Отговор: Проблем с Neo 2212-FHD
Изключи го от контакта за 5 минути. Преди да го включиш отново разкачи всички устройства с които е вързан, включително антенният кабел. Тествай без да е свързан към каквото и да е.
Пробвах (даже за повече от пет минути - за няколко дни) - не става.
В сервиз - дефектирал мейн борд
Колеги и аз имам проблем с едно НЕО пак 22.
Когато е на канал 1 - незнам защо само тогава, показва горе върху целия екран по дължина около 3-4 см нещо като рекламно описание на телевизора, HDMI, USB, DVB-C,и т.н....
Появи се преди седмица. Когато цъкна на друга прогрма изчезва, върна ли на канал 1 след известно време се показва. Ако натисна бутон на дистанционното изчезва и после след време пак се показва...странна рбота..Позлзва се на цифрова ефирна телевизия...:(
Хмм това е някакъв рекламен магазинен режим...Някои кабелни оператори използват честотата на канал 1 за софтуерни ъпдейти на техните външни приемници. Може би това е причината да се задейства този режим.
И при мен се мотае едно такова изделие. Ползва се на аналогова кабелна телевизия. Преди време звукът на 2-3 канала се включваше 10-15 минути след включването на телевизора.При останалите всичко беше наред.След 3-4 месеца всичко оправи от само себе си.Сега му изчезна подменюто за подреждане на каналите. Изобщо --->телевизор за ентусиасти. Но вече съдбата му е решена. Отива в незаслужена пенсия до 1-2 седмици.Господина с изгорялата дънна платка, го съветвам да не се занимава с глупости , а да ходи да си купи някой хубав телевизор.
Цитат:
Първоначално публикувано от
hristoslav2
Хмм това е някакъв рекламен магазинен режим...Някои кабелни оператори използват честотата на канал 1 за софтуерни ъпдейти на техните външни приемници. Може би това е причината да се задейства този режим.
Хм.
Точно такова ще да е , но тая реклама се появява на DVB-T - канал1. Странно .
Цитат:
Първоначално публикувано от
emil vasilev
Господина с изгорялата дънна платка, го съветвам да не се занимава с глупости , а да ходи да си купи някой хубав телевизор.
Ясно, че няма да го занеса в сервиз, освен ако преди това не се уверя, че ще го оправят за 50-60 лева. Този телевизор се ползваше с едно Raspberry Pi за да върти целодневно и целонощно :) различни слайдчета. Т.е. е работил над две години нон стоп. Дори и да му сменят дъното не се знае какво ще цъфне след това.
Здравейте!
И аз имам проблем с един телевизор NEO TV-2151TXF. Дава черен екран, като картината му се събира хоризонтално в една точка, има звук. Някой знае ли какво му се е случило?
Мерси!