Ефирен DVB-T приемник за лаптоп - мнения и препоръки
Отговор: Ефирен DVB-T приемник за лаптоп - мнения и препоръки
Имам тези двата:
KWORLD UB450-T :: USB DVB-T Pico TV tuner - IT Shop.bg
и
Pacostar PLE-1090HD DVB-T MPEG4 USB2.0 тунер за компютър
Няма разлика в приемането. Втория ти влиза в бюджета. На вин7 дори драйвери не иска.
Някаква китайска за 10тина долара също ще стане. Повечето си идват с антенка и дистанционно.
При тези джаджи повече зависи от софтуера. Има няколко безплатни - DVBDream, ProgDVB (май има и платена версия вече).
За препоръчване от платените DVB viewer - Home - заслужава си 15те евра цена.
Мерси колега !
И двата ги поразгледах , но само толкова , няма как да разбера как работят . Иначе втория го има на много места и е 30лв , а китайските от нета наистина има голям избор и са по-евтини , но много от тях са MPEG-2 . Питах тук-там из нета и намерих такива MPEG-4 , но се оказа че няма наличност от тях .
Друже, няма МПЕГ2, МПЕГ4.
Тези "флашки" са само двб приемане частта на технологията.
Разкодирането на образ (МПЕГ2, МПЕГ4, АВЦ), звука (МП, ААЦ) се прави от софтуера и кодеците които имаш инсталирани (от компютъра). Запис, телетеекст, ЕПГ - също всичко е от софтуера.
Взимай Pacostar-а - доволен ще си.
Още веднъж мерси , колега !
Може и да съм се подвел , но по описание на едните пише MPEG2 , на други MPEG4 , на трети нищо , та затова !
Иначе какъв плеър е удачно да се инсталира на компа - Total media или има и нещо по ефикасно ?
Имат си програми за гледане (някакви идват с тунерите). Аз дори не съм ги инсталирал.
Ползвал съм DVB Dream Development Homepage, ProgDVB, DVB viewer - Home (за това си имам лиценз купен преди години). Изтегли ги и разгледай - ще разбереш идеята им.
ДВБ тунерите работят и с вградения във Windows 7 - Windows Media Center - WMC си подържа и управлява тунера.
Вчера пристигна и нашия Pacostar. Всичко е Ок с изключение на това, че не можем да подкараме дистанционното. Настолното пс е със 7-а, а преносимото с линукс. Не действа на двете пс-та и това е.
Някой ако има някакви идеи колеги, ще съм благодарен ако сподели.
Наскоро си взех от Жар компютри в Пловдив DVB-T USB 2.0 Receiver Hama Monheim произведено е в Китай . Софтуера е гратис . както е описано на опаковката. Инсталацията е лесна . Изисква се тунера да не се включва преди да е инсталиран софтуера и драйвера . Поради неправилно инсталиране или софтуерна причина на един от лаптопите на които инсталирах не действаше дистанционното . На друг лаптоп с 64 битов Windows 7 всичко включително и дистанционното работят. Има интересни опции на пълен екран който може да е и минимален правоъгълен размер без бутони с появяващи и изчезващи ленти за управление горе и долу което е много удобно . С двукратно кликване се минава в няколко режима на размери на екрана и с и без управляващи ленти с бутони.Изключително бих казал перфектно качество на картината . Малка антена която се куплира в приемателния модул който завършва с юсб и е с големина на флашка .Изключително съм доволен от тунера . Цената е 37 лв и го препоръчвам . Ако някой има други предложения нека сподели . Преди време съм имал кратко запознанство само с Авер. Удължител на ЮСБ около метър и половина не попречи на функциите . Има радио в укв което действа перфектно и още един обхват вероятно с по голяма честота който все още не функционира . Радиото не разпознава имената на радиостанциите но качеството е без забележки. Стереофонично със слушалки без проблеми . Това е ако има въпроси питайте .
Колега , има и по-добре направени и работещи , но и цената не е като тази . Това си е добре за парите си или има едно Пакостар - пак си е китайско , но се поръчва от БГ фирма , която притежава търговската марка - работи безпроблемно за същите пари . И по-евтините вършат работа , въпрос на вкус и .... пари .
Пакостар има ли укв радио и запис може ли да прави и на тв и укв радио
аз имам това: NOT ONLY TV работи добре на win7 32/64 и win8.1
Нямам си идея , но виж в страницата на вносителя , ако имаш интерес . Само споменах алтернатива на тази Хама .