4 Прикачен файл(ове)
Отговор: Съдействие за ремонт
Две снимки от преди и две след ремонта. В крайна сметка си го направих в къщи, отне ми два часа и се оказа по-лесно, отколкото смятах. LED лентите ги поръчах от София, не ми се чакаха от Алиекспрес, 52лв. излязоха с доставката...
Доста четох за намаляване тока на подсветката, но реших да не правя нищо.
Браво , майстор си ! Почвай сега да рекламираш и ремонтираш - все някой лев ще изкараш ;)
Сменената от мен подсветка изкара горе-долу колкото оригиналната и пак взе да се предава, телевизира отново започна да синее. Вече съм купил нови LED ленти и тия дни ще ги сменя, но този път ще огранича малко и тока на подсветката, защото си мисля, че именно заради високият ток тия диоди се повреждат толкова бързо и то на еднакъв период от време.
Интересно обаче се развива качеството на техниката. Старото ми LG, произведено през 2013-та, работи без проблем, новото тръгва да умира на периоди от две години и малко...
Защо просто не си купиш нов тв?
Цитат:
Първоначално публикувано от
gurcayy
Ти защо просто не ограничиш безполезните си коментари?
За 60 лева какъв нов 43 инча телевизор ще си купи и то LG.
Въпросният проблем възникава, защото фосфора на този модел светодиоди с времето пада и светлината става синя или лилаво-синя.
Колега, като ги смениш е добре да намалиш тока и ще изкарат по-дълго.
На човека му е интересно, нека се занимава, а и не го мързи :) Аз съм "ЗА" подобни начинания. Иначе като цяло идеята за ново ТВ не е лишена от логика, в смисъл този телевизор в най добрия случай ще е Full HD и едва ли ще е много голям. Може би е време да минеш на 4к ?
Весели празници.
Цитат:
slip in
Ти защо просто не ограничиш безполезните си коментари?
За 60 лева какъв нов 43 инча телевизор ще си купи и то LG.
Въпросният проблем възникава, защото фосфора на този модел светодиоди с времето пада и светлината става синя или лилаво-синя.
Колега, като ги смениш е добре да намалиш тока и ще изкарат по-дълго.
До вчера имаше tcl за 350 400 лв. Сега с новите ленти вече ще е дал 1/3 от цената на нов тв.
Ама щом ви кефи, занимавайте се. Времето, нервите и парите са си ваши и вие решавате как да ги пилеете.
Не мога да си изтрия мнението - сега видях, че си онзи с ватовете и сушилнята. Изобщо не искам да водя дискусия с теб. Игнорирай поста ми. Вече си в игнор листата ми.
Цитат:
gurcayy
Ако телевизора примерно е 55 инча и струва 2 бона?
Пак ли това ще е "съвета"?
Не е ли по-дразнещо, че днес всички фирми правят боклуци?
Изпратено от моят RMX3472 с помощта на Tapatalk
Естествено,че не. Говоря за конкретния случай. Човекът се е опитал да го оправи веднъж и е успял, но за кратко. Дори и да намали тока колко повече ще изкара- 4 вместо 2 два месеца? Вечно ли ще му сменя лентите?
Дразнещо е, разбира се. Затова лично, когато мога, си доплащам за удължена гаранция. Не че е някаква сигурност, но поне предпазва от супер дразнещи случаи като този да ти се развали техниката веднага след гаранционния срок.
Цитат:
gurcayy
Естествено,че не. Говоря за конкретния случай. Човекът се е опитал да го оправи веднъж и е успял, но за кратко. Дори и да намали тока колко повече ще изкара- 4 вместо 2 два месеца? Вечно ли ще му сменя лентите?
Ремонтиран е в средата на 2020 година - сега сме края на 2022 година.
Това според твойте сметки са 2 месеца.
Като намали тока ще си го гледа със здраве поне 3 години.
Цитат:
iwan33
Сменената от мен подсветка изкара горе-долу колкото оригиналната и пак взе да се предава, телевизира отново започна да синее. Вече съм купил нови LED ленти и тия дни ще ги сменя, но този път ще огранича малко и тока на подсветката, защото си мисля, че именно заради високият ток тия диоди се повреждат толкова бързо и то на еднакъв период от време.
Интересно обаче се развива качеството на техниката. Старото ми LG, произведено през 2013-та, работи без проблем, новото тръгва да умира на периоди от две години и малко...
Прав си за високият ток - намали го. Преди години, четох форум на техници и там често споменаваха за проблем със захранването на подсветката - изглежда планиран проблем...
Извинявам се,прав си. Обърках се с друг колега, който наскоро пускаше тема за подобен проблем. Все пак ти си човека по сметките и цепене на ватове и секунди. Извинявам се отново.
Някой модератор да ми изтрие мненията, ако обича. Благодаря!
А не е ли по лесно просто да намали яркостта, вместо да се занимава с токоограничения?
Цитат:
espace
А не е ли по лесно просто да намали яркостта, вместо да се занимава с токоограничения?
С намаляването на яркостта се намалява способността на матрицата да пропуска светлина, трябва да има настройка за намаляване на задната осветеност - тогава може да не се занимава с ограничаване на тока.