Двуумя се между Панасоник DVD или JVC HDD
Ако нямаш намерение за следваща обработка на записа вземи си панасоника.Направо слагаш диска в двд-плеер и гледаш,звука също е 5+1(псевдо).
Проблема (ако може та се каже проблем) е в това,че на DVD може да се прави запис до 30 мин.и винаги тябва да мисля дали имам дискове когато тръгна на някаде .Докато с HDD мога да направя запис със включени всички филтри до 4ч. 30мин. а без филтри до25часа.
Мини-дисковете не са скъпи.Вземаш един шпиндел и тръгваш.То е така - едното за другото.Иначе,ако е на хард после ще си записваш ти дисковете,което е свързано с още занимавка.
Аз бих предпочел с хард-диск,но имам време и мерак за следваща обработка.Значи въпросът е да прецениш кое ще ти е по-лесно.Но винаги можеш да си сложиш в чантичката поне 10 диска и да си поддържаш бройката,така винаги ще имаш резерва от около 5-6 часа запис.
Да,прав си за да няма играчка май ще е DVD-то.Благодаря за съвета.А в какъв формат записва HDD камерата?
Тази,която искаш незнам.Иначе съм виждал да можеш да си избираш между MPEG1 и MPEG2.
Ако отидеш да купуваш ще разбереш.Предполагам,че ще е същото.То по принцип не е лошо,щото и двата формата директно ги четат двд-плеерите.Сигурно има опция в камерата да ги прави на парчета,за по-лесен запис после на диск.
p.s.М/у другото ДВД камерите направо си правят и елементарно меню,където си спирал и започвал да снимаш отново излизат на отделни клипове в менюто - чукаш по него и тръгва избраният.
Аз пък съм твърдо за HDD камерата. Това с DVD не ми се нарви - малко време за запис, усложнен процес на монтаж, не всички плеъри четат дисковете. Освен това тия малките 80 мм дискове, които се използват са много скъпи.
Това е личното ми мение. Ако имаш възможност, изпробвай и двете, и виж коя ти допада повече, като възможности и удобство.
преди да си купя JVC то си играх с едно SONY DVD камера,останах крайно разочарован,значи иска скъпи дискове,10лв парчето,на ефтините или не тръгва или ако тръгне първия път после не иска,много е капризна относно клатенето на камерата,имаше датчик отчитащ вибрацийте и постояно мрънкаше,менюто на диска е ужасно,и накрая пак 1200-1300 лева,при JVC то "губиш" 10 минути за сваляне и 10 минути за запис на диска
Аз съм с JVC с 20 GB HDD.
Това четиво е полезно:
http://www.camcorderinfo.com/bbs/forumdisplay.php?f=135
http://www.kkelectronics.com/product...ct_id=09019241 .Това е то, направих сравнение м/у няколко марки и по добра от тази няма (в този клас разбира се).Благодаря на всички за обърнатото внимание.