Re: Elite PV-370X- въпрос за субтитри на български
wor и dragonsio,
"Unknown disk" се поучаваше за всички модели от клонингите на първия вариант от 399, т.к. нещата са разписани във фърмуера. Оправя се елементарно от преименуване на MTK.BIN на 399.BIN и прекръстването на името на CD-то от MEDIATEK на ELITEMTK /еднократно и после всичко си е по старому/. Беше писано за това малко по-рано и не е нужен сериен интерфейс за апгрейд.
KTT, извинявай но не те разбрах. Какво общо има 399 с 388. Можеш ли да ми обясниш като на лаик, как след като например се флашна с 388-KTT-RDK.iso отново за да ми се оправи светенето на лоудъра, след това да избегна неразпознаването от страна на 388-цата ми на всички други ъпдейти. Благодаря предварително.
KTT, SORRY. Разбрах за какво иде реч, факт е, че човек трябва да чете по-внимателно. Едно обаче не ми ясно. Като се флашна с 388-KTT-RDK.iso лоудъра ми се оправя. След това слагам друг ъпдейт, напр. този без OSD и лоудъра пак почва да свети при изгасен плеър. Ха сега де.
dragonsio,
388-KTT-RDK.iso отдавна няма. Свали си от по-новите. При мен се гаси нормално лоадера с всички версии от elitedvd@abv.bg - със и без OSD /пробвал съм ги всичките до една/. Не знам "без OSD" откъде я сваляш.
Някой пробвал ли е дали може да свири flac файлове, че попаднах на много хубави неща ?
към mmony
човеко това е за съвсем друга тема но моля другите да ме извинят, че ще пиша offtopic:Това е само за mmony - Значи когато някое чекмедже било то сд или двд за да се спаси обикновенно първо се чистят лещите, първо се пробва с така наречените дискове за почисване(малко по-специални дискове, които се продават във всеки по-голям магазин за техника), ако не стане се отваря оптиката и много внимателно се почистват лещите със спиртов разтвор. Ако пак не помогне чак тогава се пристъпва до вдигане на тока на лазера. Това се прави по два начина: софтуерно(само за някои модели записвачки(просто се ходи на сайта на производителя и се търси такъв софт, ако има, Plextor обикновенно имат)) и хардуерно-това става от два потенциометъра разположени на самия оптически модул, обикновенно отдолната му страна. Може и вообще да няма такива потенциометъри. За нашите Elite 388 модула е на Sony и двата потенциометъра са отдолната страна, заради което трябваше да откача цялото модулче от механиката която го мести и интерфейсното му кабелче за да мога да стигна до самите потенциометри.Те са два понеже единия е за сд-та, а другия за двд-та. Тези потенциометри се завъртат най-много на 5 до 10 градуса. Това е пипкава работа и обикновенно много рядко някои се заваща да я прави.
Хора благодаря за помощта за проблема ми... Thanks много!!!!
Сега свалих най-новия firmware от elitedvd@abv.bg ще преименовам нещата както трябва и се надявам да стане. А отностно четенето сте прави, оказа се че тези нови записвачки и по-нови софт, като Roxio 8 и Nero 7 нещо не се взъзват с нашите плейари, или поне с тези дето вече са изкарали повече от година, понеже докато е още новичко не вярвам да има проблеми.
Послушах съвета ви и попрезаписах нещата с Roxio 7 и на една малко по-стара DVD записвачка и сега си чете всичко нищо че е бавно. Ако искам да ми чете всичко на момента сигурно ще трябва да сменя така добре вярно служилото ми 388 и се замислям за едно 400USB.
10x още един път. Вие сте супер!
Само ме е яд че не съм помогнал с нищо засега но в бъдеще... дано!
Здравейте!
Онзи ден ме хванаха дивите и вземах че купих едно НЕО DVD-MS200 USB. Не е толкова голяма грешка, но като цяло вече съжалавам. Никакъв шанс за промяна на шрифта на титрите, който е меко казано дребен и жълт. За ъпдейт на фирмуер да не говорим, не открих нищо за обновяване на SUNPLUS - SPHE 8281A чипсет. Иначе не е много лош като плейър, миниатюрен е и като цяло свири каквото му вкараш без проблеми, без забележки и към УСБ-то.
След като осъзнах каква грешка съм допуснал докато четях този топик, реших да си взема ЕЛИТ ДХТ-800 или 801 УСБ. Само дето не ми стана много ясно от сайта на ЕЛИТ и от топика дали в тези плейъри всичко вече е нормално, моля за съвет, дали да си купя нещо от серия 800 или да си взема 400? Изгладени ли са вече всички проблеми в серия 800? Как са им титрите, ОСД-то? Въобще, малко повече инфо от някой притежател на такова.
Предварително благодаря!
Цитат:
Първоначално публикувано от tharude
Здравейте!
Онзи ден ме хванаха дивите и вземах че купих едно НЕО DVD-MS200 USB. Не е толкова голяма грешка, но като цяло вече съжалавам. Никакъв шанс за промяна на шрифта на титрите, който е меко казано дребен и жълт. За ъпдейт на фирмуер да не говорим, не открих нищо за обновяване на SUNPLUS - SPHE 8281A чипсет. Иначе не е много лош като плейър, миниатюрен е и като цяло свири каквото му вкараш без проблеми, без забележки и към УСБ-то.
След като осъзнах каква грешка съм допуснал докато четях този топик, реших да си взема ЕЛИТ ДХТ-800 или 801 УСБ. Само дето не ми стана много ясно от сайта на ЕЛИТ и от топика дали в тези плейъри всичко вече е нормално, моля за съвет, дали да си купя нещо от серия 800 или да си взема 400? Изгладени ли са вече всички проблеми в серия 800? Как са им титрите, ОСД-то? Въобще, малко повече инфо от някой притежател на такова.
Предварително благодаря!
Вчера си взех 801USB след като вече имам и 400USB мога да ти кажа че софтуера и на двете е еднакав разликата е че 801USB има и DTS и колони. Аз лично друго различно между двете не видях а и звука който вади доста ме накефи нямам забележки за сега.
Здравейте!
Има ли интерес към NERO DIGITAL (mp4) поддръжка? Тези дни пробвам един фирмуер, който работи с mp4 контейнер, справя се много добре с NERO HE-AAC 5.1 и aacPLUS 5.1 звук. Особенно aacPLUS 5.1 на битрейт 128 звучи невероятно добре и определено превъзхожда NERO HE-AAC 5.1 на 192.
Поздрави!
Цитат:
Първоначално публикувано от rdk
Здравейте!
Има ли интерес към NERO DIGITAL (mp4) поддръжка? Тези дни пробвам един фирмуер, който работи с mp4 контейнер, справя се много добре с NERO HE-AAC 5.1 и aacPLUS 5.1 звук. Особенно aacPLUS 5.1 на битрейт 128 звучи невероятно добре и определено превъзхожда NERO HE-AAC 5.1 на 192.
* Поздрави!
Аз лично имам интерес щото мр3 при мене се чуват доста гадно (елит dht-790x) и изобшто ще съм ви много благодарен ако направите някои нов firmware и за този модел,предполагам че има доста хора с този модел.Благодаря предварително
здравеите .искам просто да благодаря на вси4ки които правят живота ни по лесен :) на вси4ки тези от форума които се грижат за на6ите плеари.благодаря!!!
Здравейте хора,
Сложих на моя плейар pv_388x_AN26pt_21112005_v2-OSD.rar от elitedvd@abv.bg като преименувах нещата както ми препоръчахте и всичко стана, а най-учудващото е, че сега коренно се подобри четенето на дисковете, просто онзи firmware, който бях сложил преди това е бил clone от 399 и може би нещо не се е разбирал с мойта дърта 388-а не знам дали някои друг е имал преди това такива проблеми, но важното е, че сега всичко си се чете нормално и всичко си е 6 точки. Мерси още веднъж. :yahoo:
:undecided: Интересувам се от Nero mpeg4 стандарта и ако успеете да накарате нашите двд да го четат ще е супер понеже според мен той е върха. Само моля firmware да не е пак clone от 399 а да се пообработи сегашния за 388 и ако успеете ще е направо супер. :Super:
Другото което се интересувам е как може да си поставя usb за 388-та, ако някой има схема каде трябва да се постави моля да ми я прати на wor_bg@abv.bg понеже доколкото разбрах firmware поддържа и usb само трябва да се изведе слотче за да има каде да тикна usb устройството. Надявам се че съм разбрал правилно и дано да не питам неща които вече сте обяснили, ако е така извинете
wor,
вчера качих на elitedvd@abv.bg фирмуери с поддръжка на NERO DIGITAL за моделите 377x, 388x и 399x(серво 07.10 и 89.05.10) имената на файловете завършват на mp4, качих и файл за тест. Поддържа се standart профила, AVC не се поддържа от никой плеър на пазара и не е по силите на сегашните чипове, но фирмуера чудесно се справя с XviD с AAC(LC, HE-AAC и aacPLUS v2) 6 канален звук вкарани в mp4 контейнер. Много е важно с какво се миксират, файловете миксирани с mp4box работят коректно 5...10мин и започва силно насичане, безпроблемно работят когато се миксират с 3ivX muxer и Elecard mp4 muxer.
Останалите функции си работят като в предишната версия.
Поздрави!
rdk - 6 и тенкс.
Обаче и двата теста ми изкарват звук само през аналоговите изходи а през цифровите - не. Аз ли нещо бъркам ?
Грешка - Трябва настройките да бъдат - audio-digital-PCM only за да изкара звук/ а аз бях на "all"/. Обаче гадният момент е че при "PCM only" не изкарва Dolby Digital и DTS на цифровите изходи, т.е. трябва да се цъкат постоянно настройките на аудиото.