Първоначално публикувано от
valioboy Здравейте група ,пред дилема съм относно преправяне на отоплението.Става въпрос за 3 етажа по 50 кв.м. на 2.55 височина(груба сметка).Ще измеря точние квадратури.
Етаж 1- 2 стаи с 2 панелни радиатора и лира в банята.
Етаж 2 - 2 стаи с 2 алуминиеви радиатора ( 30 глидера общо двата) на 60 см , + лира в банята.
Етаж 3 -2 стаи с 2 алуминиеви радиатора (42 глидера,от който 6 в коридора) , + лира в банята.
Бгв един бойлер 120 литра със серпентина(намиращ се на етаж 3,захранва и 2-ри етаж и втори бойлер на етаж 1- 80 литра със серпентина.
Къщата е изолирана със стириопор на фирма Ликата 10см с по-висока плътност,под първи етаж има мазета ,а над 3-ти етаж има тавански етаж.
Дограмата е пвц рехау.
Нямам трифазна партида ,но смятам,че и мощността на монофазната ми няма да е достатъчна,от там идва и избора дали да не си прекарам и трифазна партида само за термопомпата.
Насочил съм се към термопомпа и всякаш повече към трифазна 16 кв, и по-конкретно марка atlantic alfea excellia a.i.,поради причината,че мога да я взема на добра цена.Всякакви съвети и мнения ще са ми от полза,че темата с термопомпите ми е чужда.Разглеждам и различни варианти на свързване за БГВ,буфер съд каква големина и всякакви съвети ще са ми от полза.В района в който се намирам няма фирми занимаващи се с това и събиране на всякакъв вид информация е доста трудно.
Благодаря на всички отзовали се .
Поздрави!