Двуумя се между Панасоник DVD или JVC HDD
Преглед за печат
Двуумя се между Панасоник DVD или JVC HDD
Ако нямаш намерение за следваща обработка на записа вземи си панасоника.Направо слагаш диска в двд-плеер и гледаш,звука също е 5+1(псевдо).
Проблема (ако може та се каже проблем) е в това,че на DVD може да се прави запис до 30 мин.и винаги тябва да мисля дали имам дискове когато тръгна на някаде .Докато с HDD мога да направя запис със включени всички филтри до 4ч. 30мин. а без филтри до25часа.
Мини-дисковете не са скъпи.Вземаш един шпиндел и тръгваш.То е така - едното за другото.Иначе,ако е на хард после ще си записваш ти дисковете,което е свързано с още занимавка.
Аз бих предпочел с хард-диск,но имам време и мерак за следваща обработка.Значи въпросът е да прецениш кое ще ти е по-лесно.Но винаги можеш да си сложиш в чантичката поне 10 диска и да си поддържаш бройката,така винаги ще имаш резерва от около 5-6 часа запис.
Да,прав си за да няма играчка май ще е DVD-то.Благодаря за съвета.А в какъв формат записва HDD камерата?
Тази,която искаш незнам.Иначе съм виждал да можеш да си избираш между MPEG1 и MPEG2.
Ако отидеш да купуваш ще разбереш.Предполагам,че ще е същото.То по принцип не е лошо,щото и двата формата директно ги четат двд-плеерите.Сигурно има опция в камерата да ги прави на парчета,за по-лесен запис после на диск.
p.s.М/у другото ДВД камерите направо си правят и елементарно меню,където си спирал и започвал да снимаш отново излизат на отделни клипове в менюто - чукаш по него и тръгва избраният.
Аз пък съм твърдо за HDD камерата. Това с DVD не ми се нарви - малко време за запис, усложнен процес на монтаж, не всички плеъри четат дисковете. Освен това тия малките 80 мм дискове, които се използват са много скъпи.
Това е личното ми мение. Ако имаш възможност, изпробвай и двете, и виж коя ти допада повече, като възможности и удобство.
преди да си купя JVC то си играх с едно SONY DVD камера,останах крайно разочарован,значи иска скъпи дискове,10лв парчето,на ефтините или не тръгва или ако тръгне първия път после не иска,много е капризна относно клатенето на камерата,имаше датчик отчитащ вибрацийте и постояно мрънкаше,менюто на диска е ужасно,и накрая пак 1200-1300 лева,при JVC то "губиш" 10 минути за сваляне и 10 минути за запис на диска
Аз съм с JVC с 20 GB HDD.
Това четиво е полезно:
http://www.camcorderinfo.com/bbs/forumdisplay.php?f=135
http://www.kkelectronics.com/product...ct_id=09019241 .Това е то, направих сравнение м/у няколко марки и по добра от тази няма (в този клас разбира се).Благодаря на всички за обърнатото внимание.