Добър ден,
Нов съм във форума и лаик в областта на отоплението на газ в частност газовите котли и прилежащите им аксесоари. Предстои ми покупка на котел, с който ще се отоплява тристайно жилище с размер 97 квадратни метра и се чудя кой газов котел би бил подходящ за тази цел. Искам да уточня само че ще ми трябва и за топла вода. Прочетох че ако искаме да отопляваме жилището заедно с топлата вода в апартамента са подходящи двуконтурните котли. Не ми е ясно само дали в този случай ще трябва някакъв бойлер или не.
Наясно съм, че мощността на котела се изчислява от кубичните метри на помещенията които ще се отопляват. Как обаче да бъда сигурен че е само това и горе долу какви котли трябва да гледам за да успея да постигна ефективно отопление на това жилище + топла вода по всяко време. Има поставени радиатори и като гледам съседите си ползват тях. Това ме навежда на мисълта, че поставените радиатори са измерени да бъдат достатъчно ефективни спрямо помещението в което са. Приемам всякакви съвети и помощ за марки, цени, допълнителни аксесоари, които ще са необходими!