Страница 1 от 4 123 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 50
Like Tree18Одобрявам

Съвети за правилна настройка на телевизора /бeз апаратура/

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,410
    #1

    Съвети за правилна настройка на телевизора /бeз апаратура/

    За начало, какво е «правилна настройка». Ако сте били в магазин за електроника, то веднага сте забелязали, че всички изложени телевизори показват различна картина. С какво е свързано това? Кой е най-добрият?

    Ще се съгласите, че телевизора трябва не просто да показва някаква картина, но и да внася колкото може по-малко изкривявания в изходното съдържание. Самото съдържание винаги се създава с оглед на стандартите и препоръките на индустрията, и главната цел на всеки телевизор - е да донесе до вас именно това изображение, което искат да ви покажат. Тук всичко е важно: и отенъка на кожата на актъора, и цвета на небето, и кои детайли от изображението трябва да се виждат, а кои скрити. Съществуват международни стандарти, описващи какво трябва да бъде изображението на екрана на вашият телевизор. Всички сте срещали абревиатури PAL, NTSC, или HDTV, ето зад тизи букви са скрити свойствата на видеосигнала и различните параметри на изображението. С навлизането на HDTV в нашият живот, голяма част от стандартите вече са остарели и фактически, най-актуалният днес се явява стандарт REC709, който се използва в телевизията с висока резолюция (HD) и в Blu-Ray видеото.

    Общите параметри на правилното изображение са:
    — температура на цвета 6500К (D65) http://en.wikipedia.org/wiki/Color_temperature
    — линейна гама, препоръчителна стойност 2.22, за затъмнено помещение 2.4 http://en.wikipedia.org/wiki/Gamma_correction
    — препоръчителна яркост ~120 cd/m2
    — цветови обхват по REC709 (аналогичен на обхвата sRGB). http://en.wikipedia.org/wiki/Rec._709

    За съжаление, съвременните производители на телевизори настройват своята продукция откровенно зле, защото не са заинтересовани техните дисплеи да съответстват на съществуващите цветови стандарти, а в увеличените продажби на тези дисплеи. В стремежа си да продават повече телевизори, производителите постоянно се опитват да представят по «ярко сини» и «живи червени» цветове, отколкото при техните конкуренти. Те специално усилват яркоста на някои цветове, за да изглежда продукцията по-съблазнителна на стелажите в магазините в сравнение с аналозите на другите фирми. На стелажите с външно еднаква продукция, купувача избира най-яркият телевизор, или този, чийто цветове му изглеждат «дълбоки». Ако производителите отделяха достатъчно внимание за правилната настройка на своята продукция, то всички изложени по стелажите телевизори щяха да показват много сходни изображения.

    Единственият верен способ за получаване на правилно изображение на екрана на телевизора е апаратната калибровка. Тя се заключава в това, че на входа на телевизора се подават еталонни изображения, а от екрана се свалят замервания. По-нататък се регулират настройките на телевизора докато параметрите на изображението не станат максимално близки до необходимите по стандарта. Но дадената настройка е достатъчно трудоемка, и изисква знания, и преди всичко оборудване.

    Може ли да направим изображението от екрана на своя телевизор по-вярно, без да прибягваме до апаратната настройка? Привеждам ви няколко съвета, основани на опита за настройки на различни телевизори.


    Какъв режим на изображение да избера (стандартен/динамичен/кино)?
    На абсолютното болшинство от телевизори най-правилен се явява режим Кино/Кинотеатър. Не използвайте за преглед режима «Динамичен»: заради нелинейната гама на изображението-която никога не е вярна, заради силно завишената яркост в този режим която напряга очите, особенно ако гледате телевизора при приглушенно осветление или в тъмнина.

    Какъв режим на цветовата температура да избера (студен/стандартен/топъл)?
    На абсолютното мнозинство телевизори най-близкият до стандартната цветова температура (6500К) се явява режим Топъл. При наличие на избор Топъл1/Топъл2 (на телевизорите Samsung), определете сами, кой ви изглежда най-добре. Обикновенно това е Топъл2, но може да има и изключения.

    Кои настройки се препоръчва да се изключат за получаването на най-доброто изображение?
    Необходимо е да се изключат всички настройки, които поднастройват яркост/контраст на телевизора. То ест, следва да изключите «динамичен контраст», «режим еко», «датчик за осветление», «динамична подсветка» и не използвайте режим «Динамичен».

    Как да настроим правилно параметър «контраст»?
    В крайна сметка, е погрешно този параметър да се нарича «контраст», тъй като контраста - е съотношение между максималната яркост на бялото поле (ниво на бялото) към нивото на черното (нивото на минималната светимост на панела). Тъй като, параметъра «контраст» в менюто на телевизора променя именно нивото на бялото, то ест нивото на максималната яркост на изображението.

    За плазми:
    — направете настройката на параметъра «контраст» най-добре в тъмнина;
    — изкарайте на екрана изображение с прозорец с ниво на бялото (100IRE) (линкове в края на поста);
    — поставете параметъра «контраст» на значение близко до максималното (90-95);
    — намалете параметър «контраст», докато картинката с нивото на бялото (100IRE) не престане да «тормози очите».

    В плазмените телевизори Samsung има параметър «яркост на клетките» (cell light), който има голямо влияние на общата яркост на изображението. Вие можете веднага да го поставите на значение близко до максималното (18-20), и нататък да следвате препоръките.

    LCD-телевизорите са устроени по-различно, При тях има параметър «яркост на подсветката» (понякога наричан «контраст на подсветката»), който има най-голямо значение за общата яркост на изображението.

    За LCD/LED:
    — направете настройката най-добре в тъмнина;
    — поставете параметъра «контраст» на значение близко до максималното (90-95);
    — изкарайте на екрана изображение с прозорец с ниво на бялото (100IRE) (линкове в края на поста);
    — поставете параметъра «яркост на подсветката» на максимално или значително по-високо значение отколкото е необходимо;
    — намалете параметъра «яркост на подсветката», докато картинката с ниво на бялото (100IRE) не престане да «тормози очите».

    Не ви препоръчвам да използовате максималните значения на параметъра «контраст», защото в някои телевизори при установка на максимални стойности възникват нелинейности в цветовата температура.
    Излишно яркото изображение (а за реалната яркост в телевизора отговарят «контраст»/«яркост на подсветката») напряга вашето зрение и води до умора и напрежение в очите, запомнете това, когато настройвате дадените параметри.

    Как да настроя правилно параметъра «яркост»?
    Параметъра «яркост» определя нивото на черното. За настройването му в правилно положение може да се възползвате от специалните изображения «Pluge pattern». На даденото изображение крайната лява вертикална полоса съответства на черният цвят. За да настроите параметъра «яркост» в нужното положение, отначало го увеличете, докато започнете ясно да виждате всички полоси, а после намалявайте параметъра «яркост» докато крайната лява вертикална полоса не се слее с фона. Освен това, можете да се възползвате от специалният диск за настройка, например AVSHD (линк в края на поста), където в раздел «Basic Settings» ще намерите необходимите изображения за настройки на основните параметри на телевизора.

    Какво е това «острота»? Как да я настроим правилно?
    «Острота» (sharpness) — това е остротата на изображението. Даденият параметър е нужен, за да може от различно разстояние на проглед да получите еднакво ясно изображение. За настройката на този параметър може да се възползвате от специалните изображения «Sharpness pattern». Методиката за настройка на «острота» е такава:
    — седнете на разстояние от което ще гледате телевизора;
    — изкарайте на екрана на телевизора «Sharpness pattern»;
    — увеличете параметъра «острота» до максимума, или до значение, при което явно ще се виждат артефакти от излишната «острота»: светли ореоли около обектите и удебеляване на тънките линии;
    — намалете параметъра «острота», докато не пропаднат артефактите в изображението, такива, като светлите ореоли около обектите и удебелените тънки линии.

    Как да настроя правилно параметър «цвят/наситеност»?
    Правилното настройване на даденият параметър без замервания е сложно. Моите препоръки - изкарайте на екрана на телевизора качествени фотографии на природна тематика с множество отенъци на зеленият цвят (тъй като очите са най-чувствителни към него, и именно той на много телевизори е преекспониран) и регулирайте параметъра «цвят/наситеност», докато изображението не почне да изглежда максимално реалистично. Допълнително трябва да проверите настройките на качествени фотографии на хора, отенъците на кожата трябва да бъдат естествени.

    В моя телевизор има настройки за баланса бялото и система за управление на цветовете (CMS), как да ги настроя правилно?
    Само с помощта на апаратна калибровка. Настройването на дадените параметри «на око» е безполезно.
    http://store.spectracal.com/
    http://www.calibrationforums.com/forum/

    Благодаря че отделихте от своето време. Конструктивната критика се приветства.

    _________________________________________________
    Линкове:
    Стандарт REC709 — http://en.wikipedia.org/wiki/Rec._709
    Ниво на бялото (100IRE) за настройки на «контраста» — http://www.w6rz.net/irewindow100.zip
    Диск за настройки AVSHD — http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=948496

    Картинки:
    http://tvcalibration.ru/wp-content/u...bars_pluge.jpg
    http://tvcalibration.ru/wp-content/u.../sharpness.jpg
    http://tvcalibration.ru/wp-content/u...12/nature2.jpg

    _________________________________________________
    http://www.pbase.com/jackcnd/1080p_tests
    http://tvcalibration.ru/
    http://www.lagom.nl/lcd-test/
    http://www.burosch.de/
    http://www.testbilder.de/
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 01-01-14 в 10:54.
    nikolayvarna, Belge и ivanpz харесват това.

  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011
    Мнения
    3,319
    #2

    Re:Съвети за правилна настройка на телевизора

    При някои марки има възможност за отделни настройки на " подсветка" и " яркост". Като според мен настройката на подсветката е по-важна.

    П.С. Поздравявам те за съветите, ще са от полза на много хора!

  4. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,410
    #3

    Re:Съвети за правилна настройка на телевизора

    Ето още някои общи настройки за отделните марки

    _________________________________________________
    Panasonic plasma
    Sharpness: 2
    Vivid Color: Off
    Eco Off
    P-NR Off
    Gamma 2.2
    Intelligent Frame Creation Off
    16:9 Overscan Off

    Panasonic LCD
    Viewing mode: Cinema
    Sharpness: 2/3
    Color balance: Warm
    Eco On/Off
    Vivid color Off
    P-NR Off
    Intelligent Frame Creation Off
    Gamma 2.2
    16:9 Overscan Off

    За тези които разполагат с оборудване
    http://forum.ixbt.com/post.cgi?id=at...2:19840:3958:1

    _________________________________________________
    LG LCD
    Dynamic Contrast Off
    Super Resolution Off
    Colour Gamut Standard
    Edge enhancer Off
    Color Filter Off
    Noise reduction Off
    Mpeg noise reduction Off
    Black level Low
    LED local dimming Low
    TruMotion Clear Plus /Off
    Color temperature Warm
    Gamma 2.2
    Eco mode On/Off

    LG Plasma
    Dynamic Contrast Off
    Noise Reduction Off
    Super resolution Off
    Gamma Low
    Black level Low
    Film mode Off
    Color gamut Standard
    Edge enhancer Off
    xvYCC Auto
    Color filter Off
    Color temperature Warm

    _________________________________________________
    Sony LCD
    Color temperature Warm2
    Noise reduction Off
    Dot noise reduction Off
    Reality Creation Off
    Smooth gradation Off
    Motionflow Clear/Clear Plus
    Film mode Off
    Black corrector Off
    Adv. Contrast Enhancer Off
    Gamma 0
    LED Dynamic Control Off
    Auto Light Limiter Off
    Edge enhancer Off
    Eco On/Off

    _________________________________________________
    Samsung LCD
    Picture preset: Movie
    Eco Off
    Black Tone Off
    Dynamic Contrast Off
    Color space Auto
    Gamma +2
    Color Enhancer Off
    Color Tone Warm2
    Digital Noise Filter Off
    Mpeg noise filter Off
    Film mode Off
    HDMI Black level Low
    Motion Plus Off
    LED Motion Plus On

    _________________________________________________
    Philips LCD
    Noise reduction Off
    Tint Custom
    HD Natural Motion Off
    100 Hz Clear LCD On
    Super resolution Off
    Advanced sharpness Off
    Dynamic contrast Off
    Dynamic backlight Off
    MPEG artefact reduction Off
    Color enhancement Off

    _________________________________________________
    Sharp LCD
    Viewing mode: Movie
    Sharpness: 0
    OPC On/Off
    Color gamut range Standard
    Color temp. Mid-low
    Scanning backlight 200 Scan
    Gamma adjustment +1
    Film mode Off
    Active contrast Off
    DNR Auto

    _________________________________________________
    Toshiba LCD
    ColorMaster Off
    Color temperature 2
    Auto Brightness Sensor Settings On/Off
    Active backlight control Off
    Black/White level 0
    Static gamma 0
    Noise reduction Off
    Resolution+ Off
    Active Vision M200 Pro On/Off
    Film stabilization Off

    _________________________________________________
    История- тази статия е в процес на развитие...

    http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%...B8%D0%BD%D0%B0
    http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%...82%D1%8A%D1%80
    http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%92%...82%D1%8A%D1%80

    Първите едноклетъчни организми развили зрителен пигмент - родопсин, чрез който определяли посоката и интензитета на светлината. Така определяли посоките горе и долу докато плават във водата. През деня потъвали надолу за да се скрият от ултравиолетовите лъчи, при залез изплавали нагоре за да се възползват от слънчевата светлина необходима за фотосинтезата.

    Първите млекопитаещи са виждали цветно, но преди 230 милиона години всичко се променя заради динозаврите,които карат млекопитаещите да се скрият в дупки под земята-така губят част от цветното си зрение. След изчезването на динозаврите и излизането наново от дупките с течение на времето въстановяват част от цветното си зрение.

    Противно на общоприетото домашните ни любимци, кучета и котки виждат цветно - в синъо и жълто. Нещо което е неизвестно на създателите на първият ТВ канал за кучета http://dogtv.com/

    Преди 35 милиона години приматите развиват трети фото рецептор - червено. Този цвят им е бил необходим в изхранването, за да различават новите свежи листа по върха на клоните на дърветата - имат по-висока калоричност и лек червеникав отенък, също така са и по-лесно смилаеми от старите листа. С това ново подобрение в зрението си виждали и намирали по-лесно узрелите плодове.

    Днес голяма част от хората имат проблеми със зрението - цветоусещането.
    Един на всеки 10 мъже и една на всеки 200 жени страдат в определена степен от далтонизъм. При мъжете това е обусловено от малкият брой Х хромозоми (при мъжете е само една - XY) в която е кодиран червеният цвят. Хора прекарали инсулт също губят цветоусещането си.

    Тест за далтонизъм на Ишихара
    http://vbox7.com/play:9cb68e58
    http://www.colour-blindness.com/bg/c...r-test-plates/

    Количеството и съотношението на фоторецепторите при отделните индивиди е различно. Това може да се види най-ясно при снимки на ретината. При някои фоторецепторите за зелено са повече, при други червените са повече. Общо взето съотношението е в границите 1:25:25 - син-зелен-червен. Мозъкът ни обаче се е адаптирал, компенсирайки тези разлики и така виждаме сходно.
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 09-12-14 в 17:21.

  5. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2012
    Мнения
    83
    #4

    Re:Съвети за правилна настройка на телевизора /бeз апаратура/

    Здравейте,
    Опитвам се да наглася образа на телевизор Philips 42pfl3606- откъм Contrast и Brightness мисля че го докарах до някакви задоволителни стойности - съответно Contrast-39 Brightness-53 Color-42 , изключил съм всички "подобрители" на картината, за Tint пробвах Warm но не ми харесва и малко я модифицирах със следните стойности R-128 G-105 B-87 , с тези стойности на Tint цветовете са хубави но синьото и жълтото ми бягат - синьото отива към лилаво, а жълтото зеленее, както и да ги въртя стойностите на Tint-a за да стане хубаво жълто и синьо се развалят другите цветове.
    Моля за съвет как да ги настроя.
    Благодаря ви.

  6. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,410
    #5

    Re:Съвети за правилна настройка на телевизора /бeз апаратура/

    Трудно може да се даде точен съвет от дистанция без да се вижда резултатат на живо, но съдейки по оплакванията ти - намали малко червеното и зеленото.

    http://www.avforums.com/home/picture...Email+Campaign

  7. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,410
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 24-11-12 в 17:09.

  8.  
     
  9. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,410
    #7

    Отговор: Съвети за правилна настройка на телевизора /бeз апаратура/

    Този пост е редактиран от hristoslav2; 24-11-12 в 16:59.

  10. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,410
    #8

    Отговор: Съвети за правилна настройка на телевизора /бeз апаратура/

    Настройващи дискове

    Spears & Munsil

    Joe Kane Productions

  11. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,410
    #9

    Отговор: Съвети за правилна настройка на телевизора /бeз апаратура/


  12. Member
    Тук е от
    Jun 2011
    Мнения
    338
    #10

    Отговор: Съвети за правилна настройка на телевизора /бeз апаратура/

    PANASONIC TX-L42ET60E

    *(леко затъмнен, вечерен режим)

    Menu (копчето на ДУ) > Картина > Реалист. кино настр.
    Задно осветление - 20 (удобно за вечерно време, иначе за през деня можеш да увеличиш до около 50-70, ако с 20 ти е тъмно)
    Контраст - 100
    Яркост - 0
    Цвят - 70
    Нюанс - 0
    Рязкост - 50
    Цветна температура - Нормален
    Жив цвят - Изкл.
    Контрол подсветка - Изкл.
    Сензор обкръжение - Изкл.
    Шумопонижение - Ауто
    Понижаване MPEG шума - Auto
    Intelligent frame creation - Максимален (ако ти пречи това, че при "Максимален" има леко разминаване между звука и отварянето на устните на хората на екрана, тогава избери "Изкл."; междинните настройки "Минимум" и "Среден" хем добавят това леко забавяне, хем не правят картината видимо по-плавна)

    Допълнителни настройки > Gamma - 2.2
    Допълнителни настройки > Фина настройка > Ниво на входящ сигнал - IRE100

    Настройки на опциите > Режим филмов каданс - Изкл.

    Настройки на екрана > Режим 16:9 Overscan - Изкл.
    Настройки на екрана >Н-размер - Н-размер2
    Настройки на екрана >Настройки на Zoom > V-размер - 1
    Настройки на екрана >Показване екран - Вкл.



    **(по-ярък, дневен режим):

    Menu (копчето на ДУ) > Картина > Кино
    Задно осветление - 50
    Контраст - 100
    Яркост - 0
    Цвят - 50
    Нюанс - 0
    Рязкост - 50
    Цветна температура - Нормален
    Жив цвят - Изкл.
    Контрол подсветка - Изкл.
    Сензор обкръжение - Изкл.
    Шумопонижение - Ауто
    Понижаване MPEG шума - Auto
    Intelligent frame creation - Максимален (ако ти пречи това, че при "Максимален" има леко разминаване между звука и отварянето на устните на хората на екрана, тогава избери "Изкл."; междинните настройки "Минимум" и "Среден" хем добавят това забавяне, хем не правят картината видимо по-плавна)

    Настройки на опциите > Режим филмов каданс - Изкл.

    Настройки на екрана > Режим 16:9 Overscan - Изкл.
    Настройки на екрана >Н-размер - Н-размер2
    Настройки на екрана >Настройки на Zoom > V-размер - 1
    Настройки на екрана >Показване екран - Вкл.



    ВАЖНО! Направих и едно изображение, чрез което много лесно може да се калибрира картината на телевизор (като яркост и различие, а не като цветопредаване), независимо от марката и модела, или типа технология на екрана. При неправилни настройки ще забележите резки граници между полутоновете, докато при правилна калибрация трябва преливките да са много плавни и да няма отчетлив кръг в средата на изображението. Режим "Динамичен" се проваля мигновено при въпросното изображение и така лесно можете да добиете представа колко погрешна картина предлага той.

    PNG (100% качество):
    http://imageshack.us/a/img24/33/aai3.png

    BMP (има лека, едва доловима загуба на качеството):
    http://imageshack.us/a/img35/3687/9g5a.bmp

    JPG (при този формат има по-силна загуба на качеството, поради което не представя добре плавните преливки между отделните полутонове):
    http://imageshack.us/a/img850/1639/2rev.jpg
    Този пост е редактиран от botev4o; 23-12-13 в 01:38.

  13. Member
    Тук е от
    Jun 2011
    Мнения
    338
    #11

    Отговор: Съвети за правилна настройка на телевизора /бeз апаратура/

    По погрешка горе съм качил друго изображение на мястото на правилното такова. Сега вече прилагам правилното тук (изображение №2), наред с още две допълнителни тестови изображения.

    ВАЖНО! Направих три изображения, чрез които много лесно може да се калибрира картината на телевизор (като яркост и различие, а не като цветопредаване), независимо от марката и модела, или типа технология на екрана. При неправилни настройки ще забележите резки граници между полутоновете, докато при правилна калибрация трябва преливките да са много плавни и да няма отчетлив кръг в средата на изображението. Режим "Динамичен" се проваля мигновено при въпросните изображения и така лесно можете да добиете представа колко погрешна картина предлага той.

    ТЕСТОВО ИЗОБРАЖЕНИЕ 1 (при правилна калибрация трябва да забелязвате розов цвят в центъра и плавен преход розово>червено>зелено, а при неправилна - червен център, както и рязка граница между червеното и зеленото; в краищата съм добавил и ъглови ленти, съставени от 1 бял и 2 черни пиксела дебелина, с цел да проверите дали картината се предава в правилен мащаб при 1920x1080):

    PNG (100% качество):
    http://imageshack.us/a/img560/3788/dg83.png

    JPG (при този формат има по-силна загуба на качеството, поради което не представя добре плавните преливки между отделните полутонове):
    http://imageshack.us/a/img844/373/xleg.jpg


    ТЕСТОВО ИЗОБРАЖЕНИЕ 2 (при правилна калибрация трябва да забелязвате възможно най-малък розов кръг в центъра и плавен преход от розово към синьо, а при неправилна - голям розов кръг в центъра, както и рязка граница между розовото и синьото; сменяйте измежду няколко режима на картината и благодарение на променящият големината си розов кръг ще установите значителна разлика между тях):

    PNG (100% качество):
    http://imageshack.us/a/img716/3594/f0g1.png

    JPG (при този формат има по-силна загуба на качеството, поради което не представя добре плавните преливки между отделните полутонове):
    http://imageshack.us/a/img543/8596/axdd.jpg


    ТЕСТОВО ИЗОБРАЖЕНИЕ 3 (при правилна калибрация трябва да забелязвате розов цвят в центъра и плавен преход към жълто, а при неправилна - по-голям розов кръг, както и рязка граница между оранжевото в средата и зеленото по края; в краищата съм добавил и ъглови ленти, съставени от 1 бял и 2 черни пиксела дебелина, с цел да проверите дали картината се предава в правилен мащаб при 1920x1080):

    PNG (100% качество):
    http://imageshack.us/a/img17/3717/iajm.png

    JPG (при този формат има по-силна загуба на качеството, поради което не представя добре плавните преливки между отделните полутонове):
    http://imageshack.us/a/img11/7250/tneh.jpg
    Този пост е редактиран от botev4o; 01-01-14 в 06:34.

  14.  
     
  15. Novice
    Тук е от
    Oct 2014
    Мнения
    1
    #12

    Отговор: Re:Съвети за правилна настройка на телевизора

    Zdraveite,svarzal sam PC s LAN kabel kam TV (KDL 55W815)SONY . Kak da gledam filmi ot kompa ?

  16. Senior Member
    Тук е от
    Oct 2010
    Живее в
    Шумен
    Мнения
    1,303
    #13

    Отговор: Re:Съвети за правилна настройка на телевизора

    Цитат Първоначално публикувано от gorgi_ Виж публикацията
    Zdraveite,svarzal sam PC s LAN kabel kam TV (KDL 55W815)SONY . Kak da gledam filmi ot kompa ?


    DLNA - медийни сървъри

  17. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2014
    Мнения
    46
    #14

    Отговор: Съвети за правилна настройка на телевизора /бeз апаратура/

    Изключително важна тема ! Хиляди благодарности
    Имам следното питане.Направил съм тези настройки
    https://www.youtube.com/watch?v=Z36IDTHQiWc

    Ще ги гледам така 2-3 дена и ще реша дали да ги оставя.
    Имам лек проблем.Не мога да намеря "Expert Pattern" както и "Colour Space: Custom (Red - R53, G0, B3; Green - R14, G52, B5; Blue - R0, G14, B49; Yellow - R50, G 48, B0; Cyan - R13, G50, B49; Magenta - R48, G0, B49)" настройките в скобите ги няма.Тези малки детайли са от голямо значение,като нищо могат да катурнат каручката.

  18. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2014
    Мнения
    148
    #15

    Отговор: Съвети за правилна настройка на телевизора /бeз апаратура/

    Здравейте,
    някой да желае да сподели настройки за Panasonic TX 48 AS 640 ?
    Този пост е редактиран от Plamen Chonkov; 20-01-15 в 13:05.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 4 123 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. PlayStation 4 / FAQ - съвети, обсъждане
    От hristoslav2 във форум Конзоли за игра
    Отговори: 875
    Последно: 10-02-24, 13:18
  2. Отговори: 2
    Последно: 28-10-13, 08:44
  3. Правилна експлоатация на лаптоп?
    От conan във форум Общ - хардуер
    Отговори: 66
    Последно: 02-03-07, 22:43
  4. Съвети/Мнения за ЛАН Мрежа
    От Nasko0o във форум Мрежи
    Отговори: 8
    Последно: 04-04-06, 19:18
  5. Съвети за покупка на ц. фотоапарат
    От Tai-Pan във форум Фото и видеокамери
    Отговори: 12
    Последно: 21-06-05, 18:06

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе