Резултати от 1 до 13 от общо 13
Like Tree5Одобрявам
  • 1 Post By Gena_bs
  • 1 Post By Gena_bs
  • 1 Post By kiril30
  • 1 Post By Gena_bs
  • 1 Post By Gena_bs

Проблем с BEKO RCNA 366 K40 XBN

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2011

Проблем с BEKO RCNA 366 K40 XBN

Здравейте, въпросният хладилник(гаранционен е още на 3г от 5годишна гаранция, ще се вика техник) от няколко дена ми прави впечатление,че компресора работи постоянно(явно не си достига температурата). Другото, което забелязвам, че по принцип като работи компресора, се нагряват двете страни на хладилника, а сега само едната и то по към задната част на хладилника...ама така се нагрява,че като позадържиш ръката няколко секунди и си пари леко. В хладилната част е около 10-11 градуса, в камерата(тя е долна) е -20 (хладилната част май не е нормално да е толкова висока).Вчера го загасих и след малко го пуснах,работи 1-2 часа,спря за 20 мин и след това си работи нон-стоп. То ясно, че ще звъня по гаранция, но да знам дали да си приготвя заместващ хладилник своевременно или има шанс да го оправят на място? В стаята не подминава 30 градуса температурата. Няма обледеняване по стените.
    Този пост е редактиран от kiril30; 16-08-24 в 14:45.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Отговор: Проблем с BEKO RCNA 366 K40 XBN

Имаш загуба на фреон. Тази температура в хладилното отделение не е нормална.
    Какви са настройките на температурите? Отделни ли са или обща?
    Огледай за подути вътрешни стени в хладилната част. Не знам къде е изпарителя/-те на тези модели.
    Не изключвай уреда - няма смисъл.
    За колко време и къде ще го оправят зависи от сервиза. На място - едва ли.
    Като знам кой е сервизът, по-добре си подготви заместващ хладилник.
    По-малко нерви ще вложиш.
    Успех!
    Swon одобрява това.

4. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2011

@Gena_bs Благодаря за отговора и мен ме навежда на загуба на фреон. Държа го на 0 от 8 възможни степени(така де най-топлата температура),че от 1 нагоре прави голям студ по принцип. Отделенията са отделни. Имам угоровка чак за Сряда със БГ сервиз или нещо от сорта, те са поддръжката по гаранция на Беко. Вече съм си подготвил друг хладилник,че тоя май ще иде тоталка...другото ме човърка, принцпно уреда е с 2 години + 3 удължена гаранция. Въпроса е тея 3 години, които са удължена дали покрива всичко, че съм брал ядове по принцип с допълнителна гаранция, че в последствие може да се окаже само на определени неща.

5. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Аз бих прочел гаранционните условия на допълнителната гаранция. Няма начин да не са ти ги дали.
    Дори да е застраховка, пак трябва да има общи условия и за нея. Приготви си и касовата бележка или фактура, иначе - дърво!
    Купи си два термометъра и ги сложи във всяко от отделенията. Има такива "спиртни" специално за хладилници, но и стайните от магазин за 1 лев вършат работа. Само трябва предварително да ги "калибрираш" с точен термометър.
    Препоръчваните стойности на температурата в отделенията са 6-7C в хладилника и поне -16C (това е и максимума на настройките) във фризера. Най-добре -18C.
    И най-важното - гледай какво правят специалистите от сервиза и не ги оставяй сами да бърникат в уреда. Щях да напиша майсторите, ама може някой да чете и да се обиди!
    Някои вносители/ производители при пробив в гаранция, подчертавам, сменят уреда със същия или подобен, ако е спрян от производство,
    Ако е застраховка, тогава по протокола от сервиза застрахователят преценява дали да се ремонтира или заменя уредът.
    Така, че ако ти издават документ от сервиза, проследи да има всички атрибути - фирма, имена на техника, подпис, печат евентуално.
    Стискам ти палци да ти сменят уреда!
    Лесно, бързо и най-важното - най-добре е за теб!
    Swon одобрява това.

6. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2021

Привет. Взех си един Beko нов хладилник. Работи добре, обаче усещам, че трудно се отваря вратата. Много вакуум, дори когато не е отоварян няколко минути.
    Та се позагледах отзад и видях, че на дренажа има една срязана капачка - гумена. Не е срязана напълно, така, че тапата седи, обаче достатъчно близо до отвора на дренажа и като се направи опит да се отвори се "прибира" нагоре и пречи да влезе въздух вътре. Махнат въпросната "капачка", която не знам каква функция има и хладилникът започна да се отваря както всички хладилници, които съм отварял - с леко усилие.

Това някаква капачка за транспортни цели ли е? В книжката не пише нищо относно тая капачка (да се маха или каквото и да е).
    Прикачени изображения Прикачени изображения

7. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2005

На клапа прилича. Да не ти влизат хлебарки в хладилника

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2011

Малко развитие по темата. Дойде техник преди два дена,след като му казах проблемите, той каза - трябва друг ден да дойда,като искам преди това да си го загасил поне от 2 часа преди да дойда. Днеска дойде, доколкото разбрах фреона е заминал, но от фабричен дефект...нещо около "филтърът" заводски не било "щракнато" като хората, за това е заминал фреона(поне нещо такова запомних от обяснението). Човека източи старият фреон и напълни нов като вакумира преди това. Каза, че сменил някаква част. Сега почна да си загрява равномерно и от двете страни хладилника пък да видим като темперира, дали ще гаси компресора . Всичко за около 30-40 минутистана
    Palev одобрява това.

10. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

След 1-2 седмици пак ще се видите с техника.
    Сложи си термометри във всяко от отделенията. В Jumbo онзи ден бяха по 2.50лв./бр.

11. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2011

Ами дано да не се окажеш прав . И мен ме навежда на мисълта, че няма как 3+ години да е работил и да няма проблем и изведнъж да е избягал фреона . Ако беше дефект, щеше да изпатка още от началото. Аз термометър спиртен имам,ся ще следя нещата, общото взето под 7-8 градуса трябва да е в хладилното и около -15 - -20 във фризера?
    Благодаря за отговора, имам чувството, че ще се окажеш прав

П.П. Трябва ли протокол за ремонт да ми даде, защото ми писа само в гаранцията допълване на фреон и подпис...питах го нещо протокол, той вика в гаранцията писаното стига.
    П.П2. Цял ден върви вече и не спира, вътре в хладилнатачаст си е около 10градуса,най-долното равтче, където трябва да е 0градуса уж и там е 10......има ли вариант да му трябва примерно едно денонощие за да влезе в ритъм,че 10-11 часа върви вече и май без да спира(или поне когато съм си в нас, все си върви компресора). Единствената разлика от преди ремонта, че че в момента загряват и двете му стени, но като цяло пак не се гаси компресора и май не прави "доволно" студено.
    Този пост е редактиран от kiril30; 23-08-24 в 20:23.

12. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

1.Написаното в гаранционната карта е достатъчно.
    Като дойде още 2 пъти за проблема, гледай да напише същия текст.
    Така имаш право на замяна на уреда заради 3 еднакви повреди - ЗЗП Lex.bg - Закони, правилници, конституция, кодекси, държавен вестник, правилници по прилагане
    2.Изчакай поне 24 часа! Ако е с един кръг първо сваля температурата във фризера.
    Обаче си мисля, че за 4-5 часа трябва да се справи със Super Frost или както е бековския термин за ускорено замразяване..
    Стига да не сте натъпкали уреда с горещи продукти. С тези жеги всички са май такива.
    3.Колегата badr преди 10 години ми обясни, че трябва проверка под налягане 24ч. за утечка след ремонт
    Добре, че си гаранционен! Иначе - жална ти майка и джоб!

Писах ти да си осигуриш резервен хладилник...
    kiril30 одобрява това.

13. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2011

Здравейте, още малко развитие по темата......над 1 денонощие вървя хладилника на 2ра степен,така и не изключи.....върнах го на 0лева степен и след няколко часа изключи....общо взето на 0-ва степен изключва чат пат...над 0-ва не изключва. 0-ва държи около 10градуса, 2ра степен около 5градуса в хладилника(физерната част си е около -15-20 градуса). Пак съм си записал час в сервиза, ще мислагат някакъв логър,който трябвало 1-2 дена да седи в хладилника.
    Този пост е редактиран от kiril30; 28-08-24 в 22:36.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Ти гледай да не забравиш за т.1 от предния ми пост!
    За мен работата е ясна - нямат си на идея какво и как да търсят!
    Ти си търси с какво да ти заменят сегашния хладилник! Имат 1 месец по закон да ти отстранят повредата.
    И си пази всички документи от посещенията на сервиза! Врътките са ги усвоили до съвършенство - за това две мнения няма!
    kiril30 одобрява това.

16. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2011

Така, още малко развитие по темата : днеска ми сложиха логър(или там както се казва),то общо взето ми го дадоха сам да си го сложа . Въпроса ми е,тоя логър ще хване в рамките на едно денонощие каква е била температурата(осреднена), на средно положение на термостатата, сложен на средният рафт на хладилника, но как по дяволите ще хване, че в рамките на това денонощие компресора си е бичил нон-стоп(май няма как). Аз съм убеден, че като им го върна, те ще "свалят" данните, ще кажат абе температурата ти е наред..всичко точно и айде . От тук на сетне как се процедира?

П.П. Цяло денонощие бичи вече компресора, в средата на хладилника е 2-3 градуса, тоя "логър" или хлаилника изпищя одеве...дано да е логъра
    П.П2. След повече от едно денонощие, след като промених от 0-лева на 3-та позиция термостата, компресора загасна(явно си достигна температурата...около 4-5 градуса в хладилната част) и доколкото забелязах след това на всеки 4-5часа вървене на компресора, 40мин почивка(поне грубо е толкова). Логъра е във сервиза, ще видим и от там какво ще кажат.

Така като ги виждам нещата,тоя хладилник след ремонта бачка,но супер бавно сваля температурата.
    Този пост е редактиран от kiril30; 30-08-24 в 11:52.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Проблем с пералня BEKO WMY61232MB3
    От ontario1 във форум Бяла техника
    Отговори: 0
    Последно: 29-11-21, 11:12
  2. Проблем със сушилня Beko DCU8239
    От JPM във форум Бяла техника
    Отговори: 0
    Последно: 14-03-19, 19:17
  3. Проблем с пералня Beko volumax 6
    От FirestorM във форум Бяла техника
    Отговори: 6
    Последно: 21-05-17, 17:20
  4. Beko- проблем
    От didiron във форум Други телевизори
    Отговори: 1
    Последно: 03-09-15, 10:04
  5. Проблем с хладилник BEKO CSE 34021 DS
    От stivy88 във форум Ремонт и сервиз - Хладилна техника
    Отговори: 2
    Последно: 21-09-11, 13:25

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе