за компресора незная, но сега хладилника е натоварен на 139W при записани в камерата 150W (това е когато работят двата компресора). Само този на фризера харчи 59-63W. Когато го спра и го пусна почти веднага харчи 540W преди да му изключи защитата. Ако изчакам минута две и го пусна тръгва на 70W, а после се стабилизира на горната мощност. В таблицата в камерата пише, че замразява макс 14кг/24ч.
Дай модела на хладилника и модела на компресорите.
Хладилника е Либхер KGK2755Index33 SN/N 170W R600a K22g G40g 16kg/h 267l. Компресорите немога да ги видя, защото е трудно ваденето на хладилника, А все още си работи, а и не съм викал майстор.
Цитат:
grimny
Хладилника е Либхер KGK2755Index33 SN/N 170W R600a K22g G40g 16kg/h 267l. Компресорите немога да ги видя, защото е трудно ваденето на хладилника, А все още си работи, а и не съм викал майстор.
Еми вземи та го извади, може и кондензатора да му почистиш. Пък може и да се оправи с почистване:jamaika
Виж, не бях се сетил. Ще взема да го почистя. Благодаря, все пак. Може да изтриете темата.
Освен дето ще го почистиш, добре е да му оставиш повече разстояние отзад и отстрани поне 10 см./, защото когато няма добро охлаждане, може да се получи подобен ефект.