Резултати от 1 до 4 от общо 4

проблем с хладилник BOSCH KSV 3320IE/11

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Novice
    Тук е от
    Aug 2020
    Живее в
    Ruse
    Мнения
    3
    #1

    проблем с хладилник BOSCH KSV 3320IE/11

    Здравейте!
    Наскоро ми подариха един хладилник . До вилата го пренесохме легнал в едно комби. По-късно (от тук, от този форум) разбрах, че имало значение на коя страна ще лежи в колата, така че не мога да кажа правилно ли е пренесен. Но не беше легнал върху серпантините
    Монтирах го в стаята, отдалечен на 20см от стената, нивелиран. Оставих го така в продължение на 12-14 часа ... и го включих.
    В резултат след около 3 часа получих лед от камерата и минимална, почти никаква, промяна на температурата в хладилната част. Лошото е, че не чух и да изключва в продължение на целия ден. Беше на позиция "1" на терморегулатора. На следващата сутрин преместих регулатора на позиция малко над "2". Сякаш, че никаква промяна не се получи, освен леко подобрение (понижаване) на температурата в хладилната част. Камерата прави буца лед от бутилка минерална вода от 1,5 литра за около час, час и половина. И този ден не чух изключване на компресора. Оставих го в това положение.
    Следващият уикенд първото нещо, което проверих беше как е хладилника. На задната стена на хладилника имаше образувана буца лед, в камерата морковите бяха станали на камъни. Изключих го. Реших да отворя терморегулатора, мислейки си, че е нещо обикновено... . Гледах, гледах ... па го затворих. Преди това измерих съпротивление на тези два кабела (разкачени от платката) на позиции 1-3 и 2-4. Този, на който има надпис "ККОТ" показваше 0,6кОма, а на другия - 1кОм. От дупката в пяната (откъдето излизат и другите кабели) сълзеше вода. Позабърсах, подсуших с една салфетка колкото можах и затворих всичко. Включих хладилника, терморегулатора - на позиция между 1 и 2. Вечерта жена ми съобщи, че е чула изключване и включване. Аз не чух, а и прекалено дълго време работи след изключването (часове наред). Температурата на въздуха през тези дни се колебаеше около и над 30 градуса, но стаята е с отворен прозорец и малко течение. Уредът е на сянка, без пряк достъп до слънчево греене.
    Та въпросите ми са: нормално ли е всичко или да мисля за техник и обратно превозване на 40км до Русе? Може ли да ми обясните като на лаик какви проверки трябва да извърша още (ако е възможно, разбира се). Следващата събота ще занеса електронен термометър и по-добър мултицет и евентуално ще изпълнявам препоръките ви.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

  2.  
     
  3. Member Аватара на frick
    Тук е от
    Apr 2011
    Мнения
    502
    #2

    Отговор: проблем с хладилник BOSCH KSV 3320IE/11

    Буцата лед само в горния край на хладилника ли беше. Ако е така най-вероятно е загуба на газ. Ако има възможност да се изключи хладилника за няколко дни и след това се включи най-вероятно и фризера ще влоши работата.

  4. Novice
    Тук е от
    Aug 2020
    Живее в
    Ruse
    Мнения
    3
    #3

    Отговор: проблем с хладилник BOSCH KSV 3320IE/11

    Цитат Първоначално публикувано от frick Виж публикацията
    Буцата лед само в горния край на хладилника ли беше. Ако е така най-вероятно е загуба на газ. ....
    Да, само в горния край стоеше буцата. Какво може да се направи на място? Ако извикам техник и той се съгласи да го докарам до вилата, би ли се справил с преносимите си уреди (инструменти, материали)? Или просто да го товаря на каквото намеря - и в сервиз? Хладилника, де. Не техника.

  5. Member Аватара на frick
    Тук е от
    Apr 2011
    Мнения
    502
    #4

    Отговор: проблем с хладилник BOSCH KSV 3320IE/11

    Ако бъде извършен на место ремонта работата ще бъде свършена на половина. По-добрия вариант е хладилника да бъде закаран в сервиз там да се провери къде е теча и да се свърши работата както трябва. Може да се наложи монтаж на нов изпарител, това в къщи няма как да стане. Хладилника може да се легне на страната на, която има къса за заварена тръбичка на компресора.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Избор на хладилник Bosch vs Hitachi
    От pmpetrov във форум Хладилна техника
    Отговори: 0
    Последно: 27-09-18, 15:43
  2. Проблем с хладилник BOSCH KGV36600/ 09 FD8512
    От snipeman във форум Ремонт и сервиз - Хладилна техника
    Отговори: 0
    Последно: 08-12-15, 17:01
  3. Въпрос за нов хладилник Bosch
    От wolfbg във форум Хладилна техника
    Отговори: 0
    Последно: 30-05-15, 22:03
  4. Хладилник Bosch KGV 36640 / 09 * не замразява
    От davinchi007 във форум Хладилна техника
    Отговори: 3
    Последно: 20-11-12, 18:41
  5. Проблем с хладилник BOSCH
    От vivahome във форум Ремонт и сервиз - Хладилна техника
    Отговори: 1
    Последно: 03-02-12, 23:46

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе