Резултати от 1 до 10 от общо 10

Либхер не змразява при по-висока околна температура от 25оС

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jan 2009

Либхер не змразява при по-висока околна температура от 25оС

Някой имали идея на какво може да се дължи този проблем? Хладилника е Либхер с хладилна част и фризер. Заданията на температурите са 7 горе и -14 долу, проверени с китайски електронен термометър отговарят. Но това е зимата и през останалото време, когато околната температура не надвишава 25оС. Станели по-горещо във фризера заданието неможе да се подържа (поддържа -11). Мислих, че изтекъл фреон, но ми пуснаха мухата, че може да имало нагар по клапаните на компресора и той да въртял на циркулация. Ако сменя компресора ще покрия и двете съмнения, защото ии без това тогава ще се зарежда наново, но ако е само фреона ще спестя някой лев.

2.  

3. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Отговор: Либхер не змразява при по-висока околна температура от 25оС

То вземи провери първо дали врата на фризерната част се затваря добре, защото на мен така миналата година като "надумках" фризера догоре с продукти едната "щайга/кошница" с продукти леко подпирала вратата и врата не можела да се затвори докрай.Така за 10-на дена от някаква микроскопична цепнатина влиза околен въздух във фризера, влагата кондензира и се полепва и образува лед и така докато за 10 дни леда избутал врата леко навън и цепнатината се разширила и една вечер хладилника започна да "пибитка" -отивам, отварям гледам ,затварям-питам дали е слагано нещо горещо в него, всеки си прави пас.Клекнах до пода и затворих вратата, поглеждам отдолу вижда ми се нещо но не съм сигурен-мушнах си пръстите под врата в долния ъгъл където се отваря врата и ги прокарах отдолу по врата и напипвам ....ЦЕПНАТИНА... отворих отново врата и гледам верно нещо натрупало лед и леда в повече надиганал/избутал вратата навън и се образувала цепнатина.

Размразих фризера, "реаранжирах' продуктите в него и всичко си дойде на мястото-врата се затвори плътно.Прокарах отново пръсти по местата на изолацията под врата които не мога да видя и всичко плътно затворено.Оттогава досега си имам едно наум и не съм имал проблеми ...

4. Тук е от
    Jan 2009

Цитат Първоначално публикувано от justify Виж публикацията
    То вземи провери първо дали врата на фризерната част се затваря добре, защото на мен така миналата година като "надумках" фризера догоре с продукти едната "щайга/кошница" с продукти леко подпирала вратата и врата не можела да се затвори докрай.Така за 10-на дена от някаква микроскопична цепнатина влиза околен въздух във фризера, влагата кондензира и се полепва и образува лед и така докато за 10 дни леда избутал врата леко навън и цепнатината се разширила и една вечер хладилника започна да "пибитка" -отивам, отварям гледам ,затварям-питам дали е слагано нещо горещо в него, всеки си прави пас.Клекнах до пода и затворих вратата, поглеждам отдолу вижда ми се нещо но не съм сигурен-мушнах си пръстите под врата в долния ъгъл където се отваря врата и ги прокарах отдолу по врата и напипвам ....ЦЕПНАТИНА... отворих отново врата и гледам верно нещо натрупало лед и леда в повече надиганал/избутал вратата навън и се образувала цепнатина.

Размразих фризера, "реаранжирах' продуктите в него и всичко си дойде на мястото-врата се затвори плътно.Прокарах отново пръсти по местата на изолацията под врата които не мога да видя и всичко плътно затворено.Оттогава досега си имам едно наум и не съм имал проблеми ...
    Не е вратата. Почиствам леда веднъж годишно. В началото на пролетта го чистих. Проверявал съм за незалепващо уплътнение.

5. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Напиши какъв е фреона и модела на компресора.

6. Тук е от
    Jan 2009

Цитат Първоначално публикувано от badr Виж публикацията
    Напиши какъв е фреона и модела на компресора.
    600а е фреона за компресора незная, но сега хладилника е натоварен на 139W при записани в камерата 150W (това е когато работят двата компресора). Само този на фризера харчи 59-63W. Когато го спра и го пусна почти веднага харчи 540W преди да му изключи защитата. Ако изчакам минута две и го пусна тръгва на 70W, а после се стабилизира на горната мощност. В таблицата в камерата пише, че замразява макс 14кг/24ч.
    Този пост е редактиран от grimny; 11-06-13 в 22:39.

7. Member Аватара на batalski
    Тук е от
    Nov 2007
    Живее в
    София

Дай модела на хладилника и модела на компресорите.

8.  

9. Тук е от
    Jan 2009

Хладилника е Либхер KGK2755Index33 SN/N 170W R600a K22g G40g 16kg/h 267l. Компресорите немога да ги видя, защото е трудно ваденето на хладилника, А все още си работи, а и не съм викал майстор.

10. Member Аватара на batalski
    Тук е от
    Nov 2007
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от grimny Виж публикацията
    Хладилника е Либхер KGK2755Index33 SN/N 170W R600a K22g G40g 16kg/h 267l. Компресорите немога да ги видя, защото е трудно ваденето на хладилника, А все още си работи, а и не съм викал майстор.
    Еми вземи та го извади, може и кондензатора да му почистиш. Пък може и да се оправи с почистване

11. Тук е от
    Jan 2009

Виж, не бях се сетил. Ще взема да го почистя. Благодаря, все пак. Може да изтриете темата.

12. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011

Освен дето ще го почистиш, добре е да му оставиш повече разстояние отзад и отстрани поне 10 см./, защото когато няма добро охлаждане, може да се получи подобен ефект.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 23
    Последно: 16-11-20, 12:42
  2. Висока температура на ресивър Sony STR-da1200es
    От Ангел Маринов във форум Аудиотехника
    Отговори: 2
    Последно: 04-05-14, 00:35
  3. Висока температура на лаптоп с Core2Duo T7300
    От Popkaro във форум Мобилни устройства
    Отговори: 12
    Последно: 06-06-11, 15:00
  4. НЕНОРМАЛНО ВИСОКА ТЕМПЕРАТУРА
    От MiStReR_xXx във форум Общ - хардуер
    Отговори: 18
    Последно: 28-02-03, 15:34
  5. Volcano 9- висока вътрешна CPU температура ли?!?
    От DPetrov във форум Общ - хардуер
    Отговори: 16
    Последно: 17-11-02, 21:00

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе