Elite PV-370X- въпрос за субтитри на български
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">На всички ЗА МНОГО ГОДИНИ,
а на тебе Gaby ще кажа, че от както замених Samsung, Toshiba, Philips и накрая НЕОто с ЕЛИТ 388Х в къщи направо се родихме. За сега НИКАКВИ забележки, пък и скоро като се появи и корегирания ъпдейт - това ще е най-якият DivX Player, който съм имал някога. М/у другото това не е само мое мнение, а на още 17 приятели имащи този модел.
Поздрави на всички !!!
<div align="right">Originally posted by kukuruz*-*04/01/2005*:* 16:53:45</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Я ме светни кво му е на НЕО то, защото колегата нещо супер го хвали не режело вообще субтитрите...
Със здраве Габи !!!
Всичко му беше проблем: в качеството на картината, за звука да не ти говоря, никакъв ъпдейт, субтитрите олеле мале, много шашкане и такива ми ти работи. Ако 1 беше нормално 9 бяха отврат. С махането му проблемите свършиха. Не знам ти избираш.
За мойто Нео със серия 2 мога да кажа, че картината със сигурност е по добра от тази на Елит 371Х.Неото от както ми е с моднатия фирмуер от някаква неизвестна в България марка работи перфектно като изключим дисплеят и бутоните на самия плеър.Изглежда всичко е до късмет на каква бройка ще попаднеш и на коя ревизия също.Аз Елита сега го ъпдейтнах с фирмуера на 377Х и пак си сече.Ще занеса в сервиза да видим какво ще ми кажат.Имал съм също и ЛитеОн 2001, който струваше 500 лева и беше с много добра картина .
На колко човека се е скапало ДВД-то след ъпдейт?
Само един?
С мен значи двама.
Друг?
Новите серии на Нео са с Zoran Vaddis чип, докато първите бяха с ESS Vibratto ІІ, което значи, че има сериозни разлики между тях. Голям проблем при новите Неовци е че не вадят субтитри, когато дивихиксовете се запишат на DVD подложка, дори когато се запише само един филм проблема си остава.
Поздрави!
SUPPORT ELITE,
информативно би ли ни казал как вървят работите при вас. Ще има ли скоро радост и кога да очакваме появата в сайта ви ?
Поздрави и благодарим за информацията! [:)]
Добър вечер.
Искам съвсем културно да попитам за няколко проблема и очаквам отговор от човек, който има време, нерви и разбира се знания.
Така значи доколкото разбрах и други хора имат като моя проблем, но неможах да разгледам цялата тема поради липса на време.
Значи последвах мой познат и вече съм горд собственик на ELITE 370.
Имам следните два проблема:
1. Записах два филма "Cellular", "The Forgotten" пробвах ги на три плейъра но насичат което е доста дразнещо и доколкото разбрах проблема можел да бъде от AC3 звук, в същото време не ми го прави на "Troy". Та ако може някой да ми обясни произхода на проблема и начина за разрешаване ще съм много благодарен а и ще сме полезни и на други хора.
2. На един филм или по точно "The Day After Tommorow" ми излизат само субтитрите и звука без картината и доколкото пак съм разбрал може да е от резолюцията тя е 800x3** на този филм, ако проблема е резолюцията кажете как да я оправям, ако знаете друга причина ви моля да я споделите с мен и с другите "колеги" от форума.
Накрая имам едно малко предложение което може да е полезно.
Ще е хубаво да направите една тема за ELITE плейърите с техните най-чести бъгове и начини за отстраняване и така ще е много по лесно на такива като мен и не само за тях. защото съгладете се не всеки купил си DVD-DIVX има време да прочете 28 страници.
Предварително благодаря за вниманито и отговорите и се извинявам за дългата тема!
Недей да чакаш Елита да пусне филм с 800хнещо. Доколкото разбрах няма да стане, проблем в чипа.
Насичането най-вероятно е заради packed bitstream при XviD кодировка, отстранява се лесно със с MPEG4Modifier.exe.
Добре а как да оправя резолюцията на филмите защото например два филма които искам да направя на дискове са с по 750x400 и 800x336?
Има ли начин?!
И до колко пиксела поддъража ELITE?
Благодаря предварително.
От около месец следя темата и след толкова колебания от днес и аз съм сред "гордите... бла-бла" 399x. Очаквах да е по-зле. Не че е добре. Сега като го заглеждам, нещо се е разсъхнала и изметнала едната му "пластмаса":) и му се вижда карантиятa...
От вече известните проблеми, два ме дразнят много.
1) Миниатюрния шрифт. Позицията е добре. 2) Неистовият паразитен звук, когато има зареден диск.
Как да разбера с коя версия firmware е и да го сменям ли?
За вторият проблем едва ли има лек?
Отговарям:
1. Не зная комбинацията, при въвеждането на която да ти изпише версията на фърмуера, но ако субтитрите ти излизат без черен кант - сваляй и ъпдейтвай. Заслужава си!
2. От менюто за аудио настройки си изключи микрофонния вход напълно. Това ще подобри ЗНАЧИТЕЛНО нещата с противния брум, но няма да го премахне напълно.
Успех! [;)]
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">От около месец следя темата и след толкова колебания от днес и аз съм сред "гордите... бла-бла" 399x. Очаквах да е по-зле. Не че е добре. Сега като го заглеждам, нещо се е разсъхнала и изметнала едната му "пластмаса":) и му се вижда карантиятa...
От вече известните проблеми, два ме дразнят много.
1) Миниатюрния шрифт. Позицията е добре. 2) Неистовият паразитен звук, когато има зареден диск.
Как да разбера с коя версия firmware е и да го сменям ли?
За вторият проблем едва ли има лек?
<div align="right">Originally posted by mn_k*-*08/01/2005*:* 21:45:14</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Аз имам същия, купен малко преди Коледа от магазина на Елит - Технолукс за 129лв. Няма нито един от посочените от теб недостатъци. Безшумен е и с големи субтитри. Кутията не е крива. Обаче насича на някои филми. ХХХ.srt субтитрите понякога изостават с 5 сек. Друг пък от форума беше писал, че предпочита .srt . Изглежда, че няма повтаряемост.
Страх ме е да флашвам с по-нов фърмуер, поради некоректната сервизна политика, за която чета тук. Дано да се умножат на пазара моделите с МПЕГ4, за да се разчупи монополът и печалбарството.
За сега съм решил - което не върви свястно ще си го гледам на компа. Мисля, че твоя трябва да го рекламираш и смениш.
Това за насичането се оправя много лесно аз вчера се справих.
С тая програмка MPEG4Modifier
www.moitah.net
там я има
много е лесно само отваряш филма и ако на "packed bitstream"
пише yes му даваш unpack и след 1 мин ти е готов филма без да насича.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Това за насичането се оправя много лесно аз вчера се справих.
С тая програмка MPEG4Modifier
www.moitah.net
там я има
много е лесно само отваряш филма и ако на "packed bitstream"
пише yes му даваш unpack и след 1 мин ти е готов филма без да насича.
<div align="right">Originally posted by sheff0*-*09/01/2005*:* 22:31:13</div id="right">
Благодаря. Пробвах я преди време тази програма, но не ми стана ясно как потвърждаваш като дадеш "ънпак". Няма ОК да речем.
Няма ОК ама има SAVE само че трябва да имаш място защото ти записва целия филм на ново копие