Здравейте,
не знам марка и модел на фризера, няма емблеми и лепенки. С фреон r134 е. Искам да го опаша с медна тръба вътре или да му сложа два изпарителя "платка". Въпросът ми е как да подбера капилярката?
Здравейте,
не знам марка и модел на фризера, няма емблеми и лепенки. С фреон r134 е. Искам да го опаша с медна тръба вътре или да му сложа два изпарителя "платка". Въпросът ми е как да подбера капилярката?
Разчовъркай и извади неговата капилярка.
Мислех си го, но не знам къде точно минава и се притеснявам да не разчовъркам половината фризер за да я извадя.
Тогава напиши модела на компресора.По обема на цилиндъра ще сравним със същия на Текумзе, а за тях има файл с посочени капилярки.
Това е по-лесния начин.Другия е изтегляш си програмка от CAPILLARY TUBE v 1.20 программа подбора капиллярной трубки. - Холодильный софт - Каталог файлов - AirWare- библиотека полезных ресурсов HVAC
Благодаря за предложенията. Другата седмица ще мога да погледна модела на компресора. Имам едно питане относно програмата за капилярки, тъй като аз от скоро съм се захванал с хладилна техника (по - скоро любител) . Как се определя температурата на кондензация, която трябва да задам в програмата?Поставял съм на няколко хладилника нови изпарители, но те си бяха с капилярки и не ми се е налагало да ги смятам.
Закривам темата, компресора е прегрял и всичко приключва за машината.